-
-
Re: Prezwnty swiateczne i nie tylko
girlonblack > 19-12-2010, 3:32
taak, Pheobe jest baaardzo slodka ;d -
Klarasek > 21-12-2010, 14:09
A ja kupiłam hostom ładnie zapakowane w pudełku filiżanki do kawy (hiszpanie sporo tego piją) a mojemu dzidziusiowi pluszowo-grzechotkowy łańcuszek na smoczka (bo ciągle go rzuca na ziemię i płacze. Tylko jeszcze nie mam nic dla mojej 5 latki. -
LaSincera > 31-05-2012, 14:56
Za parę dni wylatuje jako au pair do Hiszpanii, będę się tam zajmować dwójką dzieciaczków, w tym dziewczynką, która w czerwcu kończy 7 lat i tu pojawia się w mojej łepetynce pytanie: chyba powinnam jej kupić jakiś prezent urodzinowy prawda? Czy byłyście kiedyś w takiej sytuacji i jeśli tak to czy dużo wydałyście i co najlepiej kupić? I w sumie dopiero wczoraj na forum przeczytałam, że pasuje kupić jakiś prezent dla każdego, ale nie mam za bardzo ani pomysłów ani kasy i teraz mam rozterkę czy muszę z czymś jechać? -
marika1 > 31-05-2012, 22:45
to moze kup chociaż tej jednej dziewczynce, jako prezent urodzinowy -
Saiisuke > 01-06-2012, 10:35
Albo kup dzieciakom po czymś naprawdę niewielkim. Jakaś nieduża zabawka, np. maskotka kosztuje 10-15 zł. Wydatek nie duży, a pomoże Ci zrobić dobre wrażenie -
mirabella > 01-06-2012, 21:56
dzieciom czasem naprawdę niewiele trzeba żeby sprawić przyjemność :-)
Maskotki, kolorowanki, jakieś stempelki/ pięczątki, coś małego do majsterkowania, złożenia.
Albo jeśli nie masz pomysłu co by kupić każdemu z osobna - może w takim razie jakąś grę dla całej rodziny? A dla tej dziewczynki dodatkowo coś, co jej potem dasz na urodziny.
Co prawda to jeśli chodzi o takie różne gry co są w empiku to są one droższe, ale w sumie na jedno wychodzi czy wydajesz pieniądze raz, czy na każdego z osobna poświęcach te 10-20zł -
WhiteDove > 01-06-2012, 22:09
Nie żebym się czepiała, ale jest wątek dotyczacy tego tematu, mam nadzieję, że moderatorzy przeniosą
<!-- l --><a class="postlink-local" href="http://forum.aupairpoland.com.pl/viewtopic.php?f=16&t=5307&p=104086#p104086">viewtopic.php?f=16&t=5307&p=104086#p104086</a><!-- l --> -
marvellous > 03-06-2012, 16:59
moje host dziecko mialo w maju 3 latka, ja do nich jade dopiero w czerwcu i wyslalam im paczka misia a wrazenie zrobilam swietne tzn dziekowali mi i zrobili zdjecie z mala i w ogole bylam zadowolona ze wyslalam
maly wydatek a moze pomoc -
Foxy Lady > 08-10-2014, 22:45
Hej a ja mam takie pytanie troche z innej beczki. Kupujecie prezenty swiateczne dla hostow i dzieci wiedzac, ze i tak was z nimi nie bedzie na swieta? Czy wyjezdzacie i wracacie jak gdyby nigdy nic (tyczy sie au pairek wracajacych do domow na swieta)? Bo ja juz wiem, ze mnie na swieta nie bedzie z moja obecna host rodzinka, a nie wiem co zrobic z prezentami. W poprzedniej rodzince dostalam jakis maly prezent i odwdzieczylam sie tez malymi podarunkami, jednak widzialam, ze wszystko bylo bardzo wymuszone... Ja kupilam im prezent na przyjazd i na pozegnanie a od nich nie dostalam na zadna z tych okazji i o kase musialam sie upominac... dobra, to niewazne, generalne moje pytanie brzmi: kupujecie prezenty rodzince sie spedzajac z nimi swiat? -
Hawk > 05-11-2014, 20:39
ja wyjezdzam na swieta i to tylko dzieki host rodzinie bo zafundowali mi bilety!! oniemialampowiedzieli , ze nie wiedza co mi kupic wiec moze bilety bylyby dobre. w okresie swieta bilety do polski sa meeega drogie. nie wyobrazams oebie im nic nie kupic. moze az tyle kasy nie wydam ale na pewno cos przywioze tylko pewnie am im juz po swietach