-
-
Re: Au-pair dla Waszych dzieci
WhiteDove > 30-11-2010, 17:14
[quote name="sikorkaxx"]dla wielu rodzin amerykanskich au pair to fajna sprawa....dzieci maja wieksze pojecie o swiecie itd[/quote]
To chyba najlepsze z tego wszystkiego! Przynajmniej niektóre amerykańskie dzieciaki nie wyrosną na półgłówków, co to myślą, ze Polacy w futrzanych czapach smigaja i ze swoich ogródków niedźwiedzie polarne przepędzają! -
sikorkaxx > 30-11-2010, 17:31
LOL
yea i to nie tylko w USA ludzie sobie tak myslana zachodzie europy tez hehe -
Olesya94 > 26-08-2013, 20:37
[quote name="sikorkaxx"]a ja dla swoich dzieci bym chciala miec au pairjak by mnie bylo na to stac to czemu nie?
w planach mam wyjsc za maz za cudzoziemca (anglika najlepiej) no i moje dzieci juz beda dwujezyczne *ah te planowanie.... plus au pair powiedzmy z Francji czy Niemiec no i moje dziecko bedzie 3 jezyczne
coz moje dzieci muszą mowic w kilku jezykach, taki mam dla nich planO ile ich bede miec? lol
dla wielu rodzin amerykanskich au pair to fajna sprawa....dzieci maja wieksze pojecie o swiecie itd[/quote]
hehe mam tak samo...tyle, że wyjśc za mąż za Francuza i przesiedlić się do Francji a mieć operki najlepiej z Ameryki, żeby uczyły moje dzieci angielskiego bo z tego co wiadomo Francuzi po angielsku to nie bardzo, ale moje dzieci będą znać :-D -
monadka > 20-11-2013, 23:52
To pewnie zależy, jakie kto ma doświadczenia. Ja bym jednak chciała wychowywać dziecko sama, przynajmniej dopóki nie pójdzie do przedszkola. Inna sprawa, że realia często na to nie pozwalają... Ale na pewno musiałaby to być sprawdzona dziewczyna, np. polecona przez bliską znajomą.