• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Informacje dla zielonych

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Informacje dla zielonych

• Informacje dla zielonych
  • Re: Informacje dla zielonych

dosiunia > 22-07-2010, 13:46

zaraz ci dokladnie poszukam ostatni art jak czytalam na temat au pair. Ja jechalam bez agencji, pierwszy raz i nie podpisywalam rzadne umowy, wogole jechalam bez rozmowy z nimi na skajpie czy przez tel.

http://gazetapraca.pl/gazetapraca/1,677 ... _pary.html

karolinka > 22-07-2010, 14:23

Z tego co wiem, to zadna z dziewczyn, ktore wyjezdzaly przez internet nie podpisywala zadnej umowy z rodzina..

angieeex > 22-07-2010, 14:47

Hm, a to jest jakoś zgłoszone czy na czarno wtedy?

karolinka > 22-07-2010, 15:23

hmmm hosci raczej nie zglaszaja tego nigdzie, wiec raczej pracujesz na czarno..

dosiunia > 22-07-2010, 15:33

Jakie na czarno? Przeciez to legalne, to nie jest praca czysto zarobkowa.

karolinka > 22-07-2010, 16:15

wiesz nie majac umowy pracujesz na czarno.. oficjalnie to sie nazywa wymiana miedzynarodowa czy jakos tak, wtedy kiedy masz umowe z hostami/agencja.. ale co to za roznica czy to praca na czarno czy nie? przeciez i tak tego w CV nie wpiszesz..

angieeex > 22-07-2010, 16:21

Dlaczego nie? Ja bym to wpisała jak najbardziej w CV. I ryzyko tak bez umowy, niby to nic nie zmienia, ale jednak bezpieczniej bym się czuła z tym papierkiem. A jeśli nie jadę z agencji, to mogę rodzinę poprosić o umowę czy nikt tak nie robi?

karolinka > 22-07-2010, 16:50

no bo w CV nie wpisuje sie czegos na co nie mialas umowy..tylko nie wiem po co Ci w CV zamieszczac, ze pracowalas jako niania, starajac sie np o posade w banku.. bo to raczej nie jest dosiwadczenie zawodowe..

mozesz poprosic o umowe, ale raczej nikt tak nie robi.. ale jak sie umawiasz z jakas rodzina to w mailach masz napisane swoje obowiazki, wiec jakby kazali Ci robic cos, na co sie nie umawialiscie pokazujesz im maila..

dosiunia > 22-07-2010, 21:35

E tam. Ja do Cv ak najbardziej wpisze, tymbardziej, ze jezyk jest tutaj plusem i jako otwatosc rowniez, a jesli bede szkala pracy jako opiekunka to sie oczywiscie przyda

mloda > 23-07-2010, 0:45

[quote name="dosiunia"]E tam. Ja do Cv ak najbardziej wpisze, tymbardziej, ze jezyk jest tutaj plusem i jako otwatosc rowniez, a jesli bede szkala pracy jako opiekunka to sie oczywiscie przyda [/quote]

tak do takiej wpiszesz, ale np przy ubieganiu sie o prace w baku, ambasadzie, itp, itd nie wpisala bym tego- a jezyk- jak nie masz certyfikatow kto to Tobie uwierzy, ze potrafisz jezyk? 3 min rozmowa kwalifikacyjna nie potwierdza dobrej znajomosci jezyka
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Poprzednia
  • Następna