• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Która au pair jest sprzataczka w swojej rodzinie??

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Która au pair jest sprzataczka w swojej rodzinie??

• Która au pair jest sprzataczka w swojej rodzinie??
  • Re: Która au pair jest sprzataczka w swojej rodzinie??

Metallinka > 25-08-2010, 1:08

Hmm, ja mam posprzątać po śniadaniu, obiedzie, ogólnie utrzymywać porządek w kuchni, hallu i living roomie, raz na tydzień zmyć podłogę w utility room i kuchni. No i dbać o porządki w pokojach dzieci. Szczerze mówiąc, moja mama ode mnie nie wymagała niczego, więc jakbym (Allahu, uchowaj) wyszła za mąż, tak leżę i kwiczę Więc mam taki trochę trening A, no i wieszam pranie i je ściągam i sortuję ubrania. Co do pokoju Marg i Kevina, nawet tam nie wchodzę, bo Marg woli swój pokój sprzątać sama. Nie narzekam, dobrze jest...

mloda > 26-08-2010, 21:43

[quote name="Yoanna"]zrobisz cos raz i caly czas bedziesz to robic..[/quote]

PRAWDA!!!! Nigdy, ale to nigdy nie rob niczego ponad to co masz robic! Bo tak zostanie do konca, a i jeszcze bedzie zle! :mrgreen:

zlosnica > 26-08-2010, 23:00

Kurcze, współczuję Wam i trochę się dziwię, że się na to godzicie. Ja u siebie prawie w ogóle nie sprzątam... Do moich obowiązków należy tylko opieka/zabawa z małą, podanie jej lunchu, wrzucenie naczyń po lunchu do zmywarki i starcie stołu (oni sami włączają zmywarkę) i odkurzenie mieszkania raz na tydzień. Aha, no i jak widzę, że kończą jej się ciuchy, to mam wrzucić do pralki. Nie prasuję, nie ścieram kurzy, nie zmywam naczyń. Co więcej jak widzę w zlewie noże i garnki, a mam brudne naczynia małej (czasem myję w zlewie, bo już nie ma innych czystych), to absolutnie nie ruszam ich rzeczy, zmywam tylko jej, mimo że w środku mnie trzęsie ale wychodzę z tego samego założenia, co dziewczyny- zrobisz raz, to stwierdzą, że to Twój obowiązek i będziesz musiała to robić zawsze. Nie wychylam się, bo nie widzę takiej potrzeby, gdybym została zatrudniona jako pomoc domowa to spoko, tylko wtedy niech płacą więcej Jak uznają, że powinnam robić coś więcej, to mi to powiedzą i tyle.

Pyśka > 26-08-2010, 23:30

złośnica,masz widać super rodzinke! xD

mloda > 27-08-2010, 19:01

Po prostu dobrze dziewczyna robi... Takie bylu ustalone zasady, to tak wykonuje. Ja pamietam jak w USA, hostka byla po porodzie i wrzucialam tez ich pranie, bo mi zal jej bylo, ruszac sie nie mogla.. tak juz z tym praniem do konca zostalam!! Teraz jestem juz madrzejsza i tez robie tylko swoje! Host ma w zwyczjau zostawienia kubkow na blacie, nie wlozy do zmywarki ywstarczy sie troszke schylic i otworzyc drzwi! Ja ich tez nie wkladam, tylko swoje i dzieciakow 8)

Patty > 30-07-2011, 1:50

Najkrócej mówiąc: prawie każda P

Sake > 30-07-2011, 8:19

[quote name="Patty"]Najkrócej mówiąc: prawie każda P[/quote]

Nie. Ta, która sobie na to pozwoli.

amarr91 > 30-07-2011, 9:23

No ja w umowie też miałam właściwie samą opiekę nad dziećmi + zmywanie naczyń (hostka miała jakieś uczylenie - strasznie to wyglądało...).

I tak było przez 2 tygodnie. Ale na podłodze był już taki syf, że jak się przeszło w skarpetkach RAZ(!) to były:

a) czarne;

b) klejące;

No i tępa idiotka ze mnie, zamiotłam i umyłam tą podłogę.

A potem mało, że mieli do mnie pretensje, że tego nie robię, to jak jakaś przyjaciółka rodziny coś chciała zamieść w kuchni (chyba jak się coś wysypało, nie pamiętam konkretnie) to host stwierdził, że nawet niech nie szuka szufelki, bo to jest MÓJ OBOWIĄZEK.

I bądź tu człowieku dobry. A przed wyjazdem zapewniali, jacy to oni są clean and tidy...

Ash > 30-07-2011, 12:38

[quote name="Patty"]Najkrócej mówiąc: prawie każda P[/quote]

No wybacz, ale do nas w poniedziałki i piątki przychodzi sprzątaczka na 4h ^^

Oczywiście gdy widzę, że kubeł na śmieci pełny to wyniosę itp, ale generalnie do porządków mamy sprzątaczkę ;d

Patty > 30-07-2011, 15:28

Dlatego napisałam "prawie"
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Poprzednia
  • Następna