• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Jazda samochodem w USA

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Jazda samochodem w USA

• Jazda samochodem w USA
  • Re: Jazda samochodem w USA

girlonblack > 22-09-2010, 4:16

i automat i manualna kazde maja plusy i minusy.

w automacie uzywasz tylko jednej nogi i nie myslisz o tym zeby zmieniac biegow -po prostu jedziesz co uwielbiam

zas manualna ,mozg pracuje i mysli oraz oczywiscie przyspieszenie lepsze ;d

loverletter > 03-02-2011, 20:41

Właśnie to mnie przerażą , gdy czytam ogłoszenia a wymagane jest prawo jazdy.

po Polsce poruszam się bez problemu mimo , że niedawno zdałam egzamin.

ale nie wyobrażam sobie , siebie jeżdżącej po stanach autem sama się z siebie śmieję , że gdybym miała zawieść jakieś dziecko do szkoły w jakimś wielkim mieście to pół dnia straciłabym na dojazd w jedną stronę z metodą prób i błędów trafienia do szkoły a bez GPS to ani rusz.

Właśnie w stanach prawie 3/4 aut ma automat , a ja uwielbiam manualną no ale jak mus to mus

sikorkaxx > 07-02-2011, 9:14

ludzie moi drodzy

jazda samochodem jest tu dziecinnie latwa, tak sie wlasnie wyraze DZIECINNA LATWA ! mowi to osoba , czyli ja ktora juz kilka razy oblala egzamin w PL, sama w Polsce samochodem nie jezdzilam, zawsze z ojcem ktory sie po mnie darl o pierdoly i zawsze takiego stresa mialam ze nie idzie . Wiedzac ze w USA bede musiala jezdzic autem strasznie sie balam ze rozwale je przy pierwszym ruszaniu. I co sie okazalo? nie bylo zle, jak sie ma automata to juz wogole, a ja jescze jezdze manualem wiec widzicie . Choc, ostatnio przypieprzylam minivanem na parkingu ale to dlatego ze matol ze mnie I sie mi spieszylo. Ale tak ogolnie, nie ma sie czgeo bac..

Sake > 08-02-2011, 19:02

Drogi proste.

Skrzyżowania proste.

Przepisy proste.

Jedyne na czym można się złapać to zjazdy z autostrad ale są dobrze oznaczone więc wystarczy pamiętać numer i śmigać.

psc0 > 08-03-2011, 20:44

Jedna rada. Nie ruszaj sie nawet do sklepu bez GPS'a przynajmniej przez pierwszy miesiac Punkt 2. Nie boj sie samochodu... jak juz tu bedziesz zostanie on Twoim najlepszym przyjacielem. Nie wazne gdzie bedziesz mieszkala. Jazda sama w sobie prosta. Zapamietac. Kierowcy nigdy nie dziekuja ;-) hehehe Do NYC bym sie bala wybrac samochodem, ale po bostonie sie smiga jak w PL pzdr

Sake > 08-03-2011, 23:00

- kierowcy nie dziękują

- nie wpuszczają

- często trąbią (nawet o pierdołe)

- pomylisz zjazdy - może się okazać że następny będzie za kilka mil

- GPS twoim najlepszym przyjacielem

- zamykaj się od środka

- nie przekraczaj prędkości

- nie licz na kierunkowskazy u innych kierowców (kierunkowskazy są zazwyczaj koloru czerwonego i w pierwszej chwili myślisz że koleś przed tobą hamuje)

aivie > 09-03-2011, 1:32

wydaje mi sie ze wszystko zalezy od stanu.

Mnie sie jeszcze nie zdarzylo uslyszec zeby tu ktos klakson uzywal. kierowcy sa bardzo cierpliwi. czasami az za bardzo.

no i w Pittsburghu prredkosc wszyscy przekraczaja. Ja zwykle jezdze 65-70 mil na godzine rpzy dopuszczalnej predkosci 55 . Za to jak bylam na Long Island to wszyscy raczej przepisowo jezdzili.

sikorkaxx > 17-03-2011, 1:40

a jak juz azjata wsiadze za kierownice to strach sie bac spotkalam sie tu z wieloma opiniami ze kiepscy z nich kierowcy i sama musze to potwierdzic ))

anetaar > 17-03-2011, 21:40

Sikorkaxxx piszesz juz ktorys raz,ze ciezko Ci bylo zdac w Pl prawko, a moge sie zapytac za ktorym razem zdalas? i dlaczrgo oblewalas? bo ja dopiero zaczynam swoja przygode z prawkiem, czekam na odbior dokumentu i teraz mam juz 2 tygodniowa przerwe no i czeka mnie pierwsza samodzielna jazda niedlugo, boje sie troche poruszac tu w PL gdzie mnieszkam w malym miasteczku a co dopiero w jakims duzym miescie

aniolek > 17-03-2011, 22:25

ja tam bym na twoim miejscu nie myslala o skrzyni biegow... dadza Ci taki samochod jaki beda mieli a nie taki jaki Ty chcesz... :?
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Poprzednia
  • Następna