• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Wyjazd do UK bez agencji?

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Wyjazd do UK bez agencji?

• Wyjazd do UK bez agencji?
  • Re: Wyjazd do UK bez agencji?

Yoanna > 20-11-2009, 19:58

to nie jest dobroczynne, bo agencjom placa rodzinki.

w uk agencje nie maja prawa pobierac pieniedzy od pracownikow.

orvokki > 20-11-2009, 20:05

[quote name="Yoanna"]to nie jest dobroczynne, bo agencjom placa rodzinki.

w uk agencje nie maja prawa pobierac pieniedzy od pracownikow.[/quote]

właśnie, rodzinki... więc teoretycznie mogą mieć mnie gdzieś, bo nie ja im płacę xD i wtedy mogę zostać na lodzie

dobra, nie mam czarnych myśli po prostu muszę jakoś rodziców przekonć i chcę wszelkie ataki umieć odepchnąć (;

julita883 > 20-11-2009, 20:28

Wiesz np taki Prowork pobiera od Ciebie jakos tak ok 700zl na co to ja niewiem bo i tak mailem wysyla wszystkie papiery do angielskiej agencjii i to ona szuka Ci rodzinki.Jeszcze nieslyszalam zeby angielskie agencje pobieraly oplaty od au pair. Ja jestem au pair za posednictwem Cinderlla au pair i naprawde nie narzekam. Trisha wlascicielka biura czesto wysyla maile lub dzwoni i pyta sie czy wszystko ok.Teraz np ja wracam do Polski tez zadzwonila i pytala sie dlaczego i czy moze mi innej rodzinki poszukac.Uwazam ze to biuro naprawde jest wporzadku

orvokki > 20-11-2009, 20:33

[quote name="julita883"]Wiesz np taki Prowork pobiera od Ciebie jakos tak ok 700zl na co to ja niewiem bo i tak mailem wysyla wszystkie papiery do angielskiej agencjii i to ona szuka Ci rodzinki.Jeszcze nieslyszalam zeby angielskie agencje pobieraly oplaty od au pair. Ja jestem au pair za posednictwem Cinderlla au pair i naprawde nie narzekam. Trisha wlascicielka biura czesto wysyla maile lub dzwoni i pyta sie czy wszystko ok.Teraz np ja wracam do Polski tez zadzwonila i pytala sie dlaczego i czy moze mi innej rodzinki poszukac.Uwazam ze to biuro naprawde jest wporzadku [/quote]

uu kochana,kocham Cię za to, co napisałaś już kuczę się o nic nie martwię zostali tylko rodzice..

julita883 > 22-11-2009, 17:14

ojjjej jak milo Wiesz na poczatku tez mialam pewne obawy ale do odwaznych swiat nalezy!!! Mam nadzieje ze uda Ci sie przekonac rodzicow i szybko wyjedziesz....Triha np dziala blyskawicznie ja moja rodzinke znalazlam w 4 dni

orvokki > 22-11-2009, 17:53

w sumie to... rodzice już chyba przekonani

teraz tak dokładnie spojrzałam na stronę Cinderelli i w sumie zmartwiło mnie to:

Cytat: We will need:

1. At least 2 written references - especially from any jobs you have had working with children i.e. baby-sitting. (...)

2. Copies of any childcare and first aid certificates.

Nie mam ani żadnych referencji (pierwszy raz będę jechać) ani certyfikatu pierwszej pomocy.

W sumie to już sama nie wiem, czy lepiej jechac z agencją i zdać się na los odnośnie przydzielonej rodziny czy samemu wybrać np na aupairworld podpisać umowę i tyle.

Nawet jakby mnie z domu wywalili to sorry ale gdzieś jakąs pomoc muszę uzyskać, w UE jesteśmy xD hehe.

tootalna > 22-11-2009, 18:32

kochana chodzi o referencję z opieki nad dziećmi w Polsce;-)

wiesz, wymagają choćby minimalnego obycia z dzieciaczkami

orvokki > 22-11-2009, 19:42

[quote name="tootalna"]kochana chodzi o referencję z opieki nad dziećmi w Polsce;-)

wiesz, wymagają choćby minimalnego obycia z dzieciaczkami[/quote]

wiem, że obojętnie z jakiego kraju, chodzi o fakt, nie nigdy się nie zajmowałam dzieckiem jako opiekunka. A trochę byłoby głupie prosić o to ciocię, której synem się zajmowałam, bo równie dobrze w takim razie ktokolwiek może mi coś takiego napisać.

śmieszne to trochę, każdy w końcu keidyś zaczyna...

tootalna > 22-11-2009, 23:40

no takie wymagania;/

nawet z dziećmi sąsiadów na spacery nie wychodziłaś?

to może teraz znajdź jakieś dzieci , postaraj się pomóc, zobacz jak to jest...

orvokki > 22-11-2009, 23:49

dżiz, czy ja wyżej npisałam, że się dziećmi nie zajmowałam? niet.

mówię tylko, że żadnych śmiesznych refercencji nie mam i jeżeli jest tak, jak to wyżej opisałam, to byle kto z ulicy może to napisać.
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia