-
-
Re: Brazylia - czy ktoś coś wie?
karolinka > 13-10-2010, 14:37
panstwa 'za daleka woda' a panstwa europejskie to dwie rozne rzeczy.. tutaj mozesz wyjechac na wlasna reke, bo koszty sa o wiele nizsze niz przy wyjazdach za ocean.. nie musisz miec wizy do Europy.. w sumie do Brazyli jako turstyka mozesz wjechac na 3 miesiace bez wizy,ale praca jest wtedy nielegalna,nie masz ubezpieczenia etc...
ale Brazylia jest niebezpieczna, powiedzialabym nawet ze bardzo..dodatkowo jezyk..
ja bym sie bala jechac tak daleko bez jakiegos zabezpieczenia.. nie wiadomo jak brazylijscy urzednicy stoja z angielskim w razie wypadku.. -
sunkiss > 13-10-2010, 20:50
i co z tego ze kobieta jest polka? co to ma do rzeczy? to chyba wlasnie gorzej, najgorzej pracowac za granica u polaka.... (oczywiscie sa wyjatki) -
sikorkaxx > 12-11-2010, 12:53
[quote name="sandra7333"]Na http://www.aupair-world.net dostałam propozycje wyjazdu jako au pair do Brazylii - Rio de janeiro.Matka jest Polką, ojciec Amerykaninem. Miałabym się zajmować trzyletnim dzieckiem. Sprzątać nie muszę ( mają sprzątaczke), gotować też nie ( mama gotuje). Wszystko super Tylko czy nie babłybyście się wyjechać tak daleko bez pośrednictwa biura? Pomóżcie mi rozwiązać mój dylemat :?[/quote]
a czemu chcą cię jako au pair? bo rownie dobrze by mogli np miec au pair skads blizej...z ameryki poludniowej np! Chcą abys z dziecmi po polsku mowila? czy cos? -
Coco > 12-11-2010, 21:05
Chyba się już tutaj Sandra nie pojawia...:) -
sikorkaxx > 22-11-2010, 23:50
ciekawe czemu -
adia > 05-10-2011, 17:08
Pobyt w RIO może okazać się cudny!
Fakt, że ważne jest byś znała choć podstawy portugalskiego, bo fakt, że matka jest Polką, ale "poruszać" się w tym kraju też trzeba!Z angielskim w Ameryce Pd bywa różnie...
Drugą ważną kwestią są koszta przelotu. Kto je ponosi? Jeśli rodzina do której jedziesz, to powinno być wszystko super! Chyba nie kupowali by tak koszmarnie drogich biletów Ci, by Cię oszukać.
Poza tym kobieta, która jest tu na forum z tej strony au pair world, na pewno wie więcej, skontaktuj się z nią koniecznie, jak wszystko potwierdzi, jedź śmiało!
więcej wiary w ludzi!
koniecznie napisz, jaką podjęłaś decyzję, bo jesteśmy ciekawe.
szczere powodzonka :wink: -
adia > 05-10-2011, 17:10
W sumie nie zauważyłam, że wątek był założony rok temu, :oops: myślałam, że wczoraj 8O
Mimo tego, ciekawe, jak nasza brazylijska au pair :roll:
Może komuś też trafi się podobna opcja.... :wink: -
martyna_89 > 28-07-2012, 16:40
Czy ktoś z Was wyjechał jako au pair do Brazylii? Czy znacie jakąś organizacje która organizuje wyjazdy do ameryki południowej?
Baaaardzo proszę o pomoc -
Ullalala > 29-07-2012, 13:27
Mogę zapytać znajomych z Sao Paulo, bo brzmi na cudowny pomysł, a niestety nic nie wiem... -
Ullalala > 29-07-2012, 21:14