• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

pomocy!!! mam dola

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• pomocy!!! mam dola

• pomocy!!! mam dola
  • Re: pomocy!!! mam dola

nikkoa24 > 22-10-2010, 13:59

hehe zdaje sobie sprawe :lol: tylko wiem jak to jest pracowac u nacji południowych tzw. gorąca krew dlatego nie dziwi mnie, ze autorka postu jest tak traktowana - od poczatku trzeba bylo krotko z nimi, bo inaczej za Chiny ludowe nie beda czlowieka szanowac takie jest moje skromne zdanie... sama zamierzam byc au pairka wiec tez nie wiem co mnie czeka :?: :roll:

marika299 > 22-10-2010, 15:19

jaa przeraza mnie to co tu napisalas.tyle obowiazkow!to powinni Ci palcic 10e/godz bo mniej wiecej taka stawka jest za sprzatanie.ja sprzatam to dostaje ok 8e/godz.

ufff to chyba ja powinnam skakac z radosci,bo ja noie mam zadengo grafiku co trzeba zrobic,tyle co czasami wyzamiatam podloge,2 razy w tyg pranie poskladam lub hostka,dam dzieckiakom lunch,czasami snaidanie,a no i zabawki powtykam do kata jak sie skoncza bawic ale tylko w living roomie.do pokoju hostow,dzieciackow wogole nie wchodze.

watpie zeby cos sie zmienilo kiedy z nimi porozmawiasz,lepiej szukaj nowej rodzinki a od tych uciekaj w niajmniej oczekwinam dla nich momencie.

btw a przed wyjazdem gadalas z ich poprzednimi au pairs?

mloda > 22-10-2010, 18:38

a powiedz mi, dlaczego ty z nimi od razu nie pogadalas?!!!

karola3002 > 22-10-2010, 22:56

no hejka wszystkim dziekuje za posty pogadalam dzis bardzo powaznie i szczerze z nimi przy obiedzie. poweidzialam co czuje, co mysle o tym wszystkim i ze mam dosc jak mnie traktuja i postraszylam ich ze w nast tyg prawdopodobnie wracam do domu bo juz mam dosc. teraz mi sie chce bardzo smiac bo zmienili sie nie do poznania, poowiedzialam im ze wkurza mnie to ze musze sprzatac sama po jedzeniu i ze nikt mi w niczym nie pomaga, to po obiedzie zaczeli sprzatac haha wogole zrobili sie bardzo mili, wzieli mnie dzis do rodziny i wogole jest tak milo juz jak na poczatku. przydala sie szczera rozmowa choc nie ukrywam ze i tak bym chciala juz jechac do domu ale zostal mi niecaly mies wiec jak beda tak mili jak dzis do konca to dam rade:p

WhiteDove > 23-10-2010, 1:46

No i to jest ewidentny dowod na to, ze rozmowa przede wszystkim! Nikt nam za to w pysk nie da, mozemy tylko zyskac.

martak > 23-10-2010, 16:33

Zaczęłam czytać o Twoich problemach to aż zaczęło się we mnie burzyc, ale dobrze, że po rozmowie sie nieco zmienili... Mam tylko nadzieję, że nie na kilka dni i że zapamietają sobie, że nie wzięli pod dach sprzątaczki

Trzymaj się i nie dawaj wykorzystywać, trzymam kciuki!!!

izabela_ > 23-10-2010, 19:14

Hej dziewczyny

ja też mam lekkiego doła.. jestem tu 4 msce, ale mam dużo takich chwil, że chciałabym to wszystko zostawić. Nie mam jakiegoś poważnego problemu, po prostu nie czuję się tu dobrze. Rodzinka jest bardzo miła, opiekuję się dwojka dzieci. I mam dosyć dziewczynki, od której co chwilę coś słyszę typu: Ty jesteś tylko au-pair, albo zostaw mnie, a jak wstaje rano to w ogóle na nią patrzeć nie mogę, bo wpada w histerię. A potem ma do mnie pretensje, że się z nią nie bawiłam. No, ale ja po prostu nie znoszę się z nią bawić ;/ Jak się bawimy muszę mówić to co ona chcę, bo to jej zabawa - typu bawimy się w mame i dziecko. Mała ma 4 latka. A ja głupia myślałam, że 4 latka taki fajny wiek to pewnie Kochana będzie i w ogóle. Z jej bratem mam innego typu problemy, jedzenie, szkoła itd. Ale on przynajmniej jakoś mnie traktuje. A najgorsze jest to, że weekendy, które mam wolne całe siedzę w domu i to mnie dołuje.. bo cały czas z dziecmi.. Ale mieszkam na wiosce tutaj i to też duży minus.. Znalazłam parę innych au-pair, ale jeszcze nie udało nam się spotkać..

Możecie mi coś poradzić? jaki sposób obrać na tą małą? eh ;/ Mam dość.

