• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Maturalne au-pair - 2011

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Maturalne au-pair - 2011

• Maturalne au-pair - 2011
  • Re: Maturalne au-pair - 2011

martak > 24-10-2010, 18:10

[quote name="vaszka"]Dorzucam się do tematu

Jak widzę na razie wszystkie myślicie o USA??

Ja póki co przeżywam ciągłe huśtawki nastrojów, jeszcze nie zdecydowałam czy zrobić sobie "gap year", tak czy owak marzy mi się Szwajcaria, ewentualnie Francja ale tylko góry, góry, góry!! Bo jeśli poświęcić rok czasu to właśnie tam

Aaaa no i prawko - egzamin czeka mnie już w ten czwartek(28) i mam dziwne przeczucie, że go obleję...[/quote]

Jak to Twoje marzenie, to idź razem z nim

Ja po wycieczce do Francji w czerwcu tego roku nie chce przez dłuzysz czas mieć kontaktu z tym językiem, choć i tak wciąż 2 razy w tygodniu muszę nim mówić ;P

A Szwajcaria... ahh, tam to bym nawet mogła jechać, ale język...

Z prawkiem nie przejmuj się, nigdzie nie jest powiedziane, że trzeba zdać za pierwszym razem! Ja tam się nastawiam na piatek (29) że zdam, ale jak nie zdam, to sie nie załamuję tylko idę do okienka i umawiam się na następny egzamin; nie ma sensu psuć sobie wątroby tym, że ty popełniłaś malutki błąd albo że egzaminator miał zły dzień

No, i oczywiście porządnie zastanów się nad tym czy chcesz tego gap year, nie ma co żebyś potem żałowała

anusiawa > 24-10-2010, 20:39

co do tego 13-miesiąca to ja chciałabym pozwiedzać Stany ale też wyskoczyć np. na Hawaje lub Dominikanę - jak patrzyłam to bilety są po ok.500$ w obie strony jeśli rezerwuje się wcześniej nad Meksykiem, też się zastanawiałam, ale nie wiem czy tak można, trzeba się dowiedzieć

szuszuvp > 24-10-2010, 20:55

no ja też myślałam o jakimś egzotycznym miejscu :) Hawaje, Dominikana, Bahamy albo Meksyk brzmią super ;D ale niekoniecznie w 13. miesiącu a nawet w czasie tych 2-tygodniowych wakacji.

Tak w ogóle to przed wyjazdem zrobię sobie listę miejsc które muszę zobaczyć...ciekawe czy mi się uda wszędzie dotrzeć ;)

martak > 24-10-2010, 21:19

Ja te 2 tygodnie to albo na święta z rodziną poświęcę albo na poprawkę matury

Hahaha, grunt to być optymistycznie nastawionym

Hawaje, Bahamy - super pomysły dziewczyny!

A Meksyk... Ajjj, Mexico y mi amor... Muszę tam polecieć!

Joan > 24-10-2010, 21:26

martak, masz zamiar przylecieć do Polski na święta ?

martak > 24-10-2010, 22:17

Tak wstępnie o tym myślałam... nie wiem szczerze, czy będzie mi się opłacać, ale znając moich rodziców prędzej sami opłacą mi bilet bylebym tylko trochę z nimi pobyła... A czy mi by się chciało? Nie bardzo! Chciałabym poczuć święta w US, w końcu jak poznawać kulturę to poznawać

A Ty Joan? Jak ty chcesz zarządzić swoimi 2 płatnymi tygodniami urlopu?

Joan > 25-10-2010, 0:15

na pewno w jakieś wolne weekendy będę jeździć do okolicznych miast, zależy gdzie trafię i w ten sposób mam zamiar zwiedzić Stany, przez właśnie weekendowe wypady, a co do płatnego urlopu ( yeah ) to myślałam o Hawajach, może Meksyku, chciałam tez lecieć do Chin ale to wszystko się zobaczy jak już będę s USA i zobaczę ile będę w stanie zaoszczędzić, bo jednak trochę pieniążka na taką podróż do Chin trzeba mieć Jeśli zostałabym na drugi rok w programie to mogłabym zaszaleć z kasą i sobie na to pozwolić, bo bardzo marzy mi się pojechanie tam, jenyyy takie pytanie sprawiają, że automatycznie się rozmarzyłam a muszę pisać pracę na polski, uuu

szuszuvp > 25-10-2010, 21:04

wow Joan Chiny to już niezła wyprawa :D W życiu by mi to do głowy nie przyszło żeby podczas pobytu w USA zwiedzić Chiny, ale powodzenia :)

ale ja chyba jednak zostanę przy Stanach i ewentualnie Meksyku lub innych "okolicach" USA

martak > 25-10-2010, 22:30

Mmm, Chiny... Ja przez jakiś czas miałam niesamowite zainteresowanie Japonią, ale to jak była młodsza, do tego dochodziła fascynacja mangą

Ja rozważam tylko i wyłącznie Meksyk

Ojej, ja tez się rozmarzyłam... Jeszcze nas tam nie ma a my już o 13-stym i o 2 tygodniach! A tak nawiasem mówiąc jak już tam się znajdziemy i któras z was by chciała do Meksyku, to możemy się zgadać, ja mam tam zapewnionego baaardzo bliskiego przewodnika

Joan > 25-10-2010, 22:51

martak, a gdzie do Meksyku chciałabyś jechać ? Bo ja myślałam o Cancun Raj na ziemi !
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia