-
-
Re: Ubezpieczenie EKUZ i nie tylko
Summertime > 11-05-2009, 15:45
Ubezpieczenie swoją drogą, tyle że ponoć ta karta Euro 26 niewiele oferuje... Chyba wezmę ubezpieczenie z PZU, facet mi właśnie przygotowuje ofertę na taki wyjazd i dowiem się, ile ta przyjemnośc kosztuje.
A ta karta to swoją droga ponoć. -
dominikan@ > 11-05-2009, 15:48
Ja raz byłam chora w Uk i mimo iż miałam EURO 26 to hostka mnie wzieła do lekarza na swoje ubezpieczenie. Nie wiem o co z tym chodzi ale tak było -
kamysia > 11-05-2009, 16:06
, -
dominikan@ > 11-05-2009, 16:08
Wiecie co ja też ją miałam kiedyś ale z tego co pamietam to oni jej nie dają na dłużej niż 3 miesiące bynajmniej kiedyś tak było. -
Summertime > 11-05-2009, 16:29
No wlaśnie byłam u lekarza i wiecie co dostałam?
Wniosek o zwrot kosztówA jak powiedziałam, że może jakiś wniosek żeby dostać to coś to oczy jak 5 zł i że to co mam mi wyztarczy xD
Bez komentarza.
No własnie ja na 1,5 miesiaca, więc jak najbardziej ta karta dla mnie, mojemu tacie udało się wreszcie dodzwonić i jak wróci to przekażed mi co i jak, wg tej stronki co podałaś Kamysia sprawdzałam,a le ponoć jest jeszcze jakis knif. Niby wszystkiego się dowiem wieczorem.
Aaaa, co do ubezpieczenia w PZU, niby 200 zł ma mnie wyjść na 1,5 miesiąca full zestaw. Duzo to czy mało? -
Yoanna > 11-05-2009, 22:08
ja zawsze drukowalam wniosek z netu, szlam z tym do NFZ-u. do tego legitka szkolna/studencka i ksiazeczka ubezpieczeniowa rodzicow. karte wydaja od reki. -
radzio > 12-05-2009, 0:06
Ja zakupiłem kartę Euro26 koszt: 65 zł, cała formalność trwała 10 minut. Można ją wyrobić prawie w każdym biurze turystycznym, oprócz ubezpieczenia jest to również karta zniżkowa np. do Pizza Hut. Czytałem warunki ubezpieczenia i uwarzam że nie ma tam nic zaskakującego. -
dominikan@ > 12-05-2009, 15:13
Dla summertime jak najbardziej się ona nadaje gorzej z tymi co wybierają się do USA! Szkoda ze nie ma takiej karty waznej na terenie USAza 65 zł -
89dzoana89 > 12-05-2009, 17:51
A co do ubezpieczenia Euro 26 to jest mozliwosc dokupienia do niego polisy do USA i KAnady tyle ze nie wiem ile to kosztuje i wogole ;P musze pojsc i sie zapytac;D i mozliwe ze sie tam ubezpiecze -
agulka > 12-05-2009, 20:34
ja mam polise ubezpieczeniowa w Allianz, tak na wszelki wypadek. mimo, ze mam normalne ubezpieczenie oplacane przez hostke.
w usa oni beda za mnie placili tak samo, ale tez mysle, zeby sobie np wykupic juz tam na miejscu ubezpieczenie stomatologiczne dodatkowo, jako, ze ja czesto "randkuje" z dentysta