-
-
Re: Rodziny homoseksualne
karolinka > 09-08-2009, 20:53
ja nie mam nic przeciwko temu, tez nie lubie jak ludzie uzywaja zbyt wulgarnych slow odnosnie ludzi homoseksualnych, w szczegolnosci gei.. chociaz uwazam, ze takie pary nie powinny miec dzieci, to nie mowie nie na operkowanie w takiej rodzinie.. -
carole > 09-08-2009, 21:00
wogole jak to jest bo sie nie orientuje, sa jakies panstwa w europie w ktorych pary homoseksuwalne moga miec dzieci? -
PawelAuPair > 09-08-2009, 21:09
W Holandii to tylko ślub chyba mogą mieć.
Ja też jestem tolerancyjny dla gejów. Naprawdę widać w nich przecież normalnych ludzi. W zeszłym roku poznałem kilku gejów i nie patrzyłem na nich przez pryzmat ich seksualności. Byli spoko, można było pogadać - w ogóle nie odczułem, że rozmawiam z osobami o innej orientacji. -
cailet > 09-08-2009, 21:55
Wiecie, to nie jest kwestia tego, czy mogą, czy nie, bo nikt im nie zabroni. Prawo może uregulować tylko, czy pary homoseksualne mogą adoptować dzieci.
Są badania, które mówią, że jakieś 10% czy 5% dzieci wychowuje się w rodzinach homoseksualnych, także w Polsce. Jak? Różnie. Często przez długi czas ludzie się okłamują, próbują żyć normalnie, aż w końcu nie wytrzymują i się poddają. Z takich małżeństw są przecież dzieci, których nikt nie odbierze rodzicom tylko dlatego, że teraz, po rozwodzie mają partnera tej samej płci. Są też zastępcze matki, niektórzy są biseksualni, czasem ktoś komuś robi przysługę. Wiem, jak to ostatnie brzmi. Ale takie są realia. Można się oszukiwać i udawać, że jeśli prawo zakazuje adopcji osobom tej samej płci, to nie ma w ogóle tematu. Bzdura na kółkach. No, a w praktyce problem mają tylko pary gejowskie, z oczywistych, jak sądzę powodów. -
kamildzianka > 09-08-2009, 22:55
Zauwazylam tez jedna rzecz: ludzie, ktorzy podrozuja i poznaja nowe kultury, sa bardziej otwarci na kolor skory, orientacje seksualna i religie. A ci, ktorzy cale zycie przesiedzieli w swoim kraju, nie wysciubili nosa poza granice swojego miasteczka, sa zacofani, glupi, innosc kojarzy im sie ze zboczeniem i brudem.
Wstyd mi za Polakow, ktorzy obrzucaja jajkami parady rownosci, stoja z widlami na granicach, broniac zlotowki przed Euro, goniac obcokrajowcow z haslami typu "Polska dla Polakow", "Czarni na asfalt", "Zydzi do gazu", "Zakaz pedalowania", itd. Moznaby wyliczac! Wstyd na arenie Europy! Chcemy byc na rowni z Niemcami, Anglia, Francja, ale u nas jest jeszcze zascianek, wies, glupota, SLOMA Z BUTOW WYSTAJE!
Moi znajomi wiedza, ze przy mnie nie mozna poruszac tematow o "innych ludziach", bo wpadam w furie i nie panuje nad slowami. Do tej pory spotykalam tylko i wylacznie ludzi zacofanych, ktorzy nie widza nic poza czubkiem wlasnego nosa i granica Polski.
Tyle, wkurzylam sie. -
sunkiss > 09-08-2009, 23:58
no i sie nie dziwie, ze sie wkurzylas kamilidzianka. bo mnie tez wkurzaja zacofani polacy! homofoby, rasisci.... i ich glupie hasla i podejscie do innych kultur. jest to jeden z powodow dla ktorych nie chce w przyszlosci mieszkac w polsce. lubie byc au pairka za granica i jechac w metrze z ludzmi o roznych kolorach skory, gejach, lesbijkach, czy ubranych jak popadnie bo nikt na nikogo sie nie patrzy ! pelna kulturka (no moze nie zawsze) i tolerancja ! no to tyle -
ell > 10-08-2009, 8:50
ja też bym mogła jechać do takiej rodzinki. Ostatnio na MTV nawet był taki program z serii True Life właśnie o dzieciach wychowywanych przez takie pary i choć wiadomo, że MTV pewnie koloryzuje, ale... hmmm... sama mogłabym mieć takich rodziców :wink: . Mili, fajni i ciepli ludzie. Ale chyba wolałabym jechać do dwóch panów niż pań coby się na żadne molestowania nie narażać :lol:. A tak przy okazji - wiecie, że Miami to prawdziwe "zagłębie gejowskie" (że się tak wyrażę). Ja byłam dość zaskoczona jak wiele jest tam takich par i bez żadnego skrępowania obejmują się i całują na ulicach. Hihi... Jak tylko wylądowałam w Miami wiedziałam, że to raj dla każdego i okazało się, że miałam rację. Mnie to nie przeszkadza i osobiście wolę mijać na ulicy dwóch zakochanych w sobie facetów niż jednego łysego hetero szukającego zaczepki. Ale najśmieszniejsza rzecz spotkała mnie pierwszego dnia w Miami - poszłam sama przejść się po plaży. No idę, idę i nagle znalazłam się w towarzystwie samych facetów. No mówię Wam - jak okiem sięgnąć faceci! I to tacy, że stwierdziłam, ze Bog jednak istnieje 8) . W swojej naiwności myślałam, że to może jakaś drużyna (300 osobowa hihi...). Podekscytowana wróciłam do naszego hotelu, żeby opowiedzieć jakie tam cuda widziałam. Dopiero kolega z DC. który z nami przyleciał, a który wychował się w Miami, uświadomił mnie :lol: -
aaleeksaandraa > 11-08-2009, 14:37
zaznaczylam w agencji IE, że gdyby mieli parę tatusiów jako rodziców, to ja owszem, baaardzo chętna jestem
naprawdę chciałabym, żebym trafila do takiej pary
trzymajcie kciuki! -
monita > 11-08-2009, 15:37
ja miałam matching z dwoma host mamami i się nie zdecydowałam i bynajmniej nie chodzi tu o homofobie. w aplikacji zaznaczyłam, że nie mam z tym problemu, mam kolegę geja którego uwielbiam, ale przeanalizowałam wszystkie za i przeciw i zdecydowałam się do nich nie jechać i nie chodziło o to kto z kim sypia tylko o to, że ja miałam być ich pierwsza au-pair i one tez nie do końca wiedziały co i jak, ja też nie więc obawiałam się jak to tam będzie wyglądało;]poza tym one miały trójkę dzieci w tym dwóch chłopców więc zasugerowałam im, że może lepiej jakby poszukały opera, naprawdę dobrze mi się rozmawiało i ona powiedziała, że też się nad tym zastanawiala i chyba,rzeczywiście lepiej będzie znaleźć opiekuna nie opiekunkę, no cóż ja sie nie zdecydowałam i naprawdę nie chodziło o orientację seksualną tylko wszystko inne co miało się złożyć na ten wyjazd. A i ostatni wielki minus w tym mieście panuje permanentna MGŁA...oj nabawiła bym sie depresji tam:] -
nystateofmind > 02-09-2009, 22:53
mam matching z parą lesbijek. lokalizacja denver, 2 dzieci wszystko okej. byl ktos z forum u hostfamily pary homo ?