-
-
Re: ;(mam dola
Yoanna > 03-10-2010, 14:55
czepiasz sie o niewiadomo conie kazda rodzina jest zamozna, moj host tez zawsze kupowal na promocjach i co z tego? jak jest okazja to czemu nie skorzystac? co do ksiazek to tez ich sprawa co czytaja, jak chcesz cos innego to idz do biblioteki albo do sklepu, ksiazki sa tanie -
WhiteDove > 03-10-2010, 21:08
No chyba nie spodziewalas sie, ze beda robic wszystko jak polska rodzina, zreszta po to jest ten program, zeby poznac roznice kulturowe, te dla nas super i te ciezkie do zaakceptowania tez. Przeciez nikt Cie zmuszac nie bedzie do przejecia ich stylu zycia. A skapi to by byli, jakby Ci jedzenie wyliczali i kaloryfer w pokoju zakrecali bo ogrzewanie kosztuje...Takze szukaj pozytywow, a nie dziury w calym -
aniolek > 04-10-2010, 15:56
ta a ja mam podobne uczucia niby mam bardzo bogata rodzine niby wszystko jest ok matka byla top modelka, ojciec ma 2 firmy ktore prosperuja na calym swiecie a sa skapi ze az starch;/ nie wiem z czego to sie bierze im wiecej czlowiek ma tym wiecej chce??? np jak wyjechali do europy na tydzien i sama siedzialam z dziecmi(3) pilnowalam ich posiadlosci to mi tez wiecej nie zaplacili i teraz zaluje ze tego nie zglosilam powiem wam szczerze bo to bylo przegiecie;/ ale coz jak jestem glupia to co mam zrobic;p -
ell > 05-10-2010, 4:56
powinnaś iść z tym do LCC, bo to przecież nielegalne jest. Ja też zostałam z dziećmi sama na 3 dni, ale hostka zapłaciła mi podwójnie -
aniolek > 05-10-2010, 16:49
no wlasnie wiem tylko co ja powiem lcc?? siedzialam z dziecmi przez tydzien sama a on to dlaczego tego nie zglosilas? bo co? bo poprostu myslalam ze mi zaplaca wiecej??? glupie to troche ale co nic nie zrobie jestem glupia wiem ale z drugiej strony sie troche boje;/ -
martak > 06-10-2010, 1:07
Aniołek! Głowa do góry! Widzę, że brak Ci troche pewności siebie, a to jest bardzo ważne.
Pamiętaj, ze ty tam pracujesz, miałas podpisaną umowę na jakich warunkaach więc domagaj się swojego i nie bój się prosić lcc o pomoc
Co prawda sama dopiero bede ywyjeżdżać w przyszłym roku jako au-pair, ale z doświadczenia zdobytego w Polsce wiem, że trzeba mieć te self-confidence i nie bać się egzekwować swoich praw
Trzymam za Ciebie kciuki! Powtarzaj sobie, że to jest Twoja praca, twój czas i należy Ci się za to dodatkowa zapłataPozdrawiam cieplutko!