• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Byłam au pair. I co dalej?

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Administracja

• Kosz

• Byłam au pair. I co dalej?

• Byłam au pair. I co dalej?
  • Re: Byłam au pair. I co dalej?

Brauni > 30-10-2009, 4:25

Ja bylam au pair przez dwa lata w USA u tej samej rodziny

Chyba ze wzgledu na swoj wiek, pod koniec aupairkowania czulam okrutnie ze potrzebuje swojej swobody.

Postanowilam zostac w US, przedluzylam sobie status, w miedzyczasie bylam dwa razy w Polsce.

Za szara Polska w ogole nie tesknie, ale tesknie bardzo za rodzina.

Za rodzina w ktorej aupairkowalam w ogole jak narazie nie tesknie, mienlo dopiero 3 tygodnie odkad

sie wyprowadzilam, za dziecmi tez nie bardzo. Mysle ze z racji swojego wieku (w grudniu 26) czas aby

zaczac samodzielne zycie W sumie jak narazie wpakowalam sie w gorsze bagno, pilnowanie dziadkow,

ale tylko na 3mce i za bardzo dobra kase, w styczniu planuje zrobic sobie troszke wolnego, ale

mysl ze jestem zdana sama na siebie napawa mnie radoscia, ciesze sie ze juz nie jestem wiecej

u rodzinki, co prawda nie mieszkam jeszcze sama, ale do stycznia juz blisko i juz strasznie nie moge

sie doczekac kiedy po pracy bede wracac do wlasnego kata

Ewelina88 > 30-10-2009, 16:05

A mogę wiedzieć w jaki sposób przedłuzyłaś sobie pobyt? Tzn, chodzi mi o wizę itp, bo jesteś legalnie prawda? No nie ukrywam, że interesuje mnie ta kwestia :lol:

Oczywiście życzę powodzenia w samodzielnym życiu :mrgreen:

cailet > 30-10-2009, 17:39

Brauni ----> to ty już 2 lata skończyłaś?? Boże! Jak ten czas leci!!! Pamiętam jak dopiero przygotowywałaś się do wyjazdu i na drugim forum pisałyśmy Ja cię kręcę, 2 lata... Aż nie chce mi się wierzyć

Ewelina88 > 30-10-2009, 17:42

A jakie jest 2 forum? Mogłabyś mi napisać? Bo chodzi o forum au pair, tak? Pamiętam, że pare lat temu korzystałam z jakiegoś innego forum, ale teraz nie mogę go znaleźć - skleroza :/

cailet > 30-10-2009, 18:04

teraz to ono już jest mniej więcej martwe, więc nawet tam nie zaglądam. Nikt tam nie zagląda niestety.

Ewelina88 > 30-10-2009, 18:08

A mogłabym mi mimo wszystko podać linka? Bo może coś ciekawego znajdę w archiwum :lol:

jadlasiebie > 24-11-2009, 15:27

a ja tam chce sie dowiedziec, jak zmieniłas wize?? na studencką? bo wtedy o ile dobrze sie orientuje,mozna normalnie zyc i pracowac(chyba) i czy podołalas finansowo? tzn mieszkałas u hostów, mialas jedzenie a teraz sama musisz za wszystko płacic...jak to Ci sie udało??? i zazdroszcze cholernie
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Poprzednia