-
-
Re: Ich pięcioro i Catia!
catia > 13-08-2010, 15:41
Zjeżdżają się do nich kolejni znajomi i wszyscy, jak na przekór mają min 4 dzieci. Rodzice postanawiają wyskoczyć do restauracji a ja muszę zostać z brzdącami. Wczorajszy baby- sitting to jakas totalna masakra. Ludzie chyba nie rozumieją, że jak się wsadzi do jedengo pokoju 3 chłopców i do drugiego 3 dziewczynki to będzie śmiech, płacz, walka, po prostu wszystko!
Przez 2 godziny łaziłam do pokojów. Tłumaczyłam, groziłam telefonem do rodziców, karą następnego dnia, ale nic nie pomagało. Najgorsze jest to, że ja właściwie nic nie mogę zrobić.
Dziś opowiedziałm rodzicom co się działo i praktycznie pozostało to bez odzewu. Zero kar, krzyków, gróźb. A to oznacza, że tej nocy będzie jeszcze gorzej, tym bardziej, że zamiast 9 mam 11. W dodatku matka mi zapowiedziała, że wrócą późno, będą zmęczeni więc rano mam się wszystkimi zająć... no cóż, wyobraźni to im na pewno nie brakuje.
Nie płacą mi za to dodatkowo... -
mloda > 13-08-2010, 15:46
Nie placa? To ja bym sie na to nie zgodzila. Nie masz takiego obowiazku!! -
carly15 > 13-08-2010, 18:14
o jejku :evil: to ja naprawde nie rozumiem dlaczego tam jeszcze jestes? przeciez to poprostu tortury!! mysla ze maja darmowa nianke ze niedlugo moze wszystkie dzieci z okolicy beda Ci przyprowadzac ;/
naprawde wspolczuje ale zrob cos z tym nie pozwalaj sie wykorzystywac niewiadomo jak!! -
catia > 14-08-2010, 15:07
Żyję! Okazało się, że miałam baby sitting "tylko" z 10 dzieci! Nawet nie było tak źle, ale nigdy więcej. Moja hostka stwierdziła, że przecież to nic strasznego, bo dzieci oglądały TV [shit!] ciekawe, kto im zrobił śniadanie i bawił się z 4 najmłodszych, których TV nudzi przez 2 godz.!! No cóż, przynajmniej teraz wiem NO MORE! Nigdy więcej tej rodziny, nigdy więcej 5 dzieci, nigdy więcej niewolniczej pracy (już chyba kiedys słyszałam/pisałam gdzies taki text?) -
carly15 > 14-08-2010, 15:47
heh nom naprawde :-) podziwiam i naprawde nigdy wiecej nie bierz tylu dzieci i takiej rodziny -
Metallinka > 10-09-2010, 1:39
Ja pierdziu. 10 dzieci? Toż to przedszkole normalnie! Jeszcze Ci za to nie płacą??!!