• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Stay at home mum

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Stay at home mum

• Stay at home mum
  • Re: Stay at home mum

Yoanna > 16-02-2009, 23:38

ojej. summertime, to brzmi jak jedna z moich bylych rodzin. 4 dzieci i matka w domu. nawet wiek podobny, moje mialy 18mies, 4 lata, 6 i 8. dwojke starszych ona wozila do szkoly, bejbi bylo w domu zawsze, a 4-latka ja zabieralam do przedszkola.

z doswiadczenia ci wiec mowie ze nie polecam.. lepiej by bylo jakbys cos innego znalazla, bo czworka gwarantuje niezapomniane przezycia, czy to podczas sniadania czy kapieli, o bejbisittach nie wspominajac. bo nie wiesz na jakie dzieci trafisz, a ja akurat mialam to szczescie ze trafilam na diably :lol:

ja > 17-02-2009, 2:49

moj host pracuje w domu..ma to swoje zalety, bo pomaga mi jak dzieci sie nie sluchaja, albo moge zostawic jedno dziecko w domu i jechac z drugim na zajecia dodatkowe..ale z drugiej strony to czuje sie obserwowana i nawet glupio mi cos jesc w czasie pracy.

ila > 17-02-2009, 11:38

Moim zdaniem wszystko zależy od rodzinki. Podczas mojego pierwszego operkowania też miałam 4 dzieci w domu i hostkę na macierzyńskim. Zazwyczaj było tak że ona wychodziła z dwójką starszych dzieci na pół dnia a ja siedziałam w domu z maleństwami (bliźniaki 6cio miesięczne) i bardzo mi to odpowiadało. A nawet jeśli hostka była w domu to zawsze jakoś fajnie dzieliłyśmy się obowiązkami i było ok .

dominikan@ > 17-02-2009, 20:36

Summertime o masakra 4 dzieci!!! i do tego wszystkie w bardzo podobnym wieku. Nie polecam. Ja sie juz nigdy bym nie pakowała w 3 a co dopiero w 4. Przemyśl to jeszcze.

Summertime > 18-02-2009, 15:46

Cytat:Oj, ja bym sie nie brala za 4 dzieci. Na razie jest dobrze, bo mama siedzi w domu, wozi starsze dzieci do i ze szkoly. A co bedzie na wakacjach? Ty bedziesz musiala siedziec z czworka dzieci. A co jest babka znajdzie prace? Ty bedziesz musiala wozic dzieciaki.

Lepiej sie jej dopytaj, jak to u niej wyglada z praca i czy bedzie potrzebowala ciebie jako kierowcy.

Aha, jesli matka siedzi w domu, a dzieci sa do niej przyzwyczajone, to bedzie ci ciezko je odciagnac od matki. Nie beda chcialy sie z toba bawic, skoro wiedza, ze mama jest w domu. O to sie tez dopytaj - czy za przyzwyczajone do obcych ludzi, do nian, czy sa samodzielne.

Jak się u nich wakacje zaczną to ja zamierzam się zmyć :lol: No ale fakt, w sumei nie pomyślałam o tym, że one cały czas z nią siedzą i generalnie mogą mieć mnie głęboko w lewej dziurce nosa, skoro mama też na miejscu.

[quote name="Yoanna"]ojej. summertime, to brzmi jak jedna z moich bylych rodzin. 4 dzieci i matka w domu. nawet wiek podobny, moje mialy 18mies, 4 lata, 6 i 8. dwojke starszych ona wozila do szkoly, bejbi bylo w domu zawsze, a 4-latka ja zabieralam do przedszkola.

z doswiadczenia ci wiec mowie ze nie polecam.. lepiej by bylo jakbys cos innego znalazla, bo czworka gwarantuje niezapomniane przezycia, czy to podczas sniadania czy kapieli, o bejbisittach nie wspominajac. bo nie wiesz na jakie dzieci trafisz, a ja akurat mialam to szczescie ze trafilam na diably :lol:[/quote]

Szczerze mówiąc tez bym chciała zupełnie cos innego, ale chyba wybór jest niewielki jak dla mnie, bo jadę tylko na 2 miesiące... najchętniej to bym wzięła tak w wieku 4-9 lat, no i dwójkę tylko. Żeby się mogły razem bawić a jednocześnie dużo ganiania nie było.

A ta babka się przestała odzywac, więc chyba mnie olała

Może ja panikuję? Szukam jakieś niecałe 3 tygodnie, ale malo jest ofert, gdzie przede wszystkim termin by się zgadzał!! Kurczę, strasznie chcę wyjechać, miało być UK, teraz już rozwazam Irlandię, Włochy Francja, żeby gdzieś sobie pojechac na te 2 miesiące...

justineee > 18-02-2009, 18:04

Nie przejmuj sie, na pewno cos znajdziesz. Nie wiem, czy korzystasz z agencji czy z interentu... zaloz sobie konto na au pair world i na easyaupair. Tam jest sporo ofert i z pewnoscia cos wybierzesz 3 tygodnie to nie dlugo, cierpliwsci :lol: Nie bierz tez pierwszej lepszej rodziny, po co masz sie z nimi meczyc? Lepiej poczekac troche, moze znajdziesz naprawde ciekawa oferte i te 2 miesiace beda dla ciebie fajnym doswiadczeniem, a nie wegetacja.

Summertime > 18-02-2009, 18:26

Szukam na własną rękę przez neta, tylko że właśnie rodzinkom nie pasuje mój termin niestety;/ moge wyjechać od połowy maja po maturze do max. połowy lipca. Nie mam wielkich wymagań, byle dzieci nie w wieku pieluchowym, nie więcej niż trójka, no i żeby miejscowość to nie była kompletna wieś, poprzednia babka powiedziała mi, że nie ma w pobliżu nikogo w moim wieku, do Cambridge mogliby mnie wozić 3 razy w tygodniu, tyle że kursy dla mnie trochę za drogie (szkoda mi wydawać prawie całego kieszonkowego na nie ), a nie chcę tam byc sama jak palec, wolałabym kogoś poznać.

Kumpela, która już jechała parę razy mówi, że fajne oferty to się koło kwietnia pojawiają, a ja bym chciała już, teraz, żeby wszystko załatwić i mieć z głowy. Ale narwana jestem, hehe.

Yoanna > 18-02-2009, 19:57

twoim atutem jest to, ze mozesz wyjechac od polowy maja. wtedy jeszcze wiekszosc ma szkole / uczelnie na glowie wiec troche wiecej ofert dla ciebie.. ja tak wlasnie znalazlam moja rodzinke z hamburga, moglam jechac na 3 tyg, zrobilam profil, zaznaczylam ze moge jechac obojetnie gdzie, a najbardziej chcialam wlasnie do niemiec. i prosze :lol: i to nawet nie na wies, lecz do duzego miasta. oni tez chcieli kogos tylko na 3 tyg wiec zgralismy sie idealnie. jeszcze jakas oferte wtedy mialam z berlina chyba na miesiac. ale to wszystko w maju sie pojawialo, pamietam jak z rodzinka sie ostatecznie umowilam w piatek chyba a we wtorek bylam juz u nich.

dopiero luty wiec nie panikowac :wink: chociaz sama tez taka bylam i od stycznia sie juz zamartwialam hahaha

Summertime > 18-02-2009, 22:21

No to mnie trochę uspokoiłaś, bo w sumie teraz to najwięcej ofert na marzec/kwiecień. A ja pisze ostatnią maturę, następnego dnia się pakuję i jadę, sruuuu
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Poprzednia