-
-
Re: Rzeczy, które zadziwiły was w USA
paulaw > 28-03-2012, 23:01
[quote name="magda-lenka"]mnie szokowało np. to, że amerykanie chodzą do starbucksa w piżamach i ugg'sach[/quote]
NO WAYJesteś może jeszcze w USA? Następnym razem zrób dyskretne zdjęcie i pokaż! -
gatta > 28-03-2012, 23:03
Oni nie tylko do sturbacsa chodzą w pizamach
Mnie zdziwiło, ze ich dziwi moje jedzenie pizzy z keczupem. A sami jedzą kanapki z chipsami! -
paulaw > 28-03-2012, 23:41
Kanapki z chipsami 8O Serio? -
magda-lenka > 28-03-2012, 23:49
u nas też są takie kanapki -w burger kingu z nachosami ;-)
nie ma mnie jeszcze w usa -bede za 2 mies z kawalkiem ;-) -
gatta > 29-03-2012, 0:14
Ale oni jedzą takie subwayowe kanapki z ziemiaczanymi lays'ami -
Tina > 29-03-2012, 10:22
Chodzenie w piżamach to chyba ich znak rozpoznawczy :wink:
Moja rodzinka też się nie mogła nadziwić, że jem wszystko z ketchupem. Ale jak np. mój dzieciak jadł paluszki rybne z musem jabłkowym (słodkim) to wszystko było ok :mrgreen: -
paulaw > 29-03-2012, 22:58
Przecież ketchup... dodaje się do wszystkiegoMyślałam, że to takie uniwersalne. -
agnieszka89 > 30-03-2012, 0:14
Ja jeszcze nie byłam w stanach, ale z tego co słyszałam od osób tam mieszkających to mają zupełnie inne smaki chipsów niż u nas, teraz np znalazłam smak sól z octem. -
mamecia > 30-03-2012, 0:47
a mi tam zawsze podobało się na filmach jak podczas imprezy wszyscy pili z jednakowych czerwonych lub niebieskich kubeczkówchętnie znalazłabym się w takim miejscu -
chica > 30-03-2012, 1:10
Co do keczupu, to normalne... Polacy tak mają.Jak to mówi mój kolega z Włoch "keczup wszędzie". Pewnie wiecie, że grzechem jest wcinać pizzę z keczupem. To tak jakby jeść frytki z dżemem. Wg Włochów w ogóle nie pasuje.
A co do dziwnych chipsów, to nawet w Europie spotkałam smak: limonka + chili + kokos.W Belgii chyba to było. Dziwne połączenie, ale dla mnie - PYCHA!