-
-
Re: Kościół a host family
Klarasek > 22-10-2010, 16:36
oj oj oj...spokojnie dziewczynki! Nie chcemy tu sporow...a juz napewno nie na tle religijnym. Kazdy ma prawo do swojego zdania na ten temat. No juz, podajemy sobie grzecznie raczki i jest porzadek -
Sake > 22-10-2010, 19:37
a dlaczego nie padło pytanie:
Czy często chodzicie do meczetu? albo
Jak często medytujesz przed posążkiem Buddy? albo
Czy przytulasz się do drzew, gdy wiesz, że rodzina cie obserwuje?
Polak NIE zawsze = się katolik! -
Yoanna > 22-10-2010, 20:01
bo autorke interesowal kosciol. zapytala o co chciala zapytac, a biorac pod uwage, ze wiekszosc polakow to katolicy to naprawde nie rozumiem czemu pytanie wywolalo takie zdziwienie. jak ktos jest innego wyznania badz jest ateista to powinien ten temat ominac i tyle, bo skierowany on byl do kogo innego. nie wszystkie tematy na forum musza nas dotyczyc. -
marika299 > 22-10-2010, 20:01
[quote name="Sake"]a dlaczego nie padło pytanie:
Czy często chodzicie do meczetu? albo
Jak często medytujesz przed posążkiem Buddy? albo
Czy przytulasz się do drzew, gdy wiesz, że rodzina cie obserwuje?
Polak NIE zawsze = się katolik![/quote]
a z prostej przyczyny.moj post nie dotyczy innych wiar tylko wlasnie pytam o katolikow.po drugie katolicyzm jest wciaz dominujaca religia w Pl.
oczywiscie zgadzam sie z Klaraskiem w 100%.kazdy ma prawo do wyznawania religi jaka tylkjo chce,byc ateista i komentowac ale dziewczyny zzeby te komentarze byly na jakims poziomie a nie ze np "jestes z ns to z Cb jest zagorzaly katolik".zaraz jeszcze ktos mi powie ze slucham radia MAryja i jestem za moherami -
Yoanna > 22-10-2010, 20:03
[quote name="marika299"]
a z prostej przyczyny.moj post nie dotyczy innych wiar tylko wlasnie pytam o katolikow.po drugie katolicyzm jest wciaz dominujaca religia w Pl.
[/quote]
to samo w tym samym czasie napisalysmy -
marika299 > 22-10-2010, 20:13
hahaha a no fakt :lol: -
Sake > 22-10-2010, 20:21
a jednak fakt, że ktoś nie chodzi do kościoła, bądź wyznaje inną wiarę, w Polsce wciąż budzi oburzenie... -
Yoanna > 23-10-2010, 2:01
z czasem to sie zmieni, ale to nie jest cos co stanie sie gwaltownie, potrzeba wielu lat.. -
Metallinka > 23-10-2010, 2:11
Ja mam na to swój sposób-złożę wniosek o apostazję czyli nie będę wpisana w rejestry KK.
Właśnie, w Polsce jest stereotyp: Polak=Katolik. Nawet biskupi się do polityki wtryniają, twierdząc, że 90%Polaków to katolicy. Uściślijmy: tyle jest ludzi ochrzczonych... -
Sake > 23-10-2010, 14:14
Cytat:Uściślijmy: tyle jest ludzi ochrzczonych...
Amen