• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

2 au pair w jednej rodzinie?

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• 2 au pair w jednej rodzinie?

• 2 au pair w jednej rodzinie?
  • Re: 2 au pair w jednej rodzinie?

butterfly23 > 07-12-2010, 14:18

Hmm...ale zawsze jest ryzyko ze rodzina bedzie do kitu,a dzieci okaza sie diabłami; wiem, że takie maluchy diametralnie roznia sie od kilkulatkow no ale przeciez wlasnie dlatego rodzina chce 2 dziewczyny, tyle ze wydaje mi sie samej ze spiecia beda (zawsze sa)- tylko teraz zalezy jak ta druga osoba sobie bedzie z nimi radzic.

Nie, nie zakładam że będziemy kolezankami ale mam nadzieje ze obie bedziemy sie dobrze wywyiazywac z obowiazkow i bedzie to osoba ktora mozna bedzie tolerowac- tyle mi wystarczy. Co do wymagań HF- zostaną omówione przed przylotem- inna kwestia jak to bedzie wygladało w rzeczywistosci...

Tylko powiedz mi rajtuzy (swietny nick haha) czym to sie rozni od normalnego au perowania oprocz tego ze sa 2 osoby, co moze przyniesc korzysc ale co moze pozniej okazac sie porazka- jestem tego swiadoma. Ile było dziewczyn ktore jechały ze swiadomoscia co moze je spotkac a i tak WSZYSTKO ZALEZY od rodziny. Ja nie mysle: JAKOS SIE UŁOŻY. Biore pod uwage najczarniejszy scenariusz. I wiem ze nic nie jest kolorowe.

Flower.Power.Diva > 08-12-2010, 1:33

Heh szczerze to mnie ta 100 by odepchnela za 40 godzin bo wszytskie moje kolezanki, ktore robia 40 maja minimum 120!

Kurcze, w sumie to Ja bym nawet czegos takiego chetnie sprobowala, ale moze tylko przez 3 miechy, tak z ciekawosci bardziej jak z checi :wink: Jedyno co moge doradzic to jak czujesz, ze chcesz to bierz, bo zadna z nas nic ci nie powie konkretnego, jak samo doswiadczenie

Flower.Power.Diva > 08-12-2010, 1:36

A wogole to bym sie bala najbardziej, ze jak tamta bedzie wredna to cos powie hostom na mnie albo bedzie mnie pouczac "nie rob tak, rob tak"

Klarasek > 08-12-2010, 11:23

A ja bym tak chciala. W pewnym sensie mialam taka sytuacje. Tylko ze wyszla ona ¨niechcacy¨. Po prostu moja kolezanka au pair z Chile zostala wywalona przez sowja rodzinke w srodku nocy i moi hosci zgodzili sie ja przechowac dopoki sytuacja sie nie wyjasni. Potem doszli do wniosku ze skoro ja wyjezdzam za 2 miesiace a Rocio miala zostac jeszcze do lutego (byl koniec maja) to moze z nami mieszkac bez kieszonkowego ale oczywiscie reszta to na takich samych zasadach jak ja. Podzial obowiazkow bym naturalny. Ona gotowala ja jezdzilam po chlopcow, zajmowalam sie zaprowadzaniem ich na zajecia dodatkowe. Sprzatanie dzielilysmy na 2 i razem bawilysmy sie z chlopacami. Nigdy sie nie nudzilam i zawsze mialam kogos pod reka na wieczorne wyjscia czy ogladanie filmu w pokoju. To byl moj najlepszy czas jako au pair!

zlosnica > 08-12-2010, 18:12

Ale jak od 8 do 15 i masz wyrabiać 40 godzin, to wychodzi praca 6 dni w tygodniu... Chyba, że ja coś źle liczę? no i ta osoba na "drugą zmianę" będzie pracować mniej, bo 5 i pół godziny, a będzie dostawać tyle samo pieniędzy? Chyba, że ona też miałaby wyrabiać 40godz, ale wtedy musiałaby pracować 7 dni w tyg.

