• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

wyjazd od razu po maturze - tak czy nie ?

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• wyjazd od razu po maturze - tak czy nie ?

• wyjazd od razu po maturze - tak czy nie ?
  • Re: wyjazd od razu po maturze - tak czy nie ?

cailet > 31-03-2009, 10:57

Ja właśnie kończę studia i powiem ci, że gdybym miała wybierać, to wolałabym jechać po maturze.

Po pierwsze taki wyjazd może bardzo ale to bardzo zmienić twoje plany na przyszłość. No bo w sumie o to tu chodzi, że dorastasz, uczysz się żyć samemu i weryfikujesz siłą rzeczy, czego tak naprawdę chcesz. A jak zaczniesz studia, t albo będzie ci żal je przerywać, albo przerwiesz i jest bardzo duża szansa, że już na nie nie wrócisz.

Ja na twoim miejscu wybrałabym wyjazd teraz

marlenao > 22-04-2009, 23:38

Ja tez wyjezdzam od razu po maturze, którą mam za 1,5 tygodnia<olaboga> . a potem ...America welcome to!!!

rodzice byli na poczatku przeciwni,ale ja ich nastawiam juz od wrzesnia...wiec wkoncu sie przyzwyczaili

bunia_90210 > 24-04-2009, 10:49

Jak nie teraz to kiedy??? Zmarnowąć tyle pieniędzy na studia? Pieniądze.... hmm nie aż tak ważne ale ile czasu stracisz kobieto!!! Czas jest najcenniejszy....nikt Ci go już nie odda.

gadulec1234 > 25-04-2009, 13:37

Dla jednym fajna sprawa zaraz po maturze,dla innych nie zalezy od dojralosci osoby.ja osobiscie nie wyobrazalam sobie wyjazdu po maturze i jak slyszalam ze kolezanki jada to nie moglam sobie tego wyobrazic.Bo po prostu nie bylam dojrzala na taka przygode.Zreszta nie kazdy w tak mlodym wieku jest w stanie wykorzystac szanse jaka jest ten wyjazd Ale jesli jestescie odwazne to tylko podziwiac to na pewno bardziej cenne niz pojscie na studia ktore okaza sie totalna klapa-zmarnowany czas i pieniadze

shante > 26-04-2009, 14:18

Ja od początku liceum byłam przekonana, że pójdę od razu na studia, ale w sumie nawet nie brałam pod uwagę opcji wyjazdu. Marzyły mi się co prawda studia w Anglii, ale bałam się o zdolności językowe (mimo, że w szkole i na co dzień radzę z nim sobie świetnie, to jednak inaczej wygląda to na studiach). I w zasadzie całkiem niedawno i zupełnie spontanicznie (za namową mamy! xD) zdecydowałam się na wyjazd jako au pair.

Jak to ktoś nade mną wspomniał - jesteśmy w takim okresie życia, że nasze plany po takim wyjeździe mogą się diametralnie zmienić. Dlatego uważam, że najlepiej wyjechać po maturze albo po studiach. Nieraz spotkałam się z opiniami osób, które wyjechały w trakcie studiów i potem albo nie wróciły i zmarnowały tylko czas i pieniądze, albo wróciły z ciężkim sercem i trudnością z pogodzeniem się z losem.

Kwestia uświadomienia sobie, na co jesteśmy gotowi, czego oczekujemy od życia i siebie samych :wink:

radzio > 26-04-2009, 23:25

Ja wyjechałem w połowie I roku studiów zaocznych i jak mógłbym wrócić czas to wyjechałbym odrazu po maturze. Człowiek po takim wyjeździe wie co chce w przyszłości czynićpzdr

bunia_90210 > 26-04-2009, 23:37

Ja tez nie brałam wyjazdu od uwagę.Do lutego byłam przekonana,że idę na studia. Zobaczyłam ulotkę i juz na 2 dzień wysłałam papiery I do dziś się nie rozmyśliłam. Myślę,że to była najlepsza sponatniczna decyzja jaką kiedykolwiek podjęłam!

agulka > 26-04-2009, 23:41

przewaznie takie decyzje sa najlepsze, bo jak zaczniesz rozmyslac to wyjdzie wiecej minusow niz plusow i w koncu sie poddasz - nie mowie o operkowaniu, ale ogolnie. moim zdaniem spontanicznosc to swietna cecha!

bunia_90210 > 26-04-2009, 23:43

Teraz czasami tak sobie myślę,że szkoda mi coś tam albo kogoś zostawić,ale już kasa wpłacona,wszystko załatwione...i nie ma odwrotu Tylko czekać na zatwierdzenie,założenia konta i visę. Ja juz zdania nie zmienię

agulka > 26-04-2009, 23:47

to przygoda Twojego zycia i przeciez zawsze bedziesz mogla wrocic do rodziny i przyjaciol

bedzie ok
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia