• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Epsom

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• Wielka Brytania

• Spotkania

• Epsom

• Epsom
  • Re: Epsom

tasia > 03-10-2009, 23:11

Eh, jesli chodzi o jezyk to w moim przypadku 'dukanie' to za wiele powiedziane. Ale musze przyznac, ze jest lepiej, sama hostka mi to powiedziala. Z reszta lepiej sie czuje. Ale przyznam, ze czasem ich unikam, bo wiem, ze jak tylko mnie zobacza to beda cos do mnie gadac. Sa przekochani, ale to dla mnie takie zenujace. I jeszcze jedno, tak mi sie nie chce uczyc. Jestem dzis przybita. W sumie poczatek dnia mialam super bo hostka zaplacila mi cala tygodniowke mimo ze wczesniej dala mi £40 bo mi brakowalo do szkoly. Ale potem sie okzazalo ze moj starusi laptopik ma problem z polaczeniem sie z antena do neta, takze go nie bede miec w pokoju, no chyba ze jakims cudem kupie sobie nowy. Poza tym zobaczylam, ze bilety do Polski sa bardzo drogie katrze zapewne nie polece do domu na swieta Dzis nic mi sie nie chce. Dobrze, ze nic nie musze robic. Ale posprzatam im zaraz kuchnie bo nasyfili, i jakos wypada za ta kase rano, hehe

Nazwe szkoly zapomnialam. Najgorsze jest to, ze jest bardzo daleko. Z 35min autobusem za £2, nie stac mnie :evil:

Ehh, te piniedzory!!! :evil:

shante > 03-10-2009, 23:41

[quote name="tasia"]Eh, jesli chodzi o jezyk to w moim przypadku 'dukanie' to za wiele powiedziane. Ale musze przyznac, ze jest lepiej, sama hostka mi to powiedziala. Z reszta lepiej sie czuje. Ale przyznam, ze czasem ich unikam, bo wiem, ze jak tylko mnie zobacza to beda cos do mnie gadac. Sa przekochani, ale to dla mnie takie zenujace. I jeszcze jedno, tak mi sie nie chce uczyc. Jestem dzis przybita. W sumie poczatek dnia mialam super bo hostka zaplacila mi cala tygodniowke mimo ze wczesniej dala mi £40 bo mi brakowalo do szkoly. Ale potem sie okzazalo ze moj starusi laptopik ma problem z polaczeniem sie z antena do neta, takze go nie bede miec w pokoju, no chyba ze jakims cudem kupie sobie nowy. Poza tym zobaczylam, ze bilety do Polski sa bardzo drogie katrze zapewne nie polece do domu na swieta Dzis nic mi sie nie chce. Dobrze, ze nic nie musze robic. Ale posprzatam im zaraz kuchnie bo nasyfili, i jakos wypada za ta kase rano, hehe

Nazwe szkoly zapomnialam. Najgorsze jest to, ze jest bardzo daleko. Z 35min autobusem za £2, nie stac mnie :evil:

Ehh, te piniedzory!!! :evil:[/quote]

Jeśli chodzi o cenę biletów lotniczych na święta, to rzeczywiście można się podłamać, biorąc pod uwagę operkowe kieszonkowe, ale sprawdzałaś bilety autokarowe? Można znaleźć naprawdę świetne oferty, np w dwie strony na okres świąteczny za 355zł, a to moim zdaniem jest bardzo tanio, biorąc pod uwagę okres świąteczny. Oczywiście zależy od tego, do jakiego miasta w Polsce się jedzie. No i wiadomo - ponad 20h w autokarze nie należy do najprzyjemniejszych, ale warto się poświęcić.

Co do autobusów, to nie lepiej kupić kartę Oyster? Płaciłabyś £1 za pojedynczy przejazd, albo jeszcze mogłabyś kupić bus passa na tydzień za £13,80 jeśli w tygodniu często jeździsz busami. :wink:

tasia > 04-10-2009, 11:38

Dzieki shante. Ja jeszcze bardzo malo wiem, bo to dop moj pierwszy tydzien. Wnikne co i jak. Ale powiedz mi jeszcze odnosnie autokarow? Jak tego szukac w necie? W sumie jestem gotowa sie poswiecic 8)

shante > 04-10-2009, 12:46

Wysłałam PW z dokładnymi instrukcjami :wink:

Lunax > 04-10-2009, 23:57

Wlasnei kup sobie karte Oyster bedziesz mniej placic za bilety Tu kominikacja jest strasznie droga i okropna :/

Ja mam ta szczescie ze mi za bilet placa, to nawet nie mysle o tym.

Tasia masz szkole blizej niz ja. ja jade 40 czasami 50 minut :/ zalezy jakie korki sa na ulicach..

Hehhe mnei rowniez uczyc sie nie chce, dzis musialam wreszcie odrobic okropne zadanie do szkoly, ale i tak nie jestem do konca pewna czy dobrze zrobilam. Wrecz jestem przekonana ze glupoty napisalam, ale taka to juz jestem :/ Roztrzepana :/

Nie no kurde szkoda ze nie bedziesz mogla na swieta jechac, moze serio posluchaj shante i autokarem. Dlugo i trzeba przesiedziec to wszystko, ale za to mile swieta z wlasna rodzina

Yoanna > 05-10-2009, 11:46

jedz na swieta koniecznie!

ja raz zostalam i to byly najgorsze swieta w moim zyciu. cale szczescie wtedy mieszkalam na swoim, bo jakbym miala swieta spedzic z hostami to nie wiem :?

Ewelina1979 > 05-10-2009, 22:55

Czy ktos moze wyjezdza niedlugo do londynu w charakterze Au Pair?jezeli tak podaje swoj numer gg 8866974 z milą checia sie spotkam na miejscu ;-)

Lunax > 06-10-2009, 0:24

Ja jestem chetna na spotkanie

Tylko nie mam tutaj gg :/

A chcialabys zwiedzic Londyn czy juz to zrobilas?

agata2502 > 11-10-2009, 0:25

Hej, jestem Agata od 26 wrzesnia mieszkam w Cheam to jest taka wioska niedaleko od Londynu kolo Sutton i Epsom bardzo chetnie poznam inne au pair z okolic bo czasem to smutno. Chcialabym sie zapytac bo bardzo bym chciala chodzic do szkoly na kursy jezykowe ale jest bardzo trudno teraz cos znalezc czy moze ktos mi doradzi czy moze da rade znalezc cos jeszcze?? bez znaczenia moge dojezdzac nawet i 40 min do szkoly. Pozdrawiam i zostawiam moje namiary:

<a href="mailto:agata2502@op.pl">agata2502@op.pl</a>

gg: 2036669

tel kom. 7941939586

Lunax > 11-10-2009, 0:51

Poszukaj na google angielskim tego naprawde jest tutaj duzo.. W centrum i wiekszych miastach znajdziesz pelno kursow i szkoj jezykowych w collage'ach tez sa ja chodze do szkoly jezykowej i w tygodniu mam 15 godzin i nie duzo place
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia