• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Ile za dodatkowe babysittingi?

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Ile za dodatkowe babysittingi?

• Ile za dodatkowe babysittingi?
  • Re: Ile za dodatkowe babysittingi?

Aśśśś > 14-03-2011, 23:52

Nie wiem jak to jest w Irlandii, ale ja za dodatkowe baby-sittingi u znajomych Hostów dostaje 5 lub 6 funtów za godzinę, z czego Hostka mi powiedziała, że głównie przyjęte jest dawać 5 funtów, za siedzenie wieczorami. Jak dla mnie jest ok, w szczególności że zawsze mam te 30 funtów więcej w kieszeni - co cieszy

pryncypia > 05-07-2011, 21:36

Dziewczyny, a orientujecie się jak jest w Hiszpanii? W piątek zostaję z dziećmi praktycznie na cały dzień, ona powiedziała mi, że zapłaci mi jak za babysitting, tylko w sumie ciekawe ile...

Piotr > 06-07-2011, 23:26

Dziewczyny w jakich godzinach macie babbysitting bo ja to co dzień z młodym muszę siedzieć od 5pm jak go z przedszkola zabiorę do 7 lub jak rodzice przyjadą.Jak nie ma przedszkola to też do 7 gdzieś.

Jak to u was wygląda jeżeli jest to u innej rodziny w jakich godzinach to jest najwcześniej ja mógł bym zacząć 7:30 więc z 2 godz max z 2,5.Nie mam pojęcia jak to się odbywa.Oświećcie mnie.

Wtorek mam wolny bo dziadkowie są więc jeden dzień wolny znaczy wieczór.

rajtuzy > 07-07-2011, 0:44

[quote name="Piotr"]Dziewczyny w jakich godzinach macie babbysitting ? [/quote]

Yyyyy 8O Strrrrasznie dużo masz tych babysittingów :roll: <olaboga!>

W mojej umowie mam napisane, że teoretycznie mam 2 babysittingi w tygodniu, które są wliczane w tygodniówkę. Za każdy dodatkowy oraz za te w czasie weekendu ( mój wolny czas) mam płacone pieniądze ekstra. Tyle teorii 8) W praktyce rzadko się zdarza, że muszę zostąc z dziećmi poza "mój" czas - moja Host Mum zawsze wszędzie zabiera swe potomstwo, aby trochę z nimi pobyć w ciągu dnia, no i poza tym uważa, że ja muszę być zawsze bardzooo zmęczona dziećmi :-)

Przechodząc do Twojej sytuacji - wszystko zależy od tego, na co się umówiłeś z Hostami (najlepiej czarno na białym :roll: ), ewentualnie pozostają Ci negocjacje 8) Moim skromnym zdaniem - bez względu na to, co mówi Twoja umowa, Twoi HP coś Cię zanadto wykorzystują :? Cztery babysittingi w tygodniu plus normalny czas "pracy", to ile Ci wychodzi godzin...Kurczę, not nice :|

Piotr > 07-07-2011, 10:53

Wiesz co o wykorzystywaniu nie ma mowy w umowie jest 30 godz w tygodniu.

Poniedziałek 7:30 pobudka najpóźniej, o 8 młody do przedszkola czas wolny do 17 jak go nie odbiorę,najpóźniej 17:30 i opieka dopóki rodzice nie wrócą z pracy czyli do 19.(2,5 godz w poniedziełek)

Wtorek zawiozę go do przedszkola i wolne (max 1 godz)nawet mniej

Środa ojjj cały dzień od 7:30 do przyjazdu rodziców 6:30 lub 7 (11 godz)

Czwartek-tak jak w poniedziałek tylko że gotuję kolację(było w umowie) więc rodzice wrócą koło 6:30 najpóźniej.

(2 godz)

Piątek tak jak w środę (11 godz)

Wychodzi 27,5 godz w tygodniu czyli ok.

Weekendy wolne.

Hości są spoko w pierwszą sobotę zabrali mnie na Wimbledon płacili za wszystko trochę to kosztowało nie powiem.Teraz w sobotę jedziemy do Edemburga na 5 dni (miało być 4) od 18.07 młody do dziadków i tydzień wolny.Kolejny tydzień wakacje Teneryfa lub Grecka wyspa za free wszystko.Nie jest tak tragicznie zresztą młody pomimo że ma 2 lata jest bardzo niezależny sam je i w dodatku wszystko nie ma problemów żadnych(czasami marudzi ale to normalne).

Do Edemburga z nimi to kilka razy w przeciągu roku pojadę host ma tam syna (6lat)Teraz kupili nowy dom nad wybrzeżem i się przeprowadzają se starego do nowego (ale wciąż mieszkają w Reading)Więc Edemburg kilka razy odwiedzę.

Jak to jest u ciebie co jest jak dzieci kończą szkołę lub przedszkole?? rodzice odbierają?

Zazwyczaj babysystting to wieczorami ja mam wolne w tych godz od 9 do 17.

Myślę że dobrze wybrałem rodzinę z drugiej strony nie wiem jak inni mają(nie mam poruwnanie),ja nie narzekam.Dodatkowa kasa by się przydała,może jakoś się uda załatwić we wtorki lub weekendy.

Od której godziny zazwyczaj masz wolne wieczorami??

Ja cały czas powtarzam i tak raczej jest że rodziny wolą female au-pair nawet do babysitting ale może coś się znajdzie.

Piotr > 07-07-2011, 22:48

No więc jak to u was jest napisze mi ktoś na pytanie zadane powyżej???

rajtuzy > 14-07-2011, 0:36

[quote name="Piotr"]Jak to jest u ciebie co jest jak dzieci kończą szkołę lub przedszkole?? rodzice odbierają?

Zazwyczaj babysystting to wieczorami ja mam wolne w tych godz od 9 do 17.

Myślę że dobrze wybrałem rodzinę z drugiej strony nie wiem jak inni mają(nie mam poruwnanie),ja nie narzekam.Dodatkowa kasa by się przydała,może jakoś się uda załatwić we wtorki lub weekendy.

Od której godziny zazwyczaj masz wolne wieczorami??[/quote]

Kończę codziennie o 18. Owszem, zdarzają się dni, kiedy siedzę razem z hostami i dziećmi, które przyzwyczajone, że to ja spełniam ich "zachcianki" ("chce mi się pić", "siku!", "daj buzi!") przychodzą do mnie :-)

Odnośnie szkoły: tylko mój najstarszy chłopiec chodził do szkoły i to ja go przyprowadzałam.

Piotr, z Twojego poprzedniego posta odnosiłam wrażenie, że pracujesz znacznie więcej, dlatego posądziłam Twoją HF o "nadużycie" ;-) Pliz, forgiw mi

Piotr > 14-07-2011, 18:55

Raczej nie narzekam na wolny czas,mam go dużo.Na takie godziny się zgodziłem,a wypad do Edemburga bajka nie sądziłem że kupili apartament z widokiem na plaże i morze.Teraz czeka mnie tydzień wolny całkowicie bo młody do dziadków a kolejny tydzień Lanzorete 1 tydzień.Więc też wolne może jakiś dzień będę się młodym zajmował.

Rodzina mi mówiła że bardzo dobrze się młodym opiekuje i w Sobotę mają mnie do Londynu zabrać.Że tydzień kolejny wolny hostka pracuje i dojeżdża co dzień do Londynu to będę mógł się zabrać w tym tygodniu co przyjdzie.

Ogólnie mamy taki mały układ z rodziną że ja czasami posiedzę dłużej ze 2 godz z młodym a kiedyś jakaś wycieczka za free.

Jak to jest z tymi godzinami babysitting np. u innej rodziny??? od której tak wieczorem?? nie mam pojęcia.

Flower.Power.Diva > 15-07-2011, 12:44

[quote name="Piotr"]Dziewczyny w jakich godzinach macie babbysitting.

Jak to u was wygląda jeżeli jest to u innej rodziny w jakich godzinach to jest najwcześniej ja mógł bym zacząć 7:30 więc z 2 godz max z 2,5.Nie mam pojęcia jak to się odbywa.Oświećcie mnie.

.[/quote]

Ja koncze prace zawsze o 19 i po tej godzinie, jezeli rodzinka gdzies musi wyjsc, albo rodzice jeszcze nie wrocili liczymy jako bbs tego dnia. Generalnie maja do dwoch bbs w tygodniu.

Jezeli chodzi o bbs u ich znajomych to zawzwyczaj po 8-9 do 12 (no chyba, ze ktos wielki imprezowicz i to juz zalezy od rodziny. Stawka za godzine to 6 funtow, albo placa poprostu za caly wieczor 25 funtow. Mam nadzieje, ze pomoglam

P.S. O tak! Edi jest wspanialy! Mialam okazje byc tam na swieta i Sylwestra, i mieszkalam w samym centrum. Bosko! Duzo bardziej podobalo mi sie jak w Londynie. Ten klimat ^^

Piotr > 15-07-2011, 15:53

Dzięki wielkie teraz wiem co i jak.
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Poprzednia
  • Następna