• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

bank

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• bank

• bank
  • Re: bank

efffce > 25-09-2010, 18:34

Ja mam w Chase i za bardzo nie polecam. Niby za prowadzenie konta sie nie placi, ale trzeba z niego korzystac przynajmniej 5 razy w miesiacu tzn. wplacac kase, wyplacac, przelewac, placic karta, cokolwiek, byle 5 razy. Mi sie czasami nie chce isc do banku i wplacac kasy na konto i bywa tak, ze przez caly miesiac nie uzywam konta w ogole i wtedy musze zaplacic chyba 5 dolcow, czy 6. Jak zejdzie sie ponizej zera, rowniez sie placi i jeszcze dostaje pismo z ostrzezeniem :/ wiem, bo dostalam juz 2 razy Oczywiscie placi sie korzystajac z obcych ATM, ale to chyba w kazdym banku. Polecam za to Wachovia, nie wiem czy jest popularna w calych Stanach, w kazdym razie jest dosyc popularna w NY. Za prowadzenie konta w ogole sie nie placi. Wracajac do Chase to super jest to, ze to bardzo popularny bank i ATM mozna znalezc na kazdym kroku. No i moje zycie sie zmienilo kiedy odkrylam, ze mozna wplacac kase na konto w ATM wlasnie Oszczedza to duzo czasu, unika sie stania w kolejkach i podpisywania papierkow. Az kurwica strzela na mysl, ze odkrylam to dopiero jakis miesiac temu i zmarnowalam tyle jakze cennego czasu

Margarida > 30-11-2011, 22:57

Proponuję jakąś aktualizację Jaki bank najlepiej wybrać?

Sake > 17-12-2011, 8:48

Bank of America

Margarida > 18-12-2011, 20:59

[quote name="Sake"]Bank of America[/quote]

thanks

Margarida > 18-12-2011, 20:59

[quote name="Sake"]Bank of America[/quote]

thanks

dina39 > 14-04-2012, 14:14

Ma ktoś z Was konto w PKO?

Słyszałam że wypłaty gotówki z bankomatu za granicą są bezpłatne.

Ja wybieram się do Szwajcarii i zastanawiam się czy nie założyć sobie konta w PKO.

Hości chcą mi założyć w szwajcarskim banku ale nie wiem jak to jest z przeliczeniem waluty, bo wolałabym trzymać sobie kasę na koncie niż przewozić w "majtkach" (żart) gotówkę przez granicę.

angelaa > 14-04-2012, 14:37

[quote name="dina39"]Ma ktoś z Was konto w PKO?

Słyszałam że wypłaty gotówki z bankomatu za granicą są bezpłatne.

Ja wybieram się do Szwajcarii i zastanawiam się czy nie założyć sobie konta w PKO.

Hości chcą mi założyć w szwajcarskim banku ale nie wiem jak to jest z przeliczeniem waluty, bo wolałabym trzymać sobie kasę na koncie niż przewozić w "majtkach" (żart) gotówkę przez granicę.[/quote]

Ja mam w PKO konto i nie mam za darmo, nie płacę tylko wtedy kiedy płacę za coś kartą. Twoi hości mają rację, chcąc załozyć Ci konto. gdybyś za każdym razem miała wpłacać na swoje polskie konto pieniądze, a później je wypłać, to dużo stracisz na przewalutowaniu. Pod koniec wyjazdu możesz całą kasę przelać na polskie konto, albo zabrać je ze sobą w majtach wtedy tylko będziesz musiała się zorientować gdzie będzie Ci się to bardziej opłacać

Ja będę w UK ponad 4 miesiące a też chcę założyć konto, bo to się po prostu bardziej opłaca

dina39 > 28-06-2012, 23:42

A któraś z Was otwierała w PL konto walutowe w BZWBK albo w PKO? Opłaca się?

Zastanawiam się czy sobie nie otworzyć walutowego w CHF bo jade do Swiss. Oczywiście hości otwierają mi konto w Szwajcarskim banku, ale myślałam żeby mieć jeszcze konto walutowe w PL żeby sobie przelewać...

kalciaa > 29-06-2012, 1:25

Ja mialam w PKO. Niewielkie opłaty (darmowe pod warunkiem, że będą regularne wpłaty w jakieś tam wysokości). Nigdy go nie użyłam

Efka87 > 29-06-2012, 6:34

Ja mam konto w Wells Fargo i póki co polecam
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Poprzednia
  • Następna