• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

PROWORK

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Agencje Au Pair

• PROWORK

• PROWORK
  • Re: PROWORK

Marta85 > 10-03-2009, 17:38

hehe, dominikan do mnie dzwonili z agencji amerykanskiej po 16 rodzinie ze jezeli jeszcze raz odmowie jakiejs rodzinie ze wzgledu na liczbe dzieci(bo ja taki powod podawalam jak odmawialam rodzinie ) to usuną moja aplikację na szczescie do tego nie doszlo a jakie 2 miasta sobie wybrałas??

dominikan@ > 11-03-2009, 20:17

Marta marzy mi się LA lub NYC. W moim profilu od 4 dni siedzi jakaś rodzina nie kontaktuje się ze mną i w sumie trochę marnuje mi czas bo w tym czasie agencja nie szuka mi rodziny jak jakąś mam w profilu. Trochę to wkurzające bo jak z tą rodziną mi nie wypali to prawie tydzień mam zmarnowany!!! Wrr

twin > 12-03-2009, 12:43

Hmm... :roll: spieracie się czy CC czy Prowork. Ja jestem w blizniaczej firmie Proworku czyli GAWO. Tyle, ze dochodza mnie sluchy, ze w Prowork, jak i w Gawo coraz trudniej jest wyjechac chlopakom, co mnie troche martwi. Z uwagi, ze jestem facetem, to mam utrudniony wyjazd i to maksymalnie. Informacje mam ze sprawdzonego źródła i dlatego myśle, zeby zapisac sie do CC, gdzie bede musiał mieć ok 2500zł :? a nie wiem, jakie beda tego rezultaty i czy warto w ogóle :?. Wiadomo, ze bede miał wiekszy dostep do rodzin, gdyz CC jak I Prowork maja inne bazy rodzin. Na dodatek probuje wyjechac z dziewczyna... jest troszke nieciekawie.

dominikan@ > 12-03-2009, 17:21

Twin z tego co ja wiem to Prowork ma równiez bardzo dużo rodzin a może i nawet więcej niż CC. Ostatnio na necie znalazłam bardzo wiele negatywnych opinii i skarg o CC które nie tylko pochądzą od au pairek ale od rodzin amerykańskich!!! Wg mnie napewno znajdziesz jakąc rodzinkę ktora szuka chłopaka do opieki nad dziećmi. A planujecie jachać jako au pair couple czy ona chce jechać do innej rodziny?

magd_ka > 12-03-2009, 21:08

Hmmm a tak profesjonalnie wygląda strona CC, i tyle kasy jeszcze biorą... Na szczęście(oby :wink: ) wybrałam GAWO, niby jest ok na razie, a jak będzie dalej to zobaczymy... a może ktoś coś więcej wie na ich temat lub pojechał za ich pośrednictwem?

agulka > 14-03-2009, 1:32

Czesc,

Nie bywam na forum regularnie, odkad zakonczylam operkowanie w USA, ale w przelocie rzucilam okiem na ten temat. W 2005 roku wyjechalam do USA za posrednictwem firmy Gawo. Bardzo sobie chwale wspolprace z ta firma, szczegolnie, ze wszystkie formalnosci zalatwialam online lub telefonicznie. Firma Au Pair Care , ktora bedzie sie Wami opiekowala w USA rowniez jest solidna. Oczywiscie sprawa LCC jest juz nieoc rozna i wszystko zalezy od szczescia, bo ludzie sa rozni...sa LCC, ktore sa pomocne i przyjaznie nastawione dla au pair, ale sa tez takie, ktore traktuja swoje zajecie jako conajmniej kare.. Ale ogolnie obie firmy sa godne zaufania

Nie pamietam juz kto z Was wspomnial o Ohio - ALE SZCZERZE Z REKA NA SERCU ODRADZAM WYJAZD DO TEGO STANU!!!!! Jakkolwiek mila bylaby rodzina, ktora sie z Wami skontaktowala.

Nie pisze tego od tak.. sama przezylam 12 miesiecy w Chardon - okolice Cleveland. Nie wiem jakim cudem wytrzymalam tak dlugo - tam jest po prostu nudno! Ohio to stan gospodarczy, przemyslowy... Krowki, swinki , pola itd. Nawet duze miasta takie jak Cleveland, Columbus , Cincinnati znudza sie w miesiac!

Nudyyyyyyyy a przeciez nie to jest powodem wyjazdu do USA, prawda?

Ja odzylam dopiero po przeprowadzke do stanu Maryland.

Mimo wszystko zycze Wam powodzenia

Chetnie sluze pomoca, jesli ktos takiej potrzebuje.

Pozdrawiam serdecznie

Marta85 > 14-03-2009, 16:27

Agulka to ja bede w Ohio Wiesz według mnie nie najwazniejsze jest miejsce do ktorego jedziemy tylko rodzina z ktora bedziemy mieszkac przez caly rok mialam oferty z interesujacych turystycznie miejsc ale ich nie przyjelam bo te rodziny szukaly raczej employer niz kogos kogo beda traktowac jak czlonka rodziny. moja rodzina jest w rozmowach telefonicznych i mailowych baaardzo ciepla,zabawna,interesujaca sie mna i to jest najwazniejsze a nie stan.przynajmniej dla mnie

bunia_90210 > 14-03-2009, 21:05

Dzięki Piszecie tak między soba a ja tu trochę podejrzałam hehe Czytałam tez wiele negatywnych komentów o CC i zdecydowałam się na Gawo(to jest Prowork tylko w Gdyni i ma inna nazwę ale właściciel ten sam). W CC moim zdaniem jest drogo(napewno drożej niż w Gawo) i dosyc już się naczytałam tych negatywów.Stwierdziłam,że nie ma sensu się później wqrzać. Kiedy planujecie wyjazd?? Jak juz będziesz na miejscu i przełamiesz juz pierwsze lody skontaktuj się ze mną ( do dziewczyny od prowurku). Jestem ciekawa jak to będzie wyglądało.Podam Ci swojego maila

magd_ka > 15-03-2009, 12:12

Witam kolejną GAWOwiczkę Mam pytanie, jesteś może z Gdyni?

bunia_90210 > 15-03-2009, 15:18

Nie niestety nie. Ja mieszkam w wlkp nie daleko od Poznania. Mam do obu agencji trochę daleko ale mimo to złożyłam już papiery. Dowiedziałam się,że jeśli będę chciałą mogę jechać na spotkanie kwalifikacyjne do Poznania więc jest to dla mnie wygodne
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia