-
-
Re: noworodek czy starsze dziecko?
Klarasek > 03-04-2009, 19:40
Ty się ciesz jeśli ona do Ciebie powie więcej niż :"chce jeść" "daj""zostaw" "chodź". Chociaż to zależy od dziecka jeszcze, ale generalnie dwulatek jest na takim poziomie językowym. Ale poznałam ostatnio 1,5 roczną dziewczynkę, która powiedziała do mnie "Patrz, nawlekłam koraliki na nitkę "8O myślałam, że skonam... -
Kachaaa > 04-04-2009, 13:52
sie okaze na miejscu
lepiej by bylo jak by chyba malo mowila
Hostka jest wygadana takze z nia bede gadac -
dominikan@ > 04-04-2009, 14:26
Fajny jest język takich maluchów. Mój mały poszedł kiedyś z mamą do lekarza. Umiał dopiero kilka słówek w dodatku nie wiedzieliśmy co tak naprawdę one znaczą. Czekali w poczekalni a mały wyciągną rączkę i zaczoł pokazywać na siedzące tam osoby (tak się złożyło że były tam same starsze osoby) i mówi "det, det, det"Jak hostka mi to opowiadała to miałyśmy taki ubaw że szok. A głupio jej się tam zrobiło jak cholera. -
Kachaaa > 04-04-2009, 19:41
takie dzieci sa slodkie -
bunia_90210 > 09-04-2009, 1:34
[quote name="Klarasek"]Ty się ciesz jeśli ona do Ciebie powie więcej niż :"chce jeść" "daj""zostaw" "chodź". Chociaż to zależy od dziecka jeszcze, ale generalnie dwulatek jest na takim poziomie językowym. Ale poznałam ostatnio 1,5 roczną dziewczynkę, która powiedziała do mnie "Patrz, nawlekłam koraliki na nitkę "8O myślałam, że skonam...[/quote]
Mojej siory córeczka jest jeszcze lepszaWcześnie zaczęła mówić(wogóle moje dzieciaczki->siostrzeńcy i siostrzenice, szybko mówią bo przebywaja z samymi dorosłymi)powiedziała coś takiego w wigilie kiedy przyszedł gwiazdor:
"Kochany Panie gwiazdorku a to jest moj brat madzia"