-
-
Re: Tęsknota- czyli co nas trzyma w kraju
Yoanna > 13-07-2010, 20:47
[quote name="ell"]mnie nic w PL nie trzyma poza rodzicami i braćmi, ale w dobie skypa to nie dramat. Odkąd pamiętam, wracając do Polski, przeżywam co najmniej tygodniową depresję, a wyjeżdżając niesamowitą euforię.
Więc nie, nie będę tęsknić. Nigdy tego nie robię 8)[/quote]
mam tak samo -
mloda > 13-07-2010, 21:16
SLONCEM :roll: -
WhiteDove > 04-03-2011, 15:32
Po pół roku operskiego życia, mimo, że nie jest mi tu źle i planuję się tu przez kilka najbliższych lat edukować; muszę stwierdzić, że tak jak kilka dziewczyn powyżej tęsknię za wszystkim co polskie. I nie ważne, że nasz kraj jest że tak powiem trochę patologiczny ja i tak zawsze będę go kochać najbardziej. I mimo, że wiele w nim niedoskonałości to nawet te niedoskonałości kocham i za nimi tęsknię...Naprawdę nie myslałam, że kiedykolwiek będę słuchać roty na YouTube i mieć łzy w oczach...
No to się wygadałam -
Yoanna > 04-03-2011, 16:38
white dove - a kiedy tutaj na studia zamierzasz isc? -
WhiteDove > 04-03-2011, 16:54
[quote name="Yoanna"]white dove - a kiedy tutaj na studia zamierzasz isc?[/quote]
Od września. W zasadzie to dostałam warunkową propozycję. Muszę zdać IELTS na 6.0, więc się trochę boje...Ale spróbować zawsze mogę -
greta211 > 04-03-2011, 20:57
Ja teraz planuje wyjazd na summer au pair.
Na dluzszy wyjazd nie moge sobie pozwolic trzyma mnie narazie tutaj to by skonczyc licencjat. Dopiero po skonczeniu planuje dluzszy wyjazd. -
Yoanna > 04-03-2011, 21:33
white dove - super, zalapiesz sie jeszcze za 'normalne' ceny za studia. bo za rok to juz bedzie jedna wielka porazka..
a jaka uczelnia i jaki kierunek? -
aniolek > 04-03-2011, 21:41
Wiecie co moze wyda wam sie to glupie ale ja tesknie za chlebem, za polska typowa wsią... za lasem czasami nawet za ludzmi i tym polskim narzekaniem typu "co u pani slychac?" odp:"a wie panni tyle sie stalo....(i to i tamto) "hehe bo tutaj jest tylko "jak sie masz" odp. "dobrze" a Ty?" "tez dobrze" -koniec rozmowy i nie masz dalej o czym rozmawiac... hehe -
WhiteDove > 05-03-2011, 2:27
[quote name="Yoanna"]white dove - super, zalapiesz sie jeszcze za 'normalne' ceny za studia. bo za rok to juz bedzie jedna wielka porazka..
a jaka uczelnia i jaki kierunek?[/quote]
Southampton Solent University- Tourism Management. A coś mi się kojarzy, że to Twoja branża, prawda?
No tez myślę, ze szczęscie mam, że moge się załapać na aktualną ceneTylko kurcze ten IELTS mnie przeraża...
[quote name="aniolek"]za ludzmi i tym polskim narzekaniem typu "co u pani slychac?" odp:"a wie panni tyle sie stalo....(i to i tamto) "hehe bo tutaj jest tylko "jak sie masz" odp. "dobrze" a Ty?" "tez dobrze" -koniec rozmowy i nie masz dalej o czym rozmawiac... hehe[/quote]
Dokładnie też za tym tęsknie! Wolę szczere ponarzekanie sobie niż sztuczne 'how are you, fine thank you'... -
Yoanna > 05-03-2011, 11:47
taaak, tez robilam first degree z tourism managementieltsem sie nie martw, chca tylko 6.0 a to nie az tak duzo, na pewno dasz rade. a nawet jesli bys dostala 5.5 lub 5 (mniej na pewno nie) to twoj uni pewnie by cie wzial. tutaj z uczelniami mozna negocjowac troche.. bo wszystko kreci sie wokol kasy i jak zaakceptowalas ich oferte to oni juz nie bede chcieli cie (i twoich pieniedzy) stracic :wink: takze bedzie dobrze!