Buzka :-*

Katka > 24-10-2010, 1:00

jej, mam podobnie z moja 4-latka. tzn nie jest niemila w stosunku do mnie, ale czesto placze, albo krzyczy i wszystko, dokladnie wszystko jest na NIE. Cokolwiek nie powiesz, czy cchesz zeby zrobila - najpierw jest nie. Ale to i w stosunku do mnie, rodzicow i brata. Z chlopcem nie mam w ogole porblemow, jest kochany i zastanawiam sie jak to mozliwe zeby rodzenstwo bylo tak rozne od siebie ;]

ja po prostu ja ignoruje jak zaczyna robic cos po swojemu, albo powtarzam w kolko jedno zdanie dopoki tego nei zrobi. No i ucze, nie krzyczymy, placzemy, odmawiamy jedzenia etc na rozne sposoby... maluje na kartkach, powtarzam... zaczyna dzialac bo wspolpracuje ze mna ale no.. 4 lata to jednak ciezki wiek

karola3002 > 24-10-2010, 1:11

no hejka wam wszystkim dzeikuje za wsyztko, za rady i opnie no teraz jest juz ok tak, to prawda, rozmowa pomaga, wszystko sobie wyjasnilismy teraz jest juz ok sa bardzo mili, matka rozmawia ze mna bardzo sympatycznie no i przede wszystkim sprzataja za soba i mi pomagaja hura hehe teraz to juz moge zostac ten niecaly mies. dam rade;P musze;P trzeba byc twardym jak zelki z biedronki haha

co do ciebie ISABELA to tak to juz jest z 4-latkami. to jest taki wiek-rosna, zaczynaja poznawac swiat wiecej no i niestety sa pyskate, kaprysne i nieznosne. sama opiekuje sie tez 4 latkiem i tez tak ma. to sa takie slodziutkie diabelki w skorze aniolka hihi

co do zabawy to sie nie przejmuj, w tym wieku dzieci chca pokazac ze sa samodzielnie, ze potrafia same wymyslic cos i zainicjowac zabawe. poprostu rob to co ona chce mam na mysli w zabawie, w koncu to ona jest dzieckiem a ty pozwol sobie na chwile zapomnienia i zamien sie tez w dziecko ja tak robie czesto sobie robie siare ale ok nei przejmuje sie tym zbytnio0,-jestem ich opiekunka to normalne ja osobiscie spedzam malo czasu z dzieciaczkami(szkola i zajecia inne)-mam problem inny od ciebie z sprztaniem choc juz jest ok dlatego kazda chwila spedzona z nimi to dla mnei przyjemnosc i ciesze sie jak dziecko z niej

ost jak bylam au pair to 8-latka byla baaaaaaaaaaaaardzo nieznosna, niegrzeczna, pyskowala, uderzyla mnie pare razy, przezywala, dowiedzialam sie potem ze rok temu miala ataki agresji i musiala chodzic do psychologa. nei przejmuj sie tym, wiem ze jest to ciezkie ale musisz sobie jakos poradzic. nei mysl o tym, ja jak ona mie przezywala albo zbila poweidzialam jej ze na dzis koniec z zabawa itd i sie do niej nie odzywalam, nie zwracalam uwagi, traktowalam jak powietrze. po 10 min jej przeszlo, przyszla do mnie i chciala sie bawic, ja udawalam ze ja nie slysze i ze jestem obrazona. poszla wkurzona do pokoju. wrocila po jakims czasie, przeprosila, przytulila i juz bylo ok. czesto mialam tez tak ze jak wstawalam to jak na nia spojrzzlam to mialam dosc, bo od samego rana ona miala taka mine ze az mi sie plakac chcialo ale potem tak sobie ja wyszkolilam-mam na mysli jej zachowanie, Potem bylo super tearz co chwile do mnie pisze ze mam wracac i ze mnei bardzo kocha i tęskni.nie mozesz dzieciom pokazac ze jestes slaba i dajesz sie im bo beda to wykorzystywac. pamietaj ze to masz nad nimi kontrole, nie oni nad toba. takze nie zalamuj sie bo to nic ci nie da a tylko pogorsszy sprawe, wez sie w garsc i walcz z tym a zobaczysz ze bedzie lepiej

karola3002 > 29-10-2010, 18:10

no hejka no pogadalam i sie polepszylo ale wiadomo nie jest idealnie;/ szczerze to juz serio bym poojechala bez poweidzenia im ze jade bo jak oni sa dla mnie tacy neidobrzy to ja tez taka moge byc. tylko ze tak na szybko nie zalatwie transportu z wloszech do PL. chyba ze ktoras/-ys z was ma znajomego/-a ktora/-y jezdzi do wloszech z towarem lub tirem. znacie kogos takiego?

jct pisac tutaj i na fona 509-593-232

musze sie uwolnic od nich bo sie tu zarobie a na dodatek od wczoraj jestem chora bo mnie dzieci zarazily bo ost byly chore;/ masakra umieram
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Poprzednia
  • Następna