• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

nie znam języka, nie potrafię się dogadać

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• nie znam języka, nie potrafię się dogadać

• nie znam języka, nie potrafię się dogadać
  • Re: nie znam języka, nie potrafię się dogadać

cailet > 05-07-2009, 19:13

No to w takim wypadku musisz się postawić, jeśli dasz radę. Masz pracować tyle czasu ile masz w umowie i tyle. A jak nie potrafisz się postawić, to załatwiasz coś przez agencję. Albo zmianę rodziny, albo żeby oni z twoją hostką pogadali. Jak mówię, od tego jest umowa, że tam są warunki naszego pobytu sprecyzowane i tego się trzeba trzymać. Bo zakładam, że umowę masz ze sobą...

Jest jeszcze jedna opcja, na którą ja bym nie poszła w takim wypadku. Zacisnąć zęby i robić, co ci każą. jeśli wyjechałaś tylko na wakacje, to to jest do zrobienia. Jeśli na cały rok... no cóż, to już zupełnie inna sprawa.

kamila.k > 05-07-2009, 19:15

wiem, ze spontan na takich wyjazdach nie poplaca.. przeciez to nie wakacje...a uczucia mialam mieszane juz wtedy gdy ich na zdjeciu zobaczylam... czasu nie cofne, moge jedynie puknac sie w lep, i pomyslec co tu zrobic zeby mi sie koszty zwrocily, no i zeby mnie do cna nie wykorzystala.

wiec niedlugo bede miala z nia rozmowe, czyli pokoj dziecka, kuchnia sprzatanie po sobie i dziecku, pranie i prasowanie jego ciuszkow nic wiecej tak?

cailet, jestem tu tylko na wakacje... ale skad brac te sily??

jeszcze musze im przymoniec zeby mi kase za bilet zwrocili...

cailet > 05-07-2009, 19:18

no i partycypowanie w utrzymaniu domu. Czyli sprzątanie po sobie. Tak normalnie, jak się robi zawsze. Mogą cię poprosić o opróżnianie zmywarki, czy coś w tym stylu.

Aha... ustal, kto kiedy gotuje, żeby potem nie było.

dominikan@ > 05-07-2009, 19:22

Kamila zajrzyj jeszcze do swojej umowy bądź wejdź na stronę agencji zapoznaj sie z oowiązakami au pair bo umowe często czyta się automatycznie (będąć podminowanym wyjazdem) i na wiele rzeczy nie zwraca się uwagi. Przeczytaj ją jeszcze raz powoli i dokładnie. Zapoznaj się też z obowiązakmi au pair bo nie wiem jak to jest ale co kraj to obowiązki i godziny pracy tak jak wynagrodzenie są różne i nie chcę cię wprowadzać w błąd.

kamila.k > 05-07-2009, 19:24

wlasnei w agencji mowili mi ze to taka super rodzinka... 1 dziecko (marzenie), ostatnia au pair wytrzymala ty 3 msc, jakas depreche dostala niby.

cailet > 05-07-2009, 19:26

Zaraz, zaraz, to ile oni mieli au-pair? I ile one średnio wytrzymywały?

kamila.k > 05-07-2009, 19:29

przede mna jedna, dlatego, ze hostka wczesniej do pracy nie chodzila. hostka o tej ostatniej mowila, ze byla rozpuszczona, czula sie u niej jak na wakacjach, znajomych nie znalazla i w depreche wpadla, niby z chlopcem sie nie bawila, mozna by dalej wymieniac...

przypomnialo mi sie jeszcze jedno dzis mi mowila jak w nocy spie czy twardo czy lekko, bo ona mowi ze po nocy lazi i halasuje... nie wiem co przez to zrozumiec. ale na pewno jak nie bede mogla spac to spadam.

dominikan@ > 05-07-2009, 19:30

Kamila to zaloguj sie na jakiejś stronce typu great au pair i zacznij sobie szukać rodziny mieszkającej nie daleko od tej obecnej albo zgłoś agencji ze chcesz zmienić rodzinę.

Ps. Z tym tekstem o hałasowaniu w nocy to przesadziła. I co i niby ona głośno się zachowuje tak??? Glupoty gada!!! Jak dzieci spią a au pairka nie pracuje to rodzice na palcch chodza żeby tylko dzieciaka nie obudzić!

kamila.k > 05-07-2009, 19:32

zobacze jaki bedzie jej "chlopak" powiedziala, ze jutro bedzie i mi wszystko pokaze, jak bedzie swirem to dlugo z 2 wariatami nie pociagne... dziewczyny a moze ja przesadzam?? jak to wyglada z waszej strony?

dominikan@ > 05-07-2009, 19:33

Ja uważam ze babka jest porypana skoro chce zrobić z au pair sprzątaczkę!
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia