• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

MATURA ;)

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Off-topic czyli luźne rozmowy

• Mess

• MATURA ;)

• MATURA ;)
  • Re: MATURA ;)

dominikan@ > 05-06-2009, 20:08

Dziewczyny czy Wy dalej o maturze piszecie??

To teraz takie tematy dają " Jezyk internetu na podstawie blogow i czatow internetowych ", "'Wampiryzm jako zjawisko kulturowe? Analizując wybrane dzieła z literatury i filmografii zaprzecz lub potwierdź sąd Marii Janion' " OLABOGA!!

shante > 05-06-2009, 20:16

Fajnie, nie? :lol:

Mit wampiryczny jako temat to nie nowość jak zauważyłam podczas poszukiwań... Aż ciekawa jestem, co jeszcze wymyślą Muszą jakoś urozmaicać, więc tworzą coraz to ciekawsze tematy :mrgreen:

dominikan@ > 05-06-2009, 21:32

No w tym temacie pewnie piszą o Zmierzchu. Ciekawe czy ktos napisał coś o True Blood Masakra ostatnio zabrałam się za ten serial i po jednym odcinku mam dość.!!

shante > 05-06-2009, 21:34

Ja też pisałam o Zmierzchu Nie mogłam tego opuścić

A True Blood nie znam... ostatnio Grizzly mnie namówiła do oglądania Złota Wampirów :lol:

dominikan@ > 05-06-2009, 22:00

A no i pewnie jeszcze o Wywiadzie z Wampirem

Agata89 > 05-06-2009, 22:06

A ja gupek jeden założyłam inny wątek na temat matury, bo odkąd nie chodzę do szkoły to nie myślę i jestem zakręcona jak stado pędzących kombinerek :roll:

Ja zdawałam wszystko na podstawie, bo jak to powiedzieć żeby głupio nie zabrzmiało, a w sumie niech brzmi głupio bo to przecież moja szkoła taka jest a nie ja A więc ja zdawałam wszystko na podstawie bo jak nauczyciele w mojej szkole słyszeli "matura rozszerzona" to wpadali w dziki popłoch. Więc postanowiłam, że poprawię sobie w przyszłym roku maturę, z angielskiego przynajmniej

shante > 05-06-2009, 22:12

W sumie z literatury wybrałam: 'Narzeczoną z Koryntu', frag. 'Dziadów cz. 3', frag. 'Giaura', 'Carmillę', 'Draculę' i 'Zmierzch', a z filmografii: 'Nosferatu: symfonia grozy', 'Wywiad z wampirem' i 'Underworld'

Ja też zdawałam prawie wszystko na PP (poza ang pisemnym), bo planowałam iść do szkoły niepaństwowej, więc miało mi wystarczyć samo zdanie matury. Teraz mam mały problem, bo planuję studia w UK (najprawdopodobniej Uni of Greenwich) i nie jestem pewna, czy mnie przyjmą. Chociaż Grizzly mnie zapewnia, że tak. Ale jeśli będzie taka potrzeba, to poprawię maturę w przyszłym roku i tyle.

LuK3 > 05-06-2009, 23:16

Mi matury raczej dobrze poszły a zdawałem aż siedem egzaminów . Polski podst, angielski, bio, chem i fiz w rozszerzeniu no i ustne...masakra .. ale jakos nie widze siebie studiującego w Polsce w tym zabobonie i pruderii, dlatego biore udział w AuPair już postanowione, może to otworzy przede mną nowe drogi, a na pewno tak będzie... )

shante > 05-06-2009, 23:52

Wybierasz się na medycynę?

Szczerze podziwiam ludzi, którzy biorą się za biologię, chemię i fizykę... Co prawda na lekcjach szło mi dobrze, ale już teraz nic praktycznie z nich nie pamiętam... :roll: A masz jakieś wymarzone miejsce, gdzie chciałbyś studiować?

Agata89 > 05-06-2009, 23:52

[quote name="LuK3"] zdawałem aż siedem egzaminów [/quote]

kosmos 8O :mrgreen:
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia