• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

"odnowienie" wizy. w Polsce II ROK AU PAIR !

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Wizy

• "odnowienie" wizy. w Polsce II ROK AU PAIR !

• "odnowienie" wizy. w Polsce II ROK AU PAIR !
  • Re: "odnowienie" wizy. w Polsce II ROK AU PAIR !

aniolek > 19-01-2011, 17:44

hej czy komus udalo sie odnowic wize j1 w pl ? pytam bo mam taki problem mam propozycje wyjazdu do europy na 3 tyg ale po zakonczeniu 1 roku a chcialabym przedluzyc pobyt :?

efffce > 21-01-2011, 5:40

Ja wyjezdzalam do PL na 2 miesiace przed wygasnieciem wizy i nie bylo problemow, zeby wpuscili mnie z powrotem.... wiec poki jest wazna wiza mozna podrozowac Aniolek, nie odnawialam wizy, wiec niestety nie jestem w stanie Ci pomoc moja kolezanka z Australii jedzie niedlugo do domu, zeby odnowic wize, wiec moge dac znac jak jej poszlo....no ale wiadomo, Australia inne realia (no nawet mi sie zrymowalo )

aniolek > 21-01-2011, 16:42

o bylabym wdzieczna dzieki

Justi > 08-02-2011, 19:16

aniołek, nie wiem, czy nadal cię to interesuje ale odnowienie wizy jest możliwe. dziś w ambasadzie była przede mną dziwewczyna, która była już rok au pair, przdłużyła program i w tym czasie wróciła do PL, żeby starać się jeszcze raz o J1 i ją dostała. jest coś takiego jak renewal

aniolek > 09-02-2011, 17:48

[quote name="Justi"]aniołek, nie wiem, czy nadal cię to interesuje ale odnowienie wizy jest możliwe. dziś w ambasadzie była przede mną dziwewczyna, która była już rok au pair, przdłużyła program i w tym czasie wróciła do PL, żeby starać się jeszcze raz o J1 i ją dostała. jest coś takiego jak renewal [/quote]

o dzieki

ani@ > 17-02-2011, 23:13

dostałam nową wizę bez problemu, także nie martwcie się dziewczyny w razie pytań służę pomocą

aniolek > 18-02-2011, 3:00

[quote name="ani@"]dostałam nową wizę bez problemu, także nie martwcie się dziewczyny w razie pytań służę pomocą [/quote]

po przyjezdzie do pl kiedy sie staralas o nowa i jakie dokumenty musialas miec w ambasadzie?

ani@ > 18-02-2011, 5:49

starałam się o wizę jeszcze w trakcie pierwszego roku, spotkanie umawiałam z usa, a do ambasady potrzebujesz ds-2019, paszport z wizą, i potwierdzenia formularza ds-160 ( który trzeba wypełnić online na stronie ambasady)

Ewelina88 > 18-02-2011, 21:53

Kurcze ja mam podobny problem Zostaje w USA na drugi rok, wize mam do 1 sierpnia 2011r. Rodzinka zaproponowala mi, ze moga mi kupic bilet do Polski i moglabym poleciec tam w sierpniu (na 2 tyg.) tylko, ze o to chodzi ze wiza juz mi sie skonczy... Bedac w PL bede musiala ubiegac sie o nowa wize, ale np. moja LCC powiedziala mi, ze pewna dziewczyna z Chorwacji byla w podobnej sytuacji jak ja i tej wizy nie dostala. Niby jak dzwonilam do Bostonu, to mowili mi, ze dadza mi wszystkie dokumenty, ale zawsze jest ryzyko... Nie mam pojecia co mam robic! Czy mam jechac w sierpniu i ryzykowac ubiegajac sie o nowa wize, czy tu zostac i nie widziec bliskich przez 2 lata Nie mam pojecia, mam taki metlik w glowie, a decyzje musze podjac juz niedlugo bo rodzinka chce juz zabookowac mi bilet

Dziewczyny jak mowicie?

aniolek > 18-02-2011, 22:25

[quote name="Ewelina88"]Kurcze ja mam podobny problem Zostaje w USA na drugi rok, wize mam do 1 sierpnia 2011r. Rodzinka zaproponowala mi, ze moga mi kupic bilet do Polski i moglabym poleciec tam w sierpniu (na 2 tyg.) tylko, ze o to chodzi ze wiza juz mi sie skonczy... Bedac w PL bede musiala ubiegac sie o nowa wize, ale np. moja LCC powiedziala mi, ze pewna dziewczyna z Chorwacji byla w podobnej sytuacji jak ja i tej wizy nie dostala. Niby jak dzwonilam do Bostonu, to mowili mi, ze dadza mi wszystkie dokumenty, ale zawsze jest ryzyko... Nie mam pojecia co mam robic! Czy mam jechac w sierpniu i ryzykowac ubiegajac sie o nowa wize, czy tu zostac i nie widziec bliskich przez 2 lata Nie mam pojecia, mam taki metlik w glowie, a decyzje musze podjac juz niedlugo bo rodzinka chce juz zabookowac mi bilet

Dziewczyny jak mowicie?[/quote]

eee witaj w klubie :? ja mam podobnie tylko mam wyjazd na 3 tyg do hiszpani,francji, wloch i jeszcze cos + 1 tydz w pl ale to w sierpniu i tez mi sie wiza skonczy niewiem kompletnie co mam robic bo ta francja... wlochy... :mrgreen: jestem w beznadziejnej sytuacji :evil:
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Poprzednia
  • Następna