-
-
Re: Ludzie listy piszą?
Aśśśś > 24-11-2010, 23:36
Ach tak , i ta bezradność gdy rodzice chwalili sie zdjeciami przed całą rodziną, a Ty akurat nie zbyt korzystnie na owych zdjęciach wyszłaś ;] heh -
Yoanna > 25-11-2010, 1:19
ojjj ja to jestem mega szczesliwa ze sa cyfrowki, bo przynajmniej mozna od razu zobaczyc jak zdjecie wyszlo i jak cos to powtorzyc. najgorzej jest jak sie komus obcemu daje aparat do reki, wtedy niewiadomo czego sie spodziewac.. zdjecie rozmyte, tu palec, tu niby jestes ale poza toba to nic nie widac a mial byc zabytek.. no komedia jednym slowem.. zazwyczaj sobie lepiej ustawiam samowyzwalacz chociaz nieraz ciezko znalezc miejsce zeby postawic aparat plus czasem za duzo ludzi dookola wiec tez odpada.. -
Aśśśś > 25-11-2010, 23:22
Dlatego jeśli chodzi o zdjęcia, to zawsze lepiej mieć przy sobie kompana, co by nam zdjecia pstrykał i towarzystwa dotrzymywałAle wiadomo, nie zawsze se tak da Ja to mam jeszcze taki problem, ze obcej osobie to bym aparatu nie powierzyła, chyba że sympatycznej babci i to o kuli najlepiej, co by mi z moim oczkiem w głowie nie zdołała zwiać haha ;] -
Yoanna > 26-11-2010, 1:53
kompan tez potrafi takie zdjecia zrobic, ze glowa mala :wink:
ja tez o aparat sie zawsze boje :lol: wiec rowniez starannie wybieram osoby jak juz naprawde chce miec gdzies zdjecie a jestem sama i samowyzwalacza sie nie da ustawic.. a najbardziej sie boje tych co sami podchodza i proponuja, ze mi zrobia zdjecie -
juanita_90 > 26-11-2010, 16:24
co jak co ale i tak uważam ,że zdjęcia z kliszy były najpiękniejsze, każde zdjęcie było przemślane, bo przecież co kolejne tracz miejsce i nie możesz go usunąć. A kolory na zdjęciach zawsze były niepowtarzalne. Klisza to była magia, to wyczekiwanie na wywołane zdjęcia itd. Osobiście jestem fanką aparatów analogowych ale używam cyfrówki. Przez całe swoje życie używałam kanon...pewnego dnai kupiam sobie nikona i uażam to za największy błąd jego życia. Treaz szykuję się na powrót do canona -
zlosnica > 26-11-2010, 17:56
Mój brat od zawsze ma nikony (po analogach oczywiście), teraz kupił d3000 i jestem zachwycona tym aparatem, robi rewelacyjne zdjęcia, 15 ujęć na sekundę (pierwsza próba przy guy fawkes night, zdjęcia fajerwerek wyszły piękne!), ale osobiście bym go nie chciała. Po pierwsze jest za drogi, po drugie za ciężki. Ja lubie wziąć aparat w rękę i porobić fotki podczas spaceru (mimo że nie robię tego w żaden sposób profesjonalnie, ba, z reguły korzystam z "auto" bo po prostu nie znam się na aparatach), albo znajomym na imprezie. Mój brat z kolei lubi bawić się ustawieniami, światłem, zmieniać obiektywy, nakładać filtry... Jego zdjęcia oczywiście wychodzą o niebo ładniejsze, ale ja nie wzięłabym tego aparatu na imprezę, bo nie daj Boże niech ktoś go upuści albo coś na niego wyleje; nie wzięłabym na zwykły spacer bo za ciężki i ktoś mógłby ukraść itd... Za dużo stresu jak dla mnieJak chcę porobić fajniejsze zdjęcia, to biorę nikona d70 (spadek po bracie), a jak najzwyklejsze na świecie rodzinno-imprezowe- lumix DMC-LS2 od panasonica- małpka do ręki, zdjęcia robi w porządku, spokojnie mogę wrzucić go do torby, kosztował śmieszne pieniądze, wpadł tysiąc razy do piasku i w trawę i nadal działa bez zarzutu
Każdy aparat ma jakieś wady i zalety, wszystko zależy od tego w jakim celu chce się go używać -
szada > 14-06-2012, 1:07
kochani ktoś kiedys wspominał o stronie gdzie mozna wymieniac sie adresami i wysyłać sobie pocztówki nie umiem znaleźć tego na neciema ktos namiary?