• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Jak zaprosićAu pairkę doPolski

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Jak zaprosićAu pairkę doPolski

• Jak zaprosićAu pairkę doPolski
  • Re: Jak zaprosićAu pairkę doPolski

nina15 > 07-10-2009, 18:09

chodziło mi o to że na zachodzie opłaca się rodzinko wziac aupair bo kosztuje ich to taniej niż zwykla opiekunka z ich kraju albo porownywalnie. niewiele rodzin jest chyba w stanie na polskie zarobki zzapewnic aupair utrzymanie kieszonkowe i kurs językowy czy samochod. no nie wiem takiej jest moje zdanie. oczywiscie aupair to nie program nastawiony na zarobki ale operka po cos do innego kraju przyjezdza i na zwiedzanie czy jakies atrakcje musi miec extra kase(czyt. kieszonkowe ktore dostaje od rodzinki), po drugie oczywiscie Polska moze byc atrakacyjna ale chyba nie na dluzszy czas. jasne jest wiele miejsc które warto zobaczyc ale biorac pod uwage zyski i korzysci juz nawet odbiegajac od kwestii finansowych to jak dla mnie zachod jest bardziej pociagajacy nie tylko pod wzgledem turystycznym ale takze jezykowym, bo jak napisala satelitarna, to angielski, francuski, niemiecki czy hiszpanski sa ambicja dla mlodych ludzi. moja wypowiedz nie moze byc jednak obiektywna bo polske znam a innych krajow nie badz w malym stopniu. chodzi o to ze aupairka ma nie doplacac do programu a wyjechac z kraju bogatsza o doswiaczenia, a to juz chyba zalezy w duzej mierze od rodzinki goszczacej, wiec jesli jest rodzinka w polsce ktora jest w stanie zapewnic aupairce odpowiednie warunki,a ona te warunki przyjmuje i widzi dla siebie szanse na rozwoj to super. z drugie strony brak agencji organizujących przyjazdy opiekunek do polski jednak o czyms swiadczy.

malagosiak.p > 17-10-2009, 11:59

Dziękuję wam wszystkim za opinie i prowadzoną dyskusję.

Chciałam powiedzieć że zaproponowałam 60euro tyg plus własny samochód plus kurs języka i..i bardzo wiele osób się do mnie odezwało- nawet z Polski.

Oczywiście, to prawda, że Polska ne jest pociągającym krajem szczególnie dlaau pairek z zachodu ale..alejedenak- miałam dużo ofert z Niemiec, ze Szwecji, z Meksyku...no alenajwięcej jednak z Ukrainy i..i jestem już po 2 rozmowach z Ukrainką, wielu listach i na 99% jestem zdecydowana. Została tylko kwestia zaproszenia i wizy. Ma przyjechać od stycznia. Bardzo dobrze mówi po angielsku ( tak rozmawiałyśmy) aleipo polsku rozumie tylko chce się dobrze nauczyć mówić. Z moją córką ma rozmawiaći tak i tak...zobaczymy. Wydaje się ciepłą, inteligentną i dobrą dziewczyną- mam nadzieję że się nie zawiodę.

PawelAuPair > 21-10-2009, 21:23

Zycze powodzenia w roli rodziny goszczacej

Kiepska sprawa, ze nie ma zadnej agencji, ktora by zrzeszala polskie host family... hmm trzeba to zmienic...

P.S.

60€ + samochod + kurs... bardzo dobra oferta.
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Poprzednia