• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

kieszonkowe

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• kieszonkowe

• kieszonkowe
  • Re: kieszonkowe

dominikan@ > 03-05-2009, 15:53

Słyszałam o tym. Weź pod uwagę to iż lotniska zawsze usytułowane są na obrzeżach miast. Zawsze mnie ciekawiło jak ci ludzie pracujący na nich sie dostają do pracy A tak swoją drogą to kiedy masz zostać u tej rodziny?

agulka > 03-05-2009, 15:54

ja naprawde nie rozumiem, ze ktos sie godzi na 300 euro miesiecznie...

w szwajcarii najnizsza stawka dla au pair to 700 euro na miesiac

naprawde mozna znalezc normalnie placace rodziny.

nawet jesli jest to pozycja live in - rodzina nie placi az tak duzo za nasze utrzymanie.. nie przesadzajmy.

nowa123 > 03-05-2009, 16:02

tak nie nalezy tego traktowac jako prace ok zgodze sie ale gdy slysze ze operki zajmuja sie dziecmi od rana do wieczora, nie maja czasu na kurs jezykowy, zwiedzanie... wtedy to jest wyzysk. Rodzinom oplaca sie miec operki maja w domu opiekunke i sprzataczke- taka jest prawda. Dzis ktos mi powiedzial ze w holandii za godzine sprzatania czy opieki nad dzieckiem placa ok 10 e przemnozcie sobie to przez godziny, ktore spedzamy z dziecmi...

Ja jestem ponad msc u tej rodziny...chcialabym chociaz na 2 msc isc do normalnej pracy, zarobic troche i wrocic do nich...

nowa123 > 03-05-2009, 16:04

agulka-- pierwsze slysze ze w szwajcarii tyle placa..

agulka > 03-05-2009, 16:06

mieszkam tu i znam osoby, ktore tyle zarabiaja. sa rowniez agencje przez ktore mozna zarobic wiecej. jako juz nie au pair, ale niania dochodzaca zarabiam 4 tys CHF na miesiac. to naprawde jest mozliwe.

w zyciu nie pracowalabym za 300 euro na miesiac !

ps. tu jest agencja, ktora szuka rodziny w europie.

http://www.nanniesofeurope.com/page7a.html

musisz miec conajmniej 2 lata doswiadczenia

dominikan@ > 03-05-2009, 16:08

Min kieszonkowe w Szwajcarii to 380 Euro netto/ miesiąc. Wierze ze dostają 700 mies ale muszą pracowac o wiele wiecej godzin.

dominikan@ > 03-05-2009, 16:11

Dziewczyny ja byłam au pair w Wielkiej Brytani rok jak pisałam dostawałam najniższą stawkę (55F/tyg) po roku zgłosiłam się ponownie do agencji z prośbą o znalezienie kolejnej rodziny. Tam pracowałam jako mothers help (m h pracuje min 45 godz/tyg) za co dostawałam 160 F tyg. Czasem warto się przemęczyć rok dostać dobre referencje, podciągnąć trochę język. Nie wszytsko zawsze musi się obracac wokół kasy.

agulka > 03-05-2009, 16:12

kolezanka prcauje 35 godzin w tygodniu, na full time position i zarabia 700 euro.

nowa123 > 03-05-2009, 16:22

co zrobilybyscie na moim miejscu?

praca jako au pair za 300 e czy gdy nadazy sie okazja praca na lotnisku?

Johnson > 03-05-2009, 16:39

ja bym wybral lepiej platna
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia