• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Nie chce juz byc operka !!!!!

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Administracja

• Kosz

• Nie chce juz byc operka !!!!!

• Nie chce juz byc operka !!!!!
  • Re: Nie chce juz byc operka !!!!!

Elcia > 14-10-2003, 13:42

Czesc dziewczyny! Ja jestem w NY 1,5 miesiaca ale na takiej wiosce ze nawet sklepu w poblizu nie ma!!! Mowie wam szkoda gadac -Madzzzia normalnie rozumiem Cie w 100% - czuje sie tak jak Ty!!!! Nie mam dostepu do auta - w tygodniu musze siedziec w domu bo nie mam nawet gdzie i jak wyjsc!A jeszcze glupie miny maja jak maja mnie gdzies zawiesc... Strasznie i tez chcem zmykac do NYC- tylko nie wiem czy wtedy jestem nielegalnie w Stanach tzn czy oni anuluja mi wize? dziewczyny jak to jest? No i wlasnie - najgorsze jak to powiedziec rodzince tej co u niej mieszkam.... Madzzzia prosze skontaktuj sie ze mna-musimy sie dogadac bo ja tez chyba zwiewam do NYC... razem damy rade moj adres <a href="mailto:elciaelcia@poczta.fm">elciaelcia@poczta.fm</a> Pozyjemy zobaczymy Pozdrowionka i prosze napiszcie cos i pomozcie

Gość > 16-10-2003, 2:28

najbardziej przechlapane w byciu au pairka jest to, ze nawet jesli nam sie cos podoba, to nasi znajomi szybko sie wykruszaja, zmieniaja miejsca. Jestem tu od prawie 2 miesiecy i w ten sposob stracilam wiekszosc moich znajomych...

uparta > 17-10-2003, 15:32

Hej dziewczyny z USA!

Znam przypadek au-pairki, ktora w Stanach uciekla od rodziny, bo nie mogla wytrzymac. Bala sie wprawdzie konsekwencji, ale okazalo sie, ze nikt jej nie szukal, nie bylo zadnej afery, nie miala tez problemow z wiza. Po prostu znalazla na wlasna reke inna rodzine, a po 6 miesiacach spokojnie wrocila do Polski.

Wiec - odwagi, nie bojcie sie Jesli sytuacja jest rzeczywiscie nie do opanowania w rodzinach, w ktorych jestescie obecnie - moze warto wziac sprawy w swoje rece?

Agnieszka

Mlody > 17-10-2003, 22:27

Ucieczka - co za prymitywne rozwiazanie!!!!!!!

Normalnie czytam Wasze wpisy i oczom nie wierze. Jesli jedziecie z agencji to macie przeciez opiekuna zagranicznego do ktorego mozna sie zwrocic - a nawet trzeba, jesli jedziecie z internetu to trzeba byc przygotowanym na rozmowe z rodzina (najpierw proponuje znalesc rodzinke zastepcza). UCIEKAJAC - fakt Wy macie spokoj, ale sa tego rowniez zle strony. Mojej rodzziny sasiedzi mieli (jeszcze przed moim przyjazdem tutaj) dziewczyne z Francji - dziewuszka dala noge z dnia na dzien i fama po miasteczku poszla - Francuskie AuPair nie znajda tutaj zatrudnienia przez najblizsze 20 lat (az dotychczasowe pokolenie wymrze). Kazda rodzina w ankiecie ktora sklada w Brytyjskiej agencji AuPair zaznacza, ze nie chce nikogo z Francji. Mam nadzieje, ze nie bedziecie robily Polsce podobnej reklamy.

Pozdrawiam mlody :?

madzzzia > 18-10-2003, 5:02

mlody tobie to sie moze tak dobrze pisze wiesz? nie wszystkim dziewczynom uklada sie tak jak tobie i mozna wyczytac na forum, ze nie wszyskie opiekunki au pair sa tak mile i pomocne moze jak twoja! wiec nie krytykuj az tak mocno, bo moze tobie po jakims czasie sie zacznie niepodobac i tez zaczniesz myslec co najlepiej zrobic aby zmienic sytaucje! a to jednak nie jest takie latwe wbrew pozorom...a lepiej zawsze zmienic niz sie meczyc przez caly czas! no to zycze wiecej wyrozumialosci

Mlody > 18-10-2003, 5:26

zmienic ok - ale zrobic to po ludzku - dojrzale, a nie uciekac. Przeciez to nie wasza wina, ze jest tak jak jest, a jezeli juz wybieracie biuro to sprawdzajcie je jak najlepiej czy sa zrzeszeni, pogadajcie z bylymi klijentami/ki tego biura. Jak sie zalatwia wszystko na chura to potem tak jest i pretensje do Pana Boga.

Zycze zrozumienia

Gość > 04-12-2003, 16:30

[quote name="madzzzia"]hej Martynka!

ja jestem od miesiaca tez operka w usa. i tez mam juz dosyc. ale nie dlatego,ze sie zapracowuje, czy rodzina jest nie do zniesienia. po prostu trafilam nie do wqymarzonego NYC ale na jakas "prowincje"... i z nudow umieram w wolnym czasie! zero polakow, zero mlodych ludzi, zero rozrywek!!! i chce sie przeniesc na wlasna reke do NYC za 2 miesiace najpierw musze pieniazki zaoszczedzic najgorzej bedzie poinformowac o tym rodzinke to bedzie dobiero fajnie! ale co tam to moje zycie! oni nie moga mi rozkazywac! chce spedzic ten czas tak jak marzylam a nie siedzac w wolnych chwilach przed tv albo kompem! niedlugo tu zwariuje!!!

i dzis stwierdzilam, ze ja wcale dzieci nie lubie hihih smieszne co? miesiac i juz koniec milosci do dzieci! i ty sie tez Martyna nie poddawaj! walcz o marzenia i je realizuj! a ze stanela ci jakas rodzinka na przeszkodzie powiedz do widzenia i juz!!! trzymkaj sie![/quote]

MOZESZ MI POWIEDZIEC JAK MOZESZ SIE WYPROWADZIC OD RODZINY CZY TO ZNACZY ZE PORZUCASZ PROGRAM?JA O TYM MARZE TEZ JESTEM W STANACH OD 2 MIESIECY NAPISZ DO MNIE JESLI MOZESZ MOJ EMAIL TO <a href="mailto:OKTAWIAMONET@WP.PL">OKTAWIAMONET@WP.PL</a>

OKTAWIA > 04-12-2003, 16:47

PORADZCIE MI CO ROBIC.JA JESTEM W USA AUPAIR I TEZ MI SIE NIE PODOBA.CHCILABYM TU ZOSTAC ALE NIE Z RODZINA TYLKO NA WLASNA REKE.CZY MOJA WIZA STRACI WAZNOSC JESLI ZREZYGNUJE Z PROGRAMU?CZY MOGE ZOSTAC TU LEGALNIE NAWET JESLI PRZEZYJE TEN ROK I BEDE CHCIALA PRZEDLUZYC WIZE?CO MI GROZI JESLI ZREZYGNUJE Z PROGRAMU ALE BEDE CHCIALA TUTAJ ZOSTAC?CZY GROZI MI DEPORTACJA?PROSZE.PORADZCIE MI COS.MOJA RODZINA JEST OKROPNA.SIEDZE W ZAPADLEJ DZIURZE BEZ PRAWA JAZDY BO NAWET NIE MAJA CZASU MNIE ZAWIEZC NA TEST.NIE CHODZE DO SZKOLY.A W KUCHNI MAMY ZDECHLEGO PTAKA,KTORY ZDECHL 3TYGODNIE TEMU ALE ONI NIE CHCA GO WYRZUCIC.A SMIERDZI ZE SZOK.BRUDASY TAKIE ZE PIERWSZY RAZ SPOTKALAM SIE Z CZYMS TAKIM.I NIE MOGE ROBIC TEGO CO CHCE W MOIM WOLNYM CZASIE BO CIAGLE COS JEST NIE TAK.

MALA USA > 06-12-2003, 11:39

CZESC OKTAWIA!JESTEM W USA OD MIESIACA.PISALAM JUZ DO CIEBIE,ABYS PODALA MI MIEJSCE ZAMIESZKANIA.CHCIALABYM SIE Z TOBA JAKOS SKONTAKTOWAC!MOZE PODASZ MAILA?!NAPISZ PROSZE!POZDRAWIAM!

oktawia > 06-12-2003, 16:29

[quote name="MALA USA"]CZESC OKTAWIA!JESTEM W USA OD MIESIACA.PISALAM JUZ DO CIEBIE,ABYS PODALA MI MIEJSCE ZAMIESZKANIA.CHCIALABYM SIE Z TOBA JAKOS SKONTAKTOWAC!MOZE PODASZ MAILA?!NAPISZ PROSZE!POZDRAWIAM![/quote]

moj emial to <a href="mailto:oktawiamonet@wp.pl">oktawiamonet@wp.pl</a> napisz do mnie.
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Poprzednia
  • Następna