Ogólnie to ja widzę tutaj dużo niewiadomych, jak np. sprzątanie, bo wiadomo, że sprząta się od rana raczej, np w czasie drzemki dzieci... Kurcze nie wiem... Może być fajnie, bo pół dnia wolnego, no ale z drugiej strony jest ryzyko, że się nie dogracie... Tutaj też ważna jest kwestia tego jak opiekujecie się dziećmi, wiadomo, że co człowiek to opinia na wychowanie, więc musiałybyście się dograć co do konsekwentności itd... Trudna sytuacja. No i wiadomo, że fajniej byłoby pracować od rana, bo wszystkie popołudnia i wieczory wolne, a co jeśli Tobie przypadnie ta druga "zmiana" ?

rajtuzy > 08-12-2010, 23:33

[quote name="zlosnica"]Ale jak od 8 do 15 i masz wyrabiać 40 godzin, to wychodzi praca 6 dni w tygodniu... Chyba, że ja coś źle liczę? no i ta osoba na "drugą zmianę" będzie pracować mniej, bo 5 i pół godziny, a będzie dostawać tyle samo pieniędzy? Chyba, że ona też miałaby wyrabiać 40godz, ale wtedy musiałaby pracować 7 dni w tyg.[/quote]

To o tych dwóch zmianach napisałam o kimś innym, a nie założycielka wątku

[quote name="Flowe.Power.Diva"]A wogole to bym sie bala najbardziej, ze jak tamta bedzie wredna to cos powie hostom na mnie albo bedzie mnie pouczac "nie rob tak, rob tak"[/quote]

No właśnie..

Moim zdaniem przysłowiowy pies jest pogrzebany w tym, że "normalnie" wszystko zależy od rodziny, a w tym przypadku od rodziny i od drugiej au-pair. Bo co będzie, jak rodzina będzie superaśna, a druga ap beznadziejna ( w różnych aspektach)? :roll: :?

[quote name="KLarasek"]Potem doszli do wniosku ze skoro ja wyjezdzam za 2 miesiace a Rocio miala zostac jeszcze do lutego (byl koniec maja) to moze z nami mieszkac bez kieszonkowego ale oczywiscie reszta to na takich samych zasadach jak ja.[/quote]

Yyy..dla mnie to nie był/jest sprawiedliwy układ dla Rocio - skoro i tak pracowała przy dzieciach, to należała jej się jakaś kasa.

[quote name="Flower.Power.Diva"]Jedyno co moge doradzic to jak czujesz, ze chcesz to bierz, bo zadna z nas nic ci nie powie konkretnego, jak samo doswiadczenie [/quote]

Amen

zlosnica > 09-12-2010, 10:03

[quote name="rajtuzy"]
    [quote name="zlosnica"]Ale jak od 8 do 15 i masz wyrabiać 40 godzin, to wychodzi praca 6 dni w tygodniu... Chyba, że ja coś źle liczę? no i ta osoba na "drugą zmianę" będzie pracować mniej, bo 5 i pół godziny, a będzie dostawać tyle samo pieniędzy? Chyba, że ona też miałaby wyrabiać 40godz, ale wtedy musiałaby pracować 7 dni w tyg.[/quote]

To o tych dwóch zmianach napisałam o kimś innym, a nie założycielka wątku [/quote]

Aaa, faktycznie, zakręcona jestem jak świński ogon ale to wszystko przez chorobę, hehe, wybaczcie

Klarasek > 09-12-2010, 13:52

Rocio była z Chile. Przygarnęli ją w środku nocy, dostała pokój i nie płaciła za jedzenie a przede wszystkim nie musiała wracać do domu...Uważam, że było ok. Poza tym nie przemeczała sie....dzieciaki wikszość czasu i tak spędzaly u kolegów.

Flower.Power.Diva > 09-12-2010, 17:32

[quote name="Klarasek"]Po prostu moja kolezanka au pair z Chile zostala wywalona przez sowja rodzinke w srodku nocy i moi hosci zgodzili sie ja przechowac dopoki sytuacja sie nie wyjasni. [/quote]

O Boze!! W srodku nocy? Co to za ludzie byli? :|
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Poprzednia