-
-
Re: jak wykorzystujecie 2 tyg urlopu?
kamysia > 03-06-2009, 11:59
. -
dominikan@ > 03-06-2009, 12:01
Kurde Agulka rzeczywiście dużo udao ci się zwiedzic!
Już dziś się możemu umówić na Wielki Kanion i Floryde -
p.zgodka > 03-06-2009, 14:24
Ja bym chciał do los angeles i na Hawaje, a to prawda, że loty między stanami są bardzo tanie? -
agulka > 03-06-2009, 15:19
moim celem zawsze byly podroze, wiec wiedzialam, ze czesc kasy przeznacze na wycieczki, czesc na zakupy
w Ohio nie mialam na co wydawac, wiec dzielnie oszczedzalam. latalam tanszymi liniami, a te faktycznie sa tanie i jeszcze jak w promocji to juz w ogole! nie nocowalam w drogich hotelach , tylko w tych tanszych ** lub *** albo u znajomych. w ohio host latal 3 razy w tygodniu, wiec mial firmowe mile za free, duzo na tym skorzystalam, bo dostalam 3 bilety od niego, wiec mi sie udalo (wiem, wiem, a tak narzekam na OHIOale to miejsce, a nie ludzie sa przyczyna narzekania )
jak mieszkalam z druga rodzina to zarabialam 300 $ na tydzien, plus mialam duzo dodatkowego babysittingu za normalne pieniadze, wiec moglam szalec.
do pobliskich miejoscowosci, typu baltimore, philly, annapolis, ocean city, virginia beach itd. jechalam ze znajomymi autem, wiec odpadly ceny za bilety.
najwiecej wyniosla mnie wycieczka z suntreka, ale nie zaluje, bo duzo zobaczylam w tydzien
na grand caynon i floryde bardzo sie ciesze i mam nadzieje, ze uda nam sie zorganizowac wspolny wyjazdgrand canyon zrobil na mnie wrazenie i chce tam wrocic, zwlaszcza, ze wybudowali ten most...choc mam lek wysokosci i panikara jestem..musze tam wejsc -
p.zgodka > 03-06-2009, 15:30
Niesamowite ,że tyle można zobaczyć, podziwiam takich ludzi jak ty, bawią się życiem,a nie mówią, że się nic nie da!A ty Agula teraz też wyjeżdzasz do usa? -
agulka > 03-06-2009, 15:34
dzieki.
a co mam do stracenia? zyje tak jakby mnie jutro mialo nie byc, bo wole to, niz pozniej na starosc zalowac. nie wszystkim sie to podoba, ale kicham na to
tak, jak wrocilam z usa to wytrzymalam niecale 2 miesiace i wyjechalam do szwajcarii. jestem tu juz 2 lata , ale nadal pracuje z dziecmi. rodzina u ktorej pracuje wraca do usa i mnie zabieraja ze soba. bardzo chce wrocic do usa, ale genewa tez jest ok.. ale z drugiej strony to jedyna szansa na wize, wiec nawet jesli mialabym wyjechac tylko na troche i potem wrocic do szwajcarii - i tak uwazam , ze warto. tymbardziej, ze prace mam normalna, znam dziecko, rodzicow i miejsce, do ktorego sie przeprowadzam -
shante > 03-06-2009, 15:40
Ja mam coś podobnego, co Agulka, tylko do tej pory miałam baaardzo ograniczone możliwości ze względów finansowych. Ale przez rok np zbierałam, oszczędzałam i w zeszłe wakacje (i jeszcze poprzednie) zdołałam zwiedzić w 2 tygodnie (w sumie, w ciągu tych dwóch wakacji) Londyn, Oxford, Cambridge, Canterbury, Brighton, Eton/Windsor, Hampton Court (wiem, że to nazwa posiadłości, ale nie pamiętam jakie to było miasteczko :lol: )... A i zdarzały się okazje, żeby pojechać do Wiednia do cioci kilkakrotnie, raz do Bibione we Włoszech... Na wymianie polsko-niemieckiej byłam, więc też ładne miejsca zwiedziłam...
Kocham podróże jak mało co i nie wyobrażam sobie siedzieć ciągle w domu. Choćbym miała cały rok zbierać, to wiem, że warto, bo wspomnienia są bezcenneA jak zacznę zarabiać, później jakaś poważniejsza praca... może nawet łatwiej będzie fundować sobie ciekawe wycieczki
Aaach, ale się rozmarzyłam :roll: :mrgreen: -
p.zgodka > 03-06-2009, 15:45
no pewnie, trzeba realizować swoje marzenia bo się spełniają tylko wszystko zależy od naszego podejscia do życia i pozytywnego myślenia!!!!! -
dominikan@ > 03-06-2009, 15:45
Agulka a rodzinki nie zabierały cie na wakacje? Bo ja jako au pairka duzo zwiedziłam z hostami więc mam nadzieję ze w USA też tak będzie -
p.zgodka > 03-06-2009, 15:47
powiedzcie mi jeszcze co mam zrobić z komórka, bo nie wiem czy da się z niej korzystać w Usa(myśle tu o samym aparacie)czy tam trzeba sobie kupić razem z kartą? Jak ty to robiłaś Agula?