• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

KSIĄÅ»KI

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Off-topic czyli luźne rozmowy

• Mess

• KSIĄÅ»KI

• KSIĄÅ»KI
  • Re: KSIĄŻKI

Tydecja > 29-03-2013, 13:52

Właśnie skończyłam czytać książkę Cathy Glass "Nie płacz kochanie". Wstrząsająca, lecz prawdziwa opowieść. Tak można by opisać tę książkę w jednym zdaniu. Czytałam już kilka książek o podobnej tematyce, ale ta wzruszyła mnie najbardziej. Głównie dlatego, że opowiadała smutną historię malucha, który został nie porzucony, lecz świadomie oddany przez jednego z biologicznych rodziców. Naprawdę gorąco polecam.

Safadera > 31-03-2013, 13:37

Polecam "Trzynaście powodów" Jay'a Ashera. Książka opowiada o traumatycznych przeżyciach i ich wpływie na życie. Warto przeczytać.

arabeczka007 > 27-06-2013, 13:25

Ostatnio pokochałam książkę "Myśli nieuczesane- wszystkie". Lec w ironiczny, przewrotny sposób komentuje obyczaje, problemy moralne, sytuację polityczną za pomocą krótkich aforyzmów. Polecam dawkować po kilka dziennie, żeby nie nabawić się duchowej niestrawności

Foxy Lady > 01-07-2013, 13:40

Ostatnio zaczytałam się w dziele Marqueza "Sto lat samotności". Znajomy Kolumbijczyk (ów pisarz również jest Kolumbijczykiem) bardzo mi ją polecał i rozpływał się w zachwytach nad tą kaiążką. Nie podobał mi się tytuł, brzmiał jakoś tak dziwnie banalnie i jakież było moje zdziwienie, kiedy zaczęłam czytać tę książkę i nie mogłam się od niej oderwać! Powieść jest pełna ciekawych wątków - trzeba uważać aby się nie pogubić. Głównym motywem jest oczywiście samotność, która zdaje się być cechą dziedziczną w powieściowej rodzinie Buendiów. Do tego dochodzą motywy historyczne i kulturowe, opisane w bardzo bliski i przystępny sposób. Już wiem, że pewnie sięgnę po kolejne książki tego autora, a Wam serdecznie polecam

Gracek > 27-10-2013, 0:01

Ja tam sobie nie wyobrażam życia bez książek Kinga

drakeblack4Pk > 24-01-2014, 4:18

Ja polecam "Pana Lodowego Ogrodu" Grzędowicza. Polska fantastyka, ale w niesamowitym wydaniu.

jolaniebieska > 07-02-2014, 20:06

Anioły jedzą trzy razy dziennie. Książka robi mocne wrażenie i oddaje niesamowite emocje. Polecam.

robson > 21-05-2014, 14:13

Ja chętnie się o takie książki zaopatrze

Olgierd5 > 20-08-2014, 15:51

Ja nawet nie mam czasu na czytanie książki.

tixia > 22-09-2014, 23:08

Ostatnio czytałam "Złamanych na duchu" Martiny Cole - śmiało mogę polecić.
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Poprzednia
  • Następna