• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

"Tanie" linie lotnicze

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• Wielka Brytania

• "Tanie" linie lotnicze

• "Tanie" linie lotnicze
  • Re: "Tanie" linie lotnicze

Lunax > 13-10-2009, 12:13

Bilet kupilam ostatniego lipca. A co do 20 kg to juz nie mozna miec od 22 maja. Do 22maja bagaz mogl wazyc 20 kg, ale po juz nie. Tak mi wytlumaczyla 'wredna' baba na lotnisku.

EWE > 13-10-2009, 22:00

Dlaczego od razu wredna?

Trzeba dokładnie wszystko czytać zanim dokona się rezerwacji. "Po" też by nie zaszkodziło.

;-)

Ja gdy mam gdzieś lecieć po 100 razy sprawdzam wszystko dokładnie.

karolinka > 13-10-2009, 22:01

a powiedzcie mi czy sa jakies ograniczenia (chodzi mi o rozmiary) tego bagazu?bo podreczny ma jakies okreslone wymiary..

Lunax > 13-10-2009, 22:33

Wredna, nie chodzi mi o to, ze musialam sie przepakowywac, ale ta babka nie chciala zbytnio nam mi i takiej babce dlatego od teraz trzeba miec tylko 15 kg z wielka niechcecia odpowiadala na jakiekolwiek pytania osob, ktore lecialy. Wiec co powiedzialabys o niej? Mila?

Z tego co sie orientuje nie ma wytycznych do tego bagazu, tylko podreczny.

EWE > 13-10-2009, 22:35

Lunax - pytanie czy przeczytałaś dokładnie informacje nt. bagażu zamieszczone na stronie WIzzair. Jeśli nie to chyba nie powinnaś mieć do nikogo pretensji.

Ze strony Wizzair

Maksymalne wymiary jednej sztuki bagażu mieszczącej się w otworze luku bagażowego wynoszą:

Szerokość: 1,499 m (59 cali)

Wysokość: 1,194 m (47 cali)

Długość: 1,715 m (67,5 cali)

Ze względów bezpieczeństwa waga bagażu rejestrowanego nie może przekraczać 32 kilogramów od sztuki.

karolinka > 13-10-2009, 22:39

hmmm ja lece ryanair'em i tam nic nie jest napisane..takze sie zastanwaiam..jest wymienione tylko, ze bagaz nie moze przekraczac 15kg..

EWE > 13-10-2009, 22:40

[quote name="karolinka"]hmmm ja lece ryanair'em i tam nic nie jest napisane..takze sie zastanwaiam..jest wymienione tylko, ze bagaz nie moze przekraczac 15kg..[/quote]

Aaaa, myślałam , że Wizzair.

;-)

Ze strony Ryanair :

W trosce o zdrowie i bezpieczeństwo pasażerów linie lotnicze Ryanair nie przyjmują do przewozu sztuk bagażu o wadze powyżej 32 kg lub o wymiarach przekraczających łącznie 81 cm wysokości, 119 cm szerokości i 119 cm głębokości. To ograniczenie wagi nie dotyczy sprzętu ułatwiającego poruszanie się.

karolinka > 13-10-2009, 22:46

EWE jestes wielka dziekuje ;* ja jestem troche slepa ;D moja wada wzroku daje o sobie znac xD

EWE > 13-10-2009, 23:13

Polecam się na przyszłość :-)

carly15 > 13-10-2009, 23:43

kurcze a ja nie wpisalam mojego drugiego imienia w boarding pass chodz mam go i w dowodzie i w paszporcie i dokonalam juz odprawy onlinie i co teraz? czy beda sie czepiac jezeli tego nie zmienie?
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Poprzednia
  • Następna