-
-
Re: Madryt
z_t > 11-06-2010, 18:05
Ja zamierzam zapisać się na kurs hiszpańskiego. Mam nadzieję, że jakoś ogarnę to i za rok wyjadę
A jeżeli chodzi o język anielski to serio nikt nie mówi czy da się dogadać?
Powiedz, coś o rodzinie bo to mnie najbardziej interesuje i co robiłaś z dziećmi? Szybko akceptują czy trzeba się wkupić? -
marcik > 10-10-2010, 20:56
HEj,hej, szukam auperek z MAdrytu))) -
MalgorzataXX2 > 12-10-2010, 13:02
Hej, byłabym bardzo zainteresowana pracą jako au-pair. Jakiś czas temu byłam opiekunką w Londynie, więc mam zaplecze doświadczenia. O więcej informacji proszę pisać na e-maila: <a href="mailto:mmolczan@wp.pl">mmolczan@wp.pl</a>, bądź gg: 3139619.
Dziękuję
i pozdrawiam cieplutko wszystkie auperki -
anat > 05-02-2011, 2:15
Hola,
a ja jestem wlasnie w trakcie poszukiwania rodzinki w Madrid. Mieszkam tu od 5 miesiecy, studiuje i ostatnio zaczelam sie zastanawiac nad jakas praca. Z racji tego ze zawsze marzyla mi sie ta praca, a zajec na uni tez zbytnio czesto nie mam, wiec zaczelam o tym czytac na forach, szukac, szperac....dopiero zaczelam! takze jakby ktos z Was miał jakies namiary na rodzinki, czy ogolnie rady gdzie szukac, po jakich stronach...bede bardzo wdzieczna za wszelkie odpowiedzi
un salud! -
juanita_90 > 05-02-2011, 12:36
Hola Anat !!
szukaj na aupair-world jest duzo rodzinek od zaraz i jeszcze easy au pair,ja nie mam zadjenj znajomem rodiznki co potrzebuje a szukamy dla kolezanki bo chce zminic bo jest niezadowolona.
Na jakim uniwersytecie studiujesz i co jesli mozna wiedziec??
un besazo ! -
karola3002 > 23-02-2011, 12:27
hejkaktora z was jest w Madrycie teraz?
ja jade za tydz w sobote do takiego malego miasteczko san lorenzo del escorial.
fajnie byloby sie spotkac pogadac itd
pozdrowionka:* -
juanita_90 > 24-02-2011, 17:00
O kurde o jedną więcej ale jaja !!! WIEM CHYBA GDZIE JEDZIESZbędziesz się opiekować 8letnią dziewczynką która ma dwóch starszych braci ? Babka fajna moja koleżanka miała z nią spotkanie , mam nadzieję,że mówisz po hiszpańsku bo ona mówi,że umie po angielsku ale nie za bardzo kuma jak się zacznie nawijać.
Przygotuj się ,że pociąg w jedną stronę jest trochę drogi bo kosztuje 4euro do Madrytu. No ale super !!! JEST NAS W CHOLERE W MADRYCIE ALE BĄDZIE JAZDAKurde w tamtym roku byłam sama z moją koleżanką z pl a teraz się tyle naroiło dziewczyn w Madrycie ale super !!!!!!
Ile masz lat jak chcesz to pomogę Ci wyrobić bilet miesięczny no i oczywiście zapraszam w imieniu wszystkich dziewczyn do zwiedzania z nami Madrytu a mowa tutaj o barach, barach,parkach,muzeach i jeszcze raz barach hahahaha. Zabierzemy Cię do naszego ulubionego baru , jesteśmy już tam stałymi klientkami. Nasz ukochany kelnej Jose mówi,że trowrzymy polską kobiecą mafię hahaha. Ale jazda no me lo puedo creer. -
Aisling > 17-03-2011, 20:35
Dzięwczęta? jak jest z komunikacją w Madrycie i okolicach? są z nią jakieś problemy? Czym najlepiej jeździć aby dojechać do Madrytu w miarę najtaniej i najszybciej?
Nie mam pojęcia o środkach komunikacji miejskiej funkcjonującej tam, dlatego pytam z ciekawosci, aby w razie czego poważniej zastanowić się nad lokalizacją potencjalnej host rodzinki
Z góry dzieki za odpowiedź. -
juanita_90 > 18-03-2011, 15:49
Komunikacja jest rewelacyjna do 60km wokół Madrytu. Ja teraz poruszam się wyłącznie pociągiem więc naprawdę super.Oczywiście zależy czy będziesz szukać rodzinki z jakiejś wioski czy może większego miasteczka wokół Madrytu. Pozdrawiam i zapraszam. -
Aisling > 18-03-2011, 18:22
A co powiesz o okolicach Villanueva de la Cañada? Koło Majadahonda? ;>
Dzieki za wiadomość. A wiec uspokoiłaś moje wątpliwości