• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Czas wolny po pracy, weekendy

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Czas wolny po pracy, weekendy

• Czas wolny po pracy, weekendy
  • Re: Czas wolny po pracy, weekendy

dominikan@ > 02-05-2009, 11:22

Moje była host rodzina 8 latkowi kazła chodzić spać ok 21 i nie było gadania.

shante > 02-05-2009, 11:25

Moim zdaniem dzieci są na tyle duże, że rodzice powinni być w stanie wytłumaczyć im, że Twój wolny czas jest tylko dla Ciebie. Porozmawiaj z hostami, w końcu nie tylko Ty jesteś od opieki nad nimi. Ja au pair jeszcze nie byłam, ale myślę, że nie powinnaś rezygnować po miesiącu. Po prostu musisz starać się przyzwyczaić dzieci do swoich reguł. Z tego co czytałam na tym forum, to jest naprawdę możliwe i nie takie trudne :wink:

nowa123 > 02-05-2009, 11:25

tak inne dzieci chodza wczesnie spac, ale te chodza jak im sie podoba, ile razy bylo ze wysylalam ich do lozka (godzina 22)a po chwili wracaly bo hosci pozwalali im dluzej posiedziec!

dominikan@ > 02-05-2009, 11:30

Nowa powiem ci szczerze ze z reguły pierwsze 2 miesiące są najcięzsze potem ju z jest łatwiej. Daj im sznase jeszcze a jak dzieci nie bedą chciały spać o 22 to odpusc im i idz sie zajmowac swoimi sparwami.

nowa123 > 02-05-2009, 11:36

tak tez robie, gdy rodzice sa w domu a dzieci nie chca isc spac, zostawiam ich i ide do lozka.

Miejscowosc w ktorej jestem jest mala, nie ma tu zbyt wielu atrakcji: sklepy, kosciol, las... to wszystko.

Zeby wyjsc z domu zapomniec o nich chodze do lasu ale nie moge tam przesiedziec tam calego dnia..

Powoli ta rutyna mnie meczy, mysle ze brakuje mi jakiejs bratniej duszy. Znam jedna operke ale wiekszosc z nich mieszka daleko.

shante > 02-05-2009, 11:38

A chodzisz na jakiś kurs językowy? Tam przecież dużo osób do poznania

nowa123 > 02-05-2009, 11:39

nie chodze na kurs jezykowy, teraz nie bede zaczynac bo w czasie wakacji szkoly sa zamkniete.

dominikan@ > 02-05-2009, 11:42

Jesteś w UK tak? Ale ie ma jeszcze wakacji wiec spokojnie mogła byś iść na 3 miesięczny kurs do wakacji.

nowa123 > 02-05-2009, 11:44

jestem w Holandii, tutaj szkoly w wakacje sa zamkniete. Poza tym nie chce sie uczyc niderlandzkiego, angielski znam bardzo dobrze. Znajoma chodzi na kurs ang i jest niezadowolona, ponoc nauczyciel po niderlandzku mowi wiekszosc zajec.

shante > 02-05-2009, 11:51

To może spróbuj z jakimś innym językiem? Skoro odczuwasz samotność, to powinnaś coś z tym zrobić. Ludzie sami nie przybiegną do Ciebie, też spróbuj jakoś rozwiązać swój problem.
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia