-
-
Re: Zerwanie kontraktu w USA - jakie konsekwencje?
angelaa > 27-04-2012, 11:30
[quote name="paullusia"]Hej dziewczyny, a co w wypadku, gdybym w trakcie bycia au pair zmieniła swoj status na studencki i mają już go rozpoczęła studia, ale odchodząć jednocześnie z programu, po jakis 8 miesiącach. Chciałabym tak zrobic, ale nie wiem, czy jest to mozliwe. Proszę, podpowiedzcie.[/quote]
jest możliwe, jeśli rezygnujesz z programu, to przepada ci bilet do PL i wiza j1 i raczej ich nie obchodzi co będzie z Tobą dalej, więc jak najbardziej możesz się starać o wizę studencką -
paullusia > 27-04-2012, 20:53
Super, a wiesz, gdzie powinnam sie zgłosić. Zastanawiam się, czy najpierw iść do college'u i zapisać się, czy musze gdzies wystapic o zmiane statusu. U mnie w we wrześniu minie 8 miesięcy jak tu jestem, ale własnie chce wtedy zacząć szkołe. -
balbina > 29-04-2012, 15:59
tutaj masz duż przydatnych informacji http://www.naharvard.pl/ z tego co kiedyś czytalam gdzieś, to najpierw się zapisujesz na studia, collage i potem musisz udowodnić w konsulacie, że Cie przyjeli i że będziesz mogła się utrzymać tam przez rok ( jakieś wykazy zarobków lub stanów Twojego konta bankowego czy coś ) nie wiem jak to jet czy to dalej aktualne, ale polecam Ci tę stronkę -
paullusia > 01-05-2012, 7:02
Dzieki wielkie, zaraz sprawdzę.