• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Florida dream ??

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Historie życiowe

• Florida dream ??

• Florida dream ??
  • Re: Florida dream ??

kamildzianka > 11-08-2009, 16:58

[quote name="ell"]!Nie potrafię sobie sama ze sobą poradzić po powrocie i nikt tego nie rozumie z mojego otoczenia. Więcej nawet - starają się za wszelką ceną zminimalizować to co tam przeżyłam i widziałam. [/quote]

Otoz to, wyjelas mi to z ust. Po powrocie wstydzilam sie ubrac inaczej, bo wiedzialam, ze beda na mnie krzywo patrzec. Nie opowiadalam o tym, co zobaczylam, bo nie chcialam, zeby sie komus przykro zrobilo. W rezultacie nikomu nie opowiedzialam w szczegolach, jakie prowadzilam zycie. Czulam, ze i tak by mnie nie zrozumieli, a wszelkie opowiesci traktowaliby jak przechwalki i wytykanie, ze "ja bylam, a wy nie".

Juz kiedys pisalam o tym, znowu sie powtarzam: sasiad-pijaczek pytal: "Przywiozlas milion dolarow? Podzielilabys sie, daj piataka na piwo", inni tez mysleli, ze teraz pewnie wybuduje dom. Stany dalej kojarza sie z rajem nieosiagalnym, i choc w pewnym sensie sa, nie zarabia sie juz kokosow. Tym bardziej jako operka!

Kolezanka powiedziala: "Myslalam, ze po powrocie razem zwojujemy swiat, poszalejemy, a ty sie zrobilas jakas taka inna". Coz, bo to juz nie byla przyjazn, wiele rzeczy sie zmienilo, obie doroslysmy przez te dwa lata. Mnie sie nie chcialo juz wojowac, dokazywac, zreszta nigdy taka nie bylam. Praca operki uczy pokory!

Ci, co zazdroszcza, mowili "Jezdzisz po swiecie, a w Krakowie nie bylas, na Mazurach nie bylas". Coz, nie bylam, nie moje rejony, daleko mam. Zreszta, czy mam ochote tluc sie kilkoma pociagami z przesiadka? Czy mam ochote walczyc z pijanymi turystami? Czy mam ochote szukac jakiegos hotelu w Krakowie, ktory kosztuje przeciez tyle, ile emeryci dostaja pieniedzy na miesiac? Czy mam ochote potem sluchac "Ooo, Hamerykanka zatrzymala sie w hotelu! Pensjonaty jej smierdza".

Zreszta, po co to walkowac jeszcze raz. Przygotujcie sie na zmiany, strate przyjaciol (nie zawsze, ale przyjaciele moga nie zrozumiec waszych podrozy), dystansu do rodziny i zderzenia z rzeczywistoscia po powrocie.

PawelAuPair > 11-08-2009, 18:32

Wiem, że to takie pospolite to co napisze - wszystko będzie dobrze! Ale nie są to puste słowa. Blokada językowa ustąpi po kilku dniach a po 1,5 miesiąca przestaniesz przeliczać ceny na złotówki. Potem pójdziesz do fryzjera i zrobisz sobie wystrzałową amerykańską fryzurkę - co będzie równoznaczne z odcięciem polskiej pępowiny ;-)

A co do Twojej lokalizacji - cud miód! Zawzięłaś się, powiedziałaś: FLORYDA! I masz Florydę! Naprawdę gratuluję. Mi się marzy CA (więc chętnie te rodzinki z LA z Twojego matchingu bym przejął heh) ale w moim przypadku niewiele mam do gadania i muszę brać co los przyniesie. Wielka szkoda ;(

karolinka > 11-08-2009, 18:54

to spelnilas marzenie jesli chodzi o lokalizacje goraca Floryda i panowie opaleni bez kszulek ;D hehe

dorotkaaa > 11-08-2009, 21:19

Witam :-)

mam to samo.

Jestem w Północnej Karolinie, przleciałam 3 tygodnie temu..

nie wiem co mi odbiło hehe, ale damy rade!

edytakrotoszyn > 11-08-2009, 22:32

[quote name="aaleeksaandraa"]Kama ja to sobie chyba wydrukuję i będe czytała jak zacznę wymiękać.

Rozwialaś chyba wszystkie dylematy naszej koleżanki

Jedź dziewczyno i się nie zastanawiaj. pamiętaj, że wszystko jest ulotne, nawe nie wiesz, jak potrafią zmienić swój stosunek do Ciebie przyjaciele, kiedy najmniej się tego spodziewasz. I nie mówię tu o zmianie na lepsze. Kto był Twoim przyjacielem, będzie nim zawsze i gdziekolwiek będziesz.

Pamiętaj, że to Twoje życie! I nikt go za Ciebie nie przeżyje![/quote]

piekne slowa dziekuje

edytakrotoszyn > 11-08-2009, 22:40

jejku jestescie wszyscy niesamowici! potraficie podbudowac.

Dzis po pracy wchodze na strone cc i juz sa moje loty. Podobno z cc leci sie do frankfurtu a ja lece do londynu a potem do ny! ale na szczescie jakas laska jeszcze leci uffff ulga. Juz przestalam sie tak obawiac.

Co do bagazu to mialam wiele watpliwosci, jednak wezme jedna duza walizke 22kg okolo i jedna mala i tam bede miec wszystko co potrzebne mi bedzie na szkoleniu w nyc zebym nie musiala w tej duzej szukac wszystkiego potem...mysle ze to dobre rozwiazanie.

dzisiaj umawialam sie na rozmowe w ambasadzie. mam 19 sierpnia-wiec trzymajcie kciuki

fakt sa chwile wachania, pukania sie w glowe ale macie racje. to moje zycie zalowalabym do konca zycia ze tego nie zrobilam...

lokalizacja hmm no fakt marzenie wielu z nas i udalo sie zapraszam do mnie- ugoszcze was

Mam nadzieje ze z czasem blokada minie, a ten rok bedzie najcudowniejszy..

mam jedno male postanowienie..jechac do occeanarium i wydac nawet 300$ na poplywanie z delfinami chocby to mialo byc nawet 5 minut;p zyje sie raz

trzymajcie kciuki.

zycze wam jak najlepiej. bede pisac moja mala opowiesc o florydzie...i tym niewyobrazalnym snie

cailet > 11-08-2009, 23:40

edyta ----> to od oceanarium ja też się piszę i na delfiny też Już mam to na liście miejsc, które muszę odwiedzić. Nie darowałabym sobie, jakby mnie to ominęło.

PawelAuPair > 12-08-2009, 17:52

Tak tak tak. I jeszcze pogłaskać i nakarmić orkę!!

edytakrotoszyn > 12-08-2009, 20:11

o tak tak wlasnie byloby pieknie cailet to do oceanarium wybierzemy sie razem co;p

cailet > 13-08-2009, 13:24

No ba !!! jasne
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia