-
-
Re: HappyAuPair
au pair_ala > 28-07-2010, 11:34
Hejnie masz co się martwić napewno znajdziesz nie jedną operkę w okolicy, tak jak pisałaś jedziesz do Hiszpanii ? a to jest bardzo popularny kraj wyjazdu dla au pair. Ja poprosiłam moją agencję, która sprawuje opiekę nade mną w UK o listę au pair w okolicy i popisałam kilka e-maili i umówiliśmy się z dziewczynami na kawkę, zakupy itd.. polecam abyś od razu zapisała się na kurs językowy, tam też poznasz osoby z którymi będziesz mogła sobie wyjść pozwiedzać.... Pozdrawiam :mrgreen: -
KaTe_18 > 28-07-2010, 19:07
Hej dziewczyny!
Jestem wlasnie na etapie wypelniania dokumentow z HappyAuPair. Skonczylam liceum i mialabym pare pytan co nalezy wpisac w Present Occupation i tabele Education and diplomas? -
Koala > 29-07-2010, 11:02
Dzięki dziewczyna za odpowiedz, mam nadzieje, że sobie poradzę na miejscu i poznam jakieś osoby
KaTe_18 gdzie się wybierasz? Jednak zdecydowałaś się na biuro?
W "present occupation" wpiasałam - babysitter :-) a w "Education and diplomas" jak skończyłaś liceum to wpisz - High School i jak masz jakieś kursy językowe, czy pierwszej pomocy itd.. -
tosia_ > 29-07-2010, 11:18
@ Koala
Ja od 20 sierpnia będę w Londynie, więc również chętnie się spotkam. -
KaTe_18 > 29-07-2010, 14:10
Koala dzieki za odpowiedzTak jednak biuro a wybieram sie do UK mam nadzieje ze wszystko pojdzie sprawnie i szybko i na poczatku wrzesnia wyląduje w Anglii
Wprawdzie jedna rodzinka z AuPair World jest mna zainteresowana tylko martwi mnie fakt ze mieszkaja w malym miasteczku (9 500 l.ludnosci) 1,5 h od Londynu, nie mam pewnosci czy w collegu sa kursy jezykowe bo hostka praktycznie nic nie wie na ten temat, ale zobaczymy co odpisze. -
au pair_ala > 29-07-2010, 18:38
masz racje co do lokalizacji :-) chyba ona jest najważniejsza bo wiadomo zarobki au pair nie są wielkie a bilety jednak kosztują, no chyba, że masz samochód do dyspozycji w dni wolne to w sumie zmienia sytuacje i możesz podróżować wszędzie:-) co do kursów to jednak jest ich więcej w większych miastach tylko ceny za kursy są różne. -
Koala > 30-07-2010, 14:17
ja wylatuję już za tydz :mrgreen: mam nadzieje , że będzie ok... już powoli się pakuję i szukam szkoły językowej. Ja w sumie nie będę mieć problemów z kursem ponieważ w Barcelonie znalazłam ich dużo. Mam pytanie do dziewczyn które były lub są au pair w Hiszpanii, jak wygląda sprawa z kursami, cena itd?? -
au pair_ala > 03-08-2010, 14:06
Koala widzę, że z poszukiwaniem rodzinki poszło ci całkiem ok :mrgreen: Bardzo ci zazdroszczę tej Hiszpanii - palmy, słońce i te wszystkie potrawy kulinarne. Ja osobiście jestem fanką kuchni hiszpańskiej i włoskiej. Życzę powodzenia i pogodyCo do kursów językowych w Hiszpanii to zapytaj się swojej host... -
Myosotis > 03-08-2010, 20:21
witam
ja również zamierzam wybrać się do Hiszpanii. muszę tylko dopiąć tu kilka spraw i składam papiery. Koala pisz jak Ci tambędę uważnie śledzić -
Koala > 04-08-2010, 12:14
[quote name="Myosotis"]witam
ja również zamierzam wybrać się do Hiszpanii. muszę tylko dopiąć tu kilka spraw i składam papiery. Koala pisz jak Ci tambędę uważnie śledzić [/quote]
Czesc, jak miło, że nie jestem jedyna, która wybiera się do Hiszpanii. Gdzie dokładnie się wybierasz i kiedy? Ja mam rodzinkę w Barcelonie:-) Daj koniecznie znać, w który region Hiszpanii się wybierasz, moze będziesz gdzieś obok to napewno się spotkamy bo zawsze miło kogoś znać na miejscu