-
-
Re: Jak znaleźć rodzinę?
kreska41 > 29-01-2010, 21:21
no tak właśnie myślałam, w końcu z Polski dlatego wyjechali bo nie trzeba płacić. -
kreska41 > 31-01-2010, 13:48
a czy jadąc na własną rękę bez żadnego biura, poprostu znajdując rodzinę prywatnie, płaciliście im cokolwiek? Za jakieś pozwolenie za prace(?!) .Ja rozumiem że jadąc na własną rekę jest to praca na czarno. Chodzi mi gł. o Anglię. -
karolinka > 31-01-2010, 13:58
nic sie nie placi rodzinie.. -
kreska41 > 31-01-2010, 14:14
a do USA da rade wyjechać jako au pair na 5miesięcy a nie na cały rok z jakiejś firmy czy Oni TYLKO organizują roczne wyjazdy? a jeśli chce jechać krócej to muszę szukać indywidualnie?Bo ja chciałam tak do listopada
Sorry ż tak was magluje,ale już w tamtym roku chciałam wyjachać ale nie miałam pieniędzy,teraz jest szansa że coś dorobię. -
karolinka > 31-01-2010, 14:34
do USA nie ma wyjzadow na pol roku.. jest tylko na 1rok lub dluzej.. mozesz szukac samodzielnie, ale przy wyjezdzie do usa musisz miec kontakt z agencja bo inaczej nie dostaniesz wizy -
kreska41 > 31-01-2010, 17:40
ah czyli do USA sobie w tym roku nie pojadę;/
no nic,to może gdzie indziej;D -
chat_noir > 01-02-2010, 10:22
Hej! Ja jestem we Wloszech jako au pair. Znalazlam dzieki stronce au pair world. Nic nie placilam. Tam sie zdaje placi za konto jesli chce sie go posiadac przez dluzej niz 90 dni. Ale pewna nie jestem, ja w kazdym razie nic nie placilam. -
chat_noir > 01-02-2010, 10:27
Co do osoby ktora proponuje 2000 euro to tez wyjade mi sie sciema. Au pair nie jest praca zarobkowa. Ja mialam w kontrakcie 240 euro, a dzis dotaje 400 - bo stwierdzil ze jestem bravissimaKolezanka dostawala ok 300 euro. We Wloszech nie daja zbyt wiele, ale uwierz mi ze te 400 to juz jest duzo. Bo nie wydaje na jedzenie ktore tu jest bardzo drogie. Mam tylko na wlasne wydatki. MOge wydawac na ciuchy, a moge chowac w skarpete. Uwazaj tez na samotnych ojcow. Nie mowie, bo sama u takiego jestem i trafilam dobrze. Ale sa takie ktore trafiaja inaczej.. i musza wykonywac dodatkowa prace
A gdzie konkretnie do Wloch chcesz? Jakis upatrzony region?
Pozdrawiam i powodzenia! -
karolinka > 01-02-2010, 14:46
na au pair world jest tak ze placi sie za czlonkostwo, ktore daje mozliwosc podpatrzenia adresu emial i nr tel do rodzinek -
chat_noir > 01-02-2010, 16:45
No moze, ja robilam tak, ze wysylalam po prostu zainteresowanie oferta, a oni juz sami do mnie pisaliW kazdym razie jesli jeszcze kiedys mnie kopnie cos i bede chciala pojechac, na pewno przez ktoras ze stron, a nie przez agencje ktora bierze kase ( i to duza kase!) za byle co