-
-
Re: KURSY - językowe i nie tylko, jakie wybieracie?
kamildzianka > 13-07-2009, 17:02
Ja zdawalam TOEFL i nie szlam na kurs, tylko od razu na egzamin. Chyba 140$ w 2006. -
Przemo > 13-07-2009, 18:40
No ja też poważnie zastanawiam sie nad TOEFL bo chce studiować za granicąa precyzyjniej Unieversita Sapienza in Roma (zawsze można pomarzyć :mrgreen: ) -
PawelAuPair > 13-07-2009, 23:26
Mi TOEFL się przyda aby na spokojnie załapać się do szkoły po skończonym kontrakcie.
Hah w szkole w DC... raczej tam nie będę chodzić do szkoły. Ale już orientację w cenach posiadam i jestem mile zaskoczony - ceny nie są takie wysokie (nie licząć NYCDzięki. -
kamysia > 14-07-2009, 12:14
. -
marlenao > 14-07-2009, 12:33
Ja bym chciala zrobić jeszcze jakieś inne kursy ale w peirwszej kolejnosci chce jezykowy , zeby mieć papier że cos jednak umiem . -
shante > 14-07-2009, 13:00
Ja z pewnością będę chciała zrobić kurs na przewodnika/pilota wycieczek. Możliwe, że pomyślę nad jakimś jeszcze, ale to już raczej w nieco dalszej przyszłości. -
agulka > 14-07-2009, 16:40
ja juz wynalazlam CDA (Child Development Associate - bo bedzie mi to potrzebne do pracy z dziecmi ) oraz ASL (American Sign Language )jesli znajde czas.
plus w dalszym ciagu bede sie uczyla francuskiego. -
PawelAuPair > 14-07-2009, 23:03
Ja kurs angielskiego też w pierwszej kolejności żeby sobie bez problemu poradzić na innych kursach. A inne oczywiście planuję! Nie wiem do końca co... zobaczymy co będzie do wyboru. Może porwę się na hiszpański? W końcu to 2 język w US. Coś z turystyką? Fotografia? Jakieś taneczne? Artystyczne? hmmm jestem wszechstronny - nic tylko we mnie inwestować! -
agulka > 14-07-2009, 23:51
ja chodzilam w dc na kurs tanca hip-hopowego.swietnie bylo! doskonala forma na utrzymanie sylwetki plus gorace murzynskie ciasteczka -
marlenao > 14-07-2009, 23:54
wow!! moje marzenie zeby sie tak nauczyc tanczyc! ale w mojej dziurze czyt. Franklin Lakes na bank tego nie bedziemusialabym pewnie dojeżdżac gdzies tam do wiekszego miasta..