-
-
Re: Au Pair in America
blonde > 25-06-2012, 22:07
Dzięki dzięki, już to znalazłamW ogóle, to pisałam do nich kilka razy dziennie, z pytaniem o każdą jedną pierdółkę Bo chciałam to wszystko jak najszybciej wypełnić/złożyć. I cierpliwie mi odpowiadali na to wszystko, chociaż juz po cichu podejrzewałam, że mają mnie dosyć, hahah -
Baskah > 28-06-2012, 21:57
Ja też chce wszystko jak najszybciej zlożyć, chociaz chyba nie jest mi to dane. Zaczynam miec wątpliwosci czy dam rade...
Czekam na rozmowe i raport medyczny od lekarza... :/ ehh chcialabym tego 10 wrzesnia wyjechac... -
blonde > 28-06-2012, 23:53
Baskah do otwarcia roomu nie potrzebujesz raportu medycznego od lekarza. Wystarczy tylko takie 'medical declaration' czy coś takiego, co sama wypełniasz (albo część A raportu medycznego).
Ja w każdym razie póki co od lekarza nic nie mam, a room już mam otwarty -
blonde > 29-06-2012, 1:35
No dobra, teraz będzie pytanie z serii głupich i naiwnych, ale... czy oni ślą maila o matchu, czy muszę po prostu sprawdzać co jakiś czas to konto? -
Baskah > 29-06-2012, 13:41
eh no ja nic o tym nie wiem, napisalam maila wczoraj ile musze czekac na otwarcie roomu i jeszcze mi nie odpisali. Cholernie mi zalezy no ale moze rzeczywiscie to nie jest mi dane. Ostatni moj gwizdek bo mam juz prawie 25 na karku... -
Baskah > 29-06-2012, 14:52
Blondi a kiedy ty chcesz wyjechać?Może tak sie trafi że razem wyjedziemy -
blonde > 29-06-2012, 15:07
Ustawioną datę mam na 20 sierpnia, a jak będzie, to zobaczymyAle ja też mam room w CC no i nie wiem gdzie pierwsza się trafi jakaś rodzinka. Ale kto wie, być może akurat pojedziemy razem -
Baskah > 29-06-2012, 15:38
Ah, czyli warto jednak zlożyć papiery jeszcze w innych agencjachOK po weekendzie sie za to zabiorę. -
blonde > 29-06-2012, 15:47
Warto, bo nic nie tracisz (a przynajmniej w przypadku CC jest tak jak w APIA - płacisz po znalezieniu rodziny, w innych agencjach trzeba płacić zaliczkę), a zawsze to większe szanse znalezienia rodziny -
talala > 29-06-2012, 17:28
Hej, ja mam otwarty room w APiA już od początku maja i nadal nikt się do mnie nie odezwał. Pisałam do nich i w agencji twierdzą, że mam się nie przejmować, że wszystko jest pod kontrolą i że mam cierpliwie czekać. Co Wy o tym sądzicie? Najpóźniej chciałabym wyjechać w połowie września, więc mam nadzieję, że zgłosi się ktos do mnie jak najszybciej....