• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Kursy w Anglii

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• Wielka Brytania

• Kursy w Anglii

• Kursy w Anglii
  • Re: Kursy w Anglii

Yoanna > 25-06-2011, 1:16

mlody szpanerze ;P

a ja wlasnie sie dowiedzialam, ze wszystko zaliczylam teraz tylko prace mgr napisac i koniec edukacji (a ty sie mecz hahah :lol: )

Johnson > 25-06-2011, 12:12

gratuluje!

P.S Szukaj mi mieszkania!

Yoanna > 25-06-2011, 19:42

od pazdziernika, tak? ktorego dokladnie przyjezdzasz? moze bede cos slyszec..

Johnson > 26-06-2011, 23:55

ok 22-23 września bejbe

sunkiss też szuka :d

sunkiss > 27-06-2011, 22:34

[quote name="Johnson"]ok 22-23 września bejbe

sunkiss też szuka :d[/quote]

zgadza sie tez szukam

Johnson > 28-06-2011, 0:16

tzn.....

szukamy razem ^^

Kasia_92 > 16-09-2011, 20:21

Cześć!

Jestem ciekawa, czy któraś z Was będąc Au Pair w Anglii wybrała się na studia? Nie mówię tu o kursach językowych itp, lecz typowych studiach. Dziś wpadłam nie chcący na stronkę, w której piszą, że studia tam są darmowe. Orientujecie się w tym temacie? A oto ta strona http://www.studiabrytyjskie.com/home_pol.htm

Pozdrawiam!

Yoanna > 16-09-2011, 21:50

studia w anglii sa platne i do tanich nie naleza. za licencjat sie placi 3tys funtow rocznie a od przyszlego roku bedzie to 6-9tys. magister to wydatek rzedu 4-30tys.

to co ta stronka proponuje to kredyt studencki, ktory mozesz uzyc na pokrycie kosztow studiow. niby nie trzeba splacac jesli sie nie zarabia okreslonej kwoty ale po studiach raczej kazdy ta kwote przekroczy. wiec predzej czy pozniej trzeba bedzie pozyczone pieniadze oddac.

Kasia_92 > 16-09-2011, 22:24

Yoanna dziękuję Ci bardzo za odpowiedź Niektóre studia faktycznie tyle kosztują co piszesz lecz z tego co wiem niektóre kierunki można studiować do licencjata nawet za darmo (na pewno pierwszy rok jest za free).

Dziękuję jeszcze raz i pozdrawiam

Yoanna > 17-09-2011, 11:33

hmm wiesz co, nigdy nie spotkalam nikogo kto studiowalby za free. sama wlasnie koncze magistra i za wszystko trzeba placic. wszyscy moi znajomi tez placili. czasem przy odrobinie szczescia mozna z licencjatem wyjsc na zero, ja w sumie tylko za pierwszy rok musialam zaplacic, ale to juz dluzsza historia i trzeba byc przez pewien czas legalnie zatrudnionym w uk przed podjeciem studiow. no i poza tym teraz jak ceny pojda w gore to tych pieniedzy ktore mozna dostac nie starczy na oplacenie studiow wiec i tak trzeba wziac kredyt (duuuuuuuuzo kredytu).

ale z tego co wiem, to w szkocji jest za darmo. przynajmniej niedawno tak bylo, bo teraz wszystko zmieniaja, panstwo przestanie dofinansowywac dlatego 2-3 razy studia beda drozsze.. wiec pewnie i w szkocji cos sie zmieni. ale obecnie to jak isc na studia to raczej do szkocji niz anglii...
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia