-
-
Re: Zdejmijcie klapki z oczu, aby sie nie zawiesc!
Justi > 26-11-2010, 15:02
haha Sikorka a tak mówiłaś, że w Chicago za dużo Polaków, a w swojej host rodzinie masz Polke) -
sikorkaxx > 26-11-2010, 16:03
prawdai to mi wystarczy lol
polska hostka ( tak wlasciwie too bym powiedziala ze to bardziej angielka jest ) plus polskie au pairki))
reszty mi nie trzeba hihihih ;D -
Agulass > 16-12-2010, 14:18
Szczerze to nei chcialabym byc w rodzinie gdzie jest polka. Uczysz sie mniej angielskiego, a ponadto hosci mogą wymagac od ciebie uczenia dzieci.. Moja kolezanka miala taka sytuację, ze hostka miala do niej pretensje " no jak to jeszcze nic sie nie nauczyliscie? " Heh :/ to niebylo zbyt mile...
Sama mialam ofertę od pół pol i pół amerykanskiej rodziny w Angliialezrezygnowalam wlasnie zewzgledu na polkę.
Inna ofertę mialam z Single mother ( do tego jedno dziecko z autyzmem) wiec powiedzialam nie... no i tak samo bylo z rodziną gdzie hostka byla w ciązy... wiadomo jakie bywaja kobiety w ciazy. Nie radzę...
Bądzcie wybredne! macie do tego prawo! Spedzicice z tymi ludzmi caaaly rok !
Teraz jestem juz 3 miesiąc u mojej rodziny niedaleko Londynu( moja hostka jest Włoszką, a host Szkotem) i chyba wygrałam ten bilet na loteriiA byla to moja 5 rozmowa tel!
Zycze szczescia -
aniolek > 16-12-2010, 16:23
ale moim skromnym zdaniem kazda rodzina ma wady i zalety :? wiec musisz sie dostosowac tak czy siak a wybierasz zawsze najlepsza wg siebie a tu co? nie zawsze tak pieknie i rozowo :roll: wiec wszystko to zalezy jak do tego ty podchodzisz i rodzina.
ps z reszta chyba nic madrego i nowego nie odkrylam :mrgreen:
pozdrawiam -
Yoanna > 17-12-2010, 1:58
niekoniecznie jest tak, ze w rodzinie polpolskiej uczysz sie mniej jezyka. bylam kiedys w niemczech w rodzinie polsko-niemieckiej. moj niemiecki byl na poziomie bardzo ale to bardzo podstawowym. z hostka (niemka) rozmawialam tylko po angielsku, ale za to host (polak) nawijal do mnie ciagle po niemiecku, ogladalismy razem niemiecka tv, bo powiedzial, ze mam sie jezyka uczycwiec nie zawsze to takie straszne jak nam sie wydaje.. -
sikorkaxx > 17-12-2010, 7:04
a ja wam powiem ze moja hostka [polka jest super osoba !
wiec nie zawsze teoria nie jedz do polaka sie sprawdza
z hostka rozmawiam wiecej po angielsku niz polsku -
Sake > 17-12-2010, 16:37
Cytat:ale moim skromnym zdaniem kazda rodzina ma wady i zalety :? wiec musisz sie dostosowac tak czy siak a wybierasz zawsze najlepsza wg siebie a tu co?
otóż to! -
89dzoana89 > 17-12-2010, 18:10
[quote name="sikorkaxx"]a ja wam powiem ze moja hostka [polka jest super osoba !
wiec nie zawsze teoria nie jedz do polaka sie sprawdza
z hostka rozmawiam wiecej po angielsku niz polsku[/quote]
Sikorka poczekaj z ocena miesiac, dwa;P
Choc ja po rocznym pobyucie u Polskiej rodziny w Anglii moge powiedziec ze moja hostka to swietna osoba :mrgreen: -
ibiego > 17-12-2010, 18:15
Ja sie zgadzam z tematem tylko w 50 %,bo to wszystko zalezy o rodziny,uwazajcie bardzo,wybierajcie ostroznie,jak macie ustalone graniece 2 dzieci nie wiecej,nie pchajcie sie do 4,5 bo to tylko wam za szkodzi,jesli sie wam nie podoba,probojcie zmian,zmiencie rodzine,moze bedzie lepiej.To jest jak loteria 50% ,ze wam sie uda i 50 % ,ze traficie beznadziejnie.Ja jestem w tej 1 grupie,i praca jest fantastyczna !
Udnych wyborow ! -
sikorkaxx > 27-12-2010, 11:52
ummm...czekam czekam i nadal zadnych uwag co do moich hostow nie mam
ani razu nie dostalam za nic oopierdzielunic a nic. Z hostka chodze na zakupy i plotkuje wieczorami...haha