-
-
Re: POMOCY!UK
fullofcolours > 21-06-2010, 15:12
Ja tez szukam na au pair world. Mam nadzieje, ze cos znajde. Za ciebie, Elodie, tez trzymam kciuki. -
Re: POMOCY!UK
zlosnica > 26-06-2010, 11:15
szukaj nowej rodzinki, a póki co- szkoła przetrwwania!rzuca butami w przechodniow? spoko, niech idzie na boso. nie zapomnij mu powiedziec, ze ludzie beda patrzyc na niego jak na idiote i wszystkie dzieci beda sie z niego smialy. drze sie bez powodu? to mozna chyba tylko zignorowac, w koncu mu sie znudzi. powiedziec- jak sie uspokoisz to pogadamy- i olac. za bijatyki wprowadz, po konsultacji z matka, system kar- tablica z brystolu, jedna czarna chmurka za jedna bojke (niewazne kto zaczal), za 5 chmurek zabieramy cos waznego, zabraniamy ogladac tv albo siedziec przy komputerze, a jak sytuacja ciagle sie powtarza, to coraz dotkliwsze kary- wychodzimy z reszta na lody, a ten niegrzeczny zostaje w domu. Z kolei kazde grzeczne i pozadane zachowanie trzeba nagradzac pochwala, uwaga, zabawa tylko z tym jednym. chwalic dziecko najlepiej na forum, przy innych dzieciach albo rodzicach, a strofowac w cztery oczy, osmieszajac przy tym, wywolujac w nim wstyd i zazenowanie. wiem,ze to brzmi troche jak porady super niani, ale to wszystko ma swoje psychologiczne podstawy aha, i pamietaj- naucz dziecko, ze wszystko co zrobi, bedzie mialo swoje konsekwencje. przyklad- wybije szybe, to zmarznie w nocy, bo nie bedzie mial okna. rzuci zabawka- zabierz ja i schowaj, jak nie szanuje to mial nie bedzie. i tak dalej i tak dalej... Trzymam kciuki za powodzenie akcji! )