-
-
Re: On
karolinka > 05-11-2010, 19:38
pytanie na poczatek GDZIE chcesz wyjechac? -
Lukaszenko509 > 05-11-2010, 21:43
Nie zastanawiałem sie gdzie tylko zastanawiałem sie jak najlepiej wyszlifowac moj średnio dobry angielski.,......
heh -
karolinka > 05-11-2010, 21:53
poszukaj na au pair world w Europie.. wydaje mi sie, ze szybciej znajdzie sie rodzinka tu niz za oceanem
edit.
a prawo jazdy masz? bo to dla Ciebie znaczny plus by byl... -
Lukaszenko509 > 05-11-2010, 22:24
jasne że mam
nawet dobrze ze tutaj niedaleko bo kombinowanie z wizami by mi sie nie usmiechało
a to 2400 co trzeba zainwestowac na poczatek to mozna z tych całych wynagrodzen placic? -
karolinka > 05-11-2010, 22:31
taka kasa wchodzi w gre jak wlatujesz do USA..;P w Europie wchodzi to taniej jak nie korzystasz z agencji.. -
Lukaszenko509 > 05-11-2010, 22:53
a lepiej korzystac z agencji ?? czy szukac na własna reke??? moze przez agencje bedzie bezpieczniej??? :?: -
karolinka > 05-11-2010, 23:11
powiem tak, jesli chcesz wyjechac gdzies do Europy to jedz bez agencji..bo agencja sciaga kase, a potem czesc z nich umywa rece i zostawia Cie samemu sobie.. dziewczyny gdzies pisaly o agencjach w UK, ze czesc z nich pomaga, ale jak sa jakies problemy to staja po stronie rodzinki.. wiesz jadac na wlasna reke zawsze jest jakies ryzyko.. ale jakies 80% dziewczyn z forum lecacych operowac w Europie jedzie na wlasna reke. -
Lukaszenko509 > 05-11-2010, 23:21
hymmmm teraz dałaś mi do myslenia hehe
a naprzyklad jak tam wpisalem do wojka google au pair world i wpisalem ze jestem z polski i gdzie szukam rodziny to wystarczy sie skontaktowac z ta rodzina i na to ze ona sie zgodzi???
a jak pojade i nawet nnikt na lotnisko nie przyjedzie???
ja jestem z malej miejscowosci na poludniu Polski i taka wycieczka za granice to duze wyzwanie.............. wiec zrozumcie o tak moze dla Was głupie pytania -
karolinka > 05-11-2010, 23:50
tzn musisz miec konto na tej stornie wysylasz "zaprosznie" do rodziny, ze jestes zainteresowany ich oferta, potem oni odp ze sa lub nie sa zainteresowani.. i wiele rodzin ma konta premium, wiec jak daja ci"plusa" czyli sa na tak to pokazuje sie e-mail wiec mozesz do nich napisac lub oni majac to konto widza twoje dane kont i moga sie z toba skontaktowac bez powiadamiania
czesto tak jest, ze po paru mailach umawiasz sie z rodzina na rozmwe na skype.. mozesz pytac ich o poprzednie operki.. ale wydaje mi sie, ze nie ma mozliwosci 100% weryfikacji.. -
zlosnica > 06-11-2010, 0:05
Zawsze jest opcja, że nikt Cię nie odbierze, że rodzinka będzie beznadziejna i w ogóle coś będzie z nimi nie tak. Jedyny sposób w jaki możesz się upewniać, to maile, rozmowy telefoniczne i na skype, kontakt do bylych aupair. Ale ryzyko zawsze jest.