-
-
Re: czy warto wziąść dziekankę?
karolinka > 02-02-2010, 23:11
skup sie na zajeciach i na sesji.. a na wakacje pojedz i zoabcz czy pasuje Ci siedzenie i opeikowanie sie dziecmi, sprzatanie po innych..wiec sie zastanow.. i zobacz tez informacje o campach i o wtym w&t
co do szukania rodzin to proboj sama sie do nich odzywaj, wysylaj im wiadomosci i jak im sie spodobasz to sami sie do Ciebie odezwa.. -
marlenao > 03-02-2010, 1:40
haaha tez sie wypowiem . w zyciu bym nie przerwala studiow po to aby jechac opiekowac sie dziecmi, wiem wime kazdy chce zobaczyc usa itp. ale powiem ci cos. stany przyciagaja ...jak magnesa co jak potem bedziesz tu chciala zostac? nie bedziesz miala nawet papiera z pl uczelni ze ukonczylas studia i te lata ktore juz studiowalas tylko by sie zmarnowaly -
julita883 > 03-02-2010, 13:54
Właśnie spróbuj pojechać na camp. Ja w tym roku sie wybieram na 4 miesiące do USA.Sesje sobie przesunełam na wcześniejsze terminy i od połowy czerwca będe już w USA. Może i mam nie najlepszą lokalizacje ale po 9 tygodniach będe podróżowac ponad miesiąc gdzie tylko chce.
Ale jak tak bardzo chcesz być au pair to dziewczyny mają racje spóbuj najpiew w Europie- nie każdy sie nadaje na takie poświecenia i na opiekowanie sie dziećmi. Praca au pair jest najbardziej niewdzięczną pracą jaką można wykonywać mieszkasz i pracujesz w jedym miejscu i musisz być uśmiechnięta i zdana na łaske rodziny i rozpieszczonych dzieci. Nie mówie że jest źle bo są tego plusy ale ja jakbym studiowała prawo i była na drugim roku to wzyciu ale to wzyciu bym nie brała dziekanki.Jak juz to tych 5-latach bym pojechała i potem poszła na aplikacje ale to tylko moje zdanie. -
soulful20 > 03-02-2010, 16:29
W sumie ja mam podobną sytuację. Też chciałam jechać zaraz po maturze, ale posłuchałam innych i wyszło jak wyszło. Jestem teraz na pierwszym roku pielęgniarstwa i też czuje, ze musze cos zrobic. Wlasciwie juz sie zdecydowalam, ze biore dziekanke. Zawsze moge wrocic a jesli jakims cudem uda mi sie tam zostac na studiach tym lepiej. Wiem, ze moze to jest malo realne ale moze akurat -
PolarLights > 03-02-2010, 21:10
Ja jestem na II roku studiów i biorę dziekankę . Wiem że później już nie wyjadę , więc dla mnie jest to jedyne wyjście żeby wyjechać . Liczę się z tym , że powrót będzie strasznie ciężki . a co , gdy będę chciała zostać 2 rok ? no cóż.. to będę myśłała dopiero po roku tam na miejscuZawsze można wziąć dziekanke kolejną lub przerwę . Nie ma sytuacji bez wyjścia . Jak czujesz że chcesz to jedź , bo potem będziesz się pluła w głowę , że mogłaś ale jednak NIE.. -
lereli > 03-02-2010, 22:49
Ja właśnie wzięłam dziekankę i 6 lutego lecę do Londynu na rok. Jestem na drugim roku, ale nawet chwili się nie zastanawiałam. Nie wydaje mi się, żeby powrót do szkoły był taki trudny, przeciez tam też będę chodziła na zajęcia. Sama musisz zdecydować, czy naprawdę chcesz wyjechać i czy warto przerywać studia.