• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Zostać.

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Zostać.

• Zostać.
  • Re: Zostać.

gadulec1234 > 04-03-2009, 13:18

Kamildzianka dziekuje Ci bardzo za odpowiedz:***

Rozjasnilas mi sprawe A tego meza Amerykanina poznalas przed au pair czy w trakcie?? Jestes teraz w USA? Jak tak w jakim stanie jesli moge spytac?

Czyli teraz wiem ze jakby cos takiego mi sie przydazylo,lepiej wrocic do PL i zalatwic to przez K1

A tak wogole to podobalo Ci sie jako au pair/mialas luzy/dobrze sie bawilas/mialas mozliwosc zwiedzania innych stanow?

kamildzianka > 04-03-2009, 19:02

.

eliza > 11-08-2010, 14:00

Witam!

Nie wiem czy taki temat już był, jak był to przepraszam, ale jestem tu nowa ; )

Planuję za niecały rok wyjazdy jako au-pair do USA, planuję jechać z proworku, bo z tego co czytalam na pewno można przedłużyć tam pobyt o kolejny rok.

Ale co dalej?

Jakie są możliwości zostania w USA po skończonym programie?

Wiem tylko o małżeństwie i o studiach.

Czy w ogóle jest jeszcze jakiś sposób?

A co do studiów to czy ktoś orientuje się czy można starać się o jakieś dofinansowanie czy po prostu trzeba być strasznie bogatym żeby móc zostać?

Z góry dziękuję za odpowiedzi

Pozdrawiam wszystkich au-pair i nie au-pair ; )

ell > 11-08-2010, 14:09

[quote name="eliza"]

Wiem tylko o małżeństwie i o studiach.

[/quote]

no i to są chyba jedyne sposoby. Aczkolwiek nie trzeba być bardzo bogatym - "wystarczy" znaleźć sobie sponsora (nie takiego jak myślisz :wink: ). Czasem host rodziny to robią dla swoich najulubieńszych operek :lol: (ale jest to rzadkie). Na dofinansowania raczej nie masz co liczyć.

Aha, wszystkie agencje (prowork, CC czy co tam jeszcze jest) działają wg wytycznych rządowych, więc z jakiejkolwiek nie pojedziesz, masz prawo przedłużyć pobyt o rok 8)

eliza > 11-08-2010, 14:42

A może mi ktoś wytłumaczyć o co chodzi z tym całym sponsorowaniem i sponsorami?

karolinka > 11-08-2010, 16:12

no to sponosrem moze byc host rodzina, ktora udowodni, ze ma tyle srodkow na koncie, ze jest w stanie zaplacic za Twoja nauke.. moze to byc osoba z 'ulicy', ale musi miec dowod na to, ze ma kase na Twoja szkole

eliza > 11-08-2010, 16:14

ale dlaczego ktos mialby mi sponsorowac szkole?

jaki oni maja z tego pozytek?

oddaje im to pozniej z jakims procentem czy jak?

karolinka > 11-08-2010, 16:16

jesli Ty masz tyle pieniedzy lub Twoi rodzice/rodzina, na to, zeby oplacic Ci szkole to moga oni to zrobic.. co do oddania kasy.. to nie wiem jak to jest, musislabys sie dogadac z tym sponsorem jak to jest.. sa tez instutucje, ktore finansuja studia danemu czlowiekowi a on potem musi to odpracowac w tej firmie.. nie wiem czy ktos tak zrobil z international studnet..

ell > 11-08-2010, 18:33

wiesz co, jak tak bardzo pragniesz zostać w USA to lepiej poszukaj lepszych źródeł informacji niż to forum :wink: Tutaj masz link http://www.usa.info.pl/board/forums.html

eliza > 12-08-2010, 0:41

ok dziękuję bardzo
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia