-
-
Re: Co myślicie..?
agulka > 03-04-2009, 0:09
Tak jak poprzednio- ta rodzina szuka au pair + cleaning lady! Co z tymi ludzmi w UK? zwariowali, czy jak?! Wydaje mi sie ze wynagrodzenie zdecydownie za male jak na takie wymagania..!!! Ja rozumiem sprzatanie po dzieciach, ale calego domu? Lekka przesada....I jeszcze to robienie zakupow.. co to w ogole za wymaganie wzgledem au pair!
Zdecydownie odrzucilabym taka oferte. -
dominikan@ > 03-04-2009, 11:35
Ja sama nie wiem. Obowiązków trochę rzeczywiście dużo. Jest tam kilka rzeczy które mi się podobają ale są tam też takie które niestety nie. np:
Podoba mi się:
- wiek i ilość dzieci
- to że rodzice pozwalają ci sadzać dziecko na naughty step (dzieci będą czuły respekt do Ciebie) no i widać że dużą wagę przywiązują do dyscypliny. Ja uważam ze to plus.
- to że nie bedą Ci się wtrącać do garów i mozesz gotowac co chcesz
Nie podoba mi się:
- to że piszą o oszczędzaniu kosztów i energi z tym praniem. Pierwszy raz się spotkałam z takim czyms aby angielsko rodzina martwiła się o energie!
- to zdanie mi się bardzo nie podoba "All of downstairs to be hovered and floors mopped daily. Dust once a week downstairs".
- to też nie "Report on anything broken by anyone eg toys/ornaments, etc." - bez przesady masz chodzić po domu z notesem i zaisywac wszystkie straty. Masakra. Mają na myśli Ciebie też pewnieże jak coś zepsujesz to masz ich poinformowac he he. -
Kachaaa > 03-04-2009, 15:58
Sushi a ty od kiedy do kiedy w UK bediesz? -
anngie > 05-04-2009, 23:02
jak dla mnie to trochę za dużo tych obowiązków za taka zapłatę... pomyśl tez o sobie , doba ma tylko 24 h a robiąc te rzeczy zostałoby ci mało czasu dla siebie ;/ według mnie -
kasiaczek142 > 07-04-2009, 3:01
Dzięki za podpowiedź, tak myślałam, że to trochę za dużo obowiązków jak na 100Ł tygodniowo, zresztą z tą dobą to koleżanka bardzo słusznie zauważyła kiedy czas dla mnie na naukę języka i inne takie tam! -
Sushi > 07-04-2009, 15:41
czasu nie ma nic. czas na nauke języka musi być no i dla siebie też. bez przesady
ja jadę dopiero najwczesniej jednak w czerwcu bo kilka spraw mam do załatwienia po drodze -
Yoanna > 16-04-2009, 14:59
ot, normalna oferta z uk. przynajmniej placa uczciwie, bo inni oferuja mniej za to samo.
a co do oszczedzania energii - moj host oszczedza co sie da -
silentia > 15-06-2009, 2:18
Podpinam się pod wątek, bo nie ma sensu nowego zakładać i śmietnika robić.
jesteśmy w UE więc jak to się ma do:
"I can shoulder to pay for the flight but you will pay for your visa, working permit and the British Tax clearance fee and i have a lawyer here that can help you with the process."
i po drugie, czy jak jedziecie do uk przez neta, rejestrujecie się jeszcze w jakichś ichniejszych agencjach?
Pytam, bo mam takie 2 maile trochę abstrakcyjne już.
Pzdr -
Summertime > 15-06-2009, 7:23
To ma się tak doi tego, że ktoś chce Cię zrobić w jajo. Domyślam się, że pensję też fajną proponowali :] w UK nie potrzeba pozwolenia na pracę. -
dominikan@ > 15-06-2009, 11:17
Czasem anglicy sobie nie zdają sprawy ze polacy nie potrzebuja juz tych wszystkich rzeczy o którrych ona/on pisze. A po drugie to nie wiem czy to jest generalny list czy pisany konkretnie do Ciebie Silientia bo jesli generalny to weź pod uwagę to ze wiele osób bierze au pairki z poza Europy a co za tym idzie osoby te potrzebują wizy, pozowlenia o prace itp