• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

KURSY - językowe i nie tylko, jakie wybieracie?

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• KURSY - językowe i nie tylko, jakie wybieracie?

• KURSY - językowe i nie tylko, jakie wybieracie?
  • Re: KURSY - językowe i nie tylko, jakie wybieracie?

kamildzianka > 13-07-2009, 17:02

Ja zdawalam TOEFL i nie szlam na kurs, tylko od razu na egzamin. Chyba 140$ w 2006.

Przemo > 13-07-2009, 18:40

No ja też poważnie zastanawiam sie nad TOEFL bo chce studiować za granicą a precyzyjniej Unieversita Sapienza in Roma (zawsze można pomarzyć :mrgreen: )

PawelAuPair > 13-07-2009, 23:26

Mi TOEFL się przyda aby na spokojnie załapać się do szkoły po skończonym kontrakcie.

Hah w szkole w DC... raczej tam nie będę chodzić do szkoły. Ale już orientację w cenach posiadam i jestem mile zaskoczony - ceny nie są takie wysokie (nie licząć NYC Dzięki.

kamysia > 14-07-2009, 12:14

.

marlenao > 14-07-2009, 12:33

Ja bym chciala zrobić jeszcze jakieś inne kursy ale w peirwszej kolejnosci chce jezykowy , zeby mieć papier że cos jednak umiem .

shante > 14-07-2009, 13:00

Ja z pewnością będę chciała zrobić kurs na przewodnika/pilota wycieczek. Możliwe, że pomyślę nad jakimś jeszcze, ale to już raczej w nieco dalszej przyszłości.

agulka > 14-07-2009, 16:40

ja juz wynalazlam CDA (Child Development Associate - bo bedzie mi to potrzebne do pracy z dziecmi ) oraz ASL (American Sign Language )jesli znajde czas.

plus w dalszym ciagu bede sie uczyla francuskiego.

PawelAuPair > 14-07-2009, 23:03

Ja kurs angielskiego też w pierwszej kolejności żeby sobie bez problemu poradzić na innych kursach. A inne oczywiście planuję! Nie wiem do końca co... zobaczymy co będzie do wyboru. Może porwę się na hiszpański? W końcu to 2 język w US. Coś z turystyką? Fotografia? Jakieś taneczne? Artystyczne? hmmm jestem wszechstronny - nic tylko we mnie inwestować!

agulka > 14-07-2009, 23:51

ja chodzilam w dc na kurs tanca hip-hopowego.swietnie bylo! doskonala forma na utrzymanie sylwetki plus gorace murzynskie ciasteczka

marlenao > 14-07-2009, 23:54

wow!! moje marzenie zeby sie tak nauczyc tanczyc! ale w mojej dziurze czyt. Franklin Lakes na bank tego nie bedzie musialabym pewnie dojeżdżac gdzies tam do wiekszego miasta..
